به گزارش خبرنگار ایرنا، «عبدالرضا گلپایگانی» روز چهارشنبه در یک نشست خبری که بصورت مجازی به مناسبت روز معمار برگزار شد گفت: معمولا در ماه پایانی سال درخواست صدور پروانه بیشتر می شود اما  در اسفند ماه سال گذشته بدلیل شیوع کرونا مردم کمتر برای صدور پروانه مراجعه کردند.

به گفته وی در اسفندماه ۹۸ صدور پروانه ساختمان در حدود ۱۷ درصد نسبت به مدت مشابه کاهش داشت.

گلپایگانی درباره تخلفات در بخش صدور پروانه ساختمانی نیز گفت: به صورت سیستمی دیگر امکان تخلف در مراحل صدور پروانه ساخت وجود ندارد اما تخلفات حین ساخت را از چند جنبه مورد توجه قرار داده و  نظارت مستمر و دائمی در شهرداری تهران سازماندهی خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: فرایند نظارت بر ساخت نیز سیستمی خواهد شد و در یک شبکه نظارت همگانی میان مناطق، نواحی، مهندس ناظر و اداره کل معماری و ساختمان گزارش‌ها هر ۱۵روز یکبار مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

معاون شهردار تهران با تاکید بر این نکته که وقتی سیستم قائل به فرد باشد تخلف بالا می‌رود افزود: اما زمانی که خود فرایند پایش تبدیل به یک جریان سیستمی شود نظارت تاثیرگذار خواهد بود، در عین حال باید تخلفات دسته‌بندی شود، نمی‌شود با تخلفات اساسی و کوچک یک برخورد انجام شود.  

وی درباره تحقق بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران در حوزه ساخت و ساز با توجه به شیوع کرونا گفت: به دلیل واقعی شدن نرخ عوارض و با توجه به اینکه از نظر کمیت تعداد پروانه‌ها کم تر بود اما با تحقق ۸۵ درصدی درآمدها مواجه بودیم.  

گلپایگانی همچنین درخصوص طولانی بودن فرایند صدور پروانه ساخت نیز گفت: درحال حاضر پروانه شهرسازی ظرف ۱۰ روز صادر می‌شود و هرچند این فرایند نسبت به سال ۹۷ کاهش پیدا کرده اما ما و شورای شهر از زمان صدور پروانه ساختمانی راضی نیستیم.  

زیباسازی در اطراف راه آهن تهران- تبریز

وی همچنین در خصوص سرانجام اجرایی شدن طرح نیلوفری محور راه آهن تهران- تبریز نیز گفت: طبق توافقی که با راه‌ آهن انجام شده تا یکی دو ماه دیگر پروژه احداث فضای اطراف راه‌ آهن تهران تبریز آغاز خواهد شد همچنین طرح ساماندهی محور فدائیان اسلام آماده شده و به زودی برای کمیسیون ماده ۵ ارسال خواهد شد.  

ساخت خانه های کوچک مقیاس در دستور کار است

معاون شهردار تهران همچنین درباره سرانجام طرح ساخت خانه ‌های کوچک مقیاس نیز گفت: متولی این طرح سازمان نوسازی است، ما اجازه دادیم در هر ساختمانی حدود ۲۰ درصد خانه‌ ها کوچک اندازه باشند و در ضوابط طرح تفصیلی هم اجازه داده شده که خانه ‌های ۳۵متری ساخته شود.

وی با بیان اینکه در شهر تهران می ‌تواند این متراژ کم ‌تر هم باشد خاطرنشان کرد:‌ساخت چنین خانه ‌هایی مشکل زوج ‌های جوان را برای تامین خانه حل خواهد کرد و این خانه‌ها به صورت ترکیبی با خانه ‌های بزرگ مقیاس ساخته می‌شود و اینطور نیست که یک محدوده را به ساخت چنین خانه‌هایی اختصاص دهیم.  

گلپایگانی درباره تعیین تکلیف پارکینگ پادگان ۰۶ نیز گفت: برای تامین پارکینگ این پادگان طرحی را به شورای عالی معماری و شهرسازی ارسال کردیم که منتظر بررسی و صدور نظرنهایی هستیم.

به گفته وی، حدود ۴ تا ۵ هزار پارکینگ در سطح شهر در حال ساخته شدن است که به دلیل مشکلات مالی امکان بهره‌برداری از آن‌ها وجود ندارد، درعین حال برای حل مشکل پارکینگ مرکز شهر نیز از طریق دانشگاه تهران در حال بازنگری پارکینگ ‌سازی و تامین آن در محدوده هایی از این دست هستیم.

معماری متعلق به شهروندان است

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنانش گفت: جفایی که در سال های اخیر به معماری شده است، این بوده که معماری را مختص طبقه ثروتمند و پولدار قلمداد کردند، در حالی که معماری متعلق به همه مردم و همه فضاهای شهری خصوصی و عمومی است.

وی تاکید کرد: در ۸۰ سال گذشته توجه به معماری خوب بیشتر تحت الشعاع سرمایه گذاری قرار گرفته و سیطره سرمایه سالاری باعث شده است تا اهمیت فضای خوب برای زندگی کاهش یابد. امروز بسیاری از کسانی که در شهرهای بزرگ زندگی می کنند با مفاهیم غنی معماری بیگانه هستند، چرا که مجبورند تنها در فضایی زندگی کنند که اصلی مترقی نیست.  

گلپایگانی با بیان اینکه باید به سمتی حرکت کرد تا ساختمان ها زیباتر شوند گفت: ارتباطات ساختمان و ویژگی های اقلیمی و فرهنگی باید در معماری ساختمان حفظ شود و به این سمت حرکت کرد.  

وی با اشاره به شروع جشنواره ای برای ترویج معماری خوب اظهار داشت: در این جشنواره ساختمان برتر سال که به همه جنبه های زیبایی شناسی معماری توجه کرده باشد انتخاب و معمار خوب و معماری خوب معرفی خواهد شد و تلاش می کنیم تا برند سازی خوبی از معماری اصولی و خوب را انجام دهیم.

معاون معماری وشهرسازی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: امروزه شاهد هستیم که در معماری شهری جریان هایی در غالب مد می آید و مثل یک نسیمی عبور می کند و ردپایی در سرزمین ما می گذارد که ممکن است هیچ پیوندی با ریشه های فرهنگی، تاریخی و اقلیمی و نیاز واقعی مردم نداشته باشد و نشان دار کردن و ترویج فضاهای خوب کمک درخوری برای کمک به معماری خواهد بود.

وی با بیان اینکه در این جشنواره به تاب آوری، صرفه جویی در انرژی، وجود عناصر و اجرای ساختمانی و مواردی از این دست توجه شده است گفت: وقتی ما صحبت از حیاط می کنیم همه نگاه ها به سمت حیاط های چندصدمتری خانه های ثروتمندان جلب می شود، در حالی که حیاط در معماری غنی ایرانی ممکن است در ابعاد چهارمتر در چهامتر باشد و محل اتصال بین زندگی ایرانی را با یک جهان کیهانی فراهم می کند، منظور از حیاط یک فضای بزرگ نیست که ذهن ها به این سمت برود در زندگی آپارتمانی نمی شود حیاط داشت.  

معاون شهردار تهران با بیان اینکه در سازمان نوسازی به دنبال ساخت و شکل دادن به معماری هستیم که از الگوی حیاط های کوچک و متناسب با زندگی آپارتمانی استفاده می کنند گفت: امیدواریم در این دوره نمونه هایی از آن را به شهروندان تهرانی و عمدتا در مناطق محرومتر هدیه کنیم.

وی به انتخاب ساختمان های ارزشمند دارای معماری معاصر نیز اشاره کرد و افزود: بازسازی و مقاوم سازی این ساختمان ها نیز یکی از سرفصل های مورد توجه ماست و ساختمان هایی که درست و زیبا بازسازی و مقاوم سازی شده باشند مورد توجه و به آنها جوایزی تعلق خواهد گرفت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.