به گزارش شامگاه چهارشنبه روابط عمومی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، سیدمالک حسینی در حاشیه برنامه غربالگری کودکان در گودهای زباله گردی و اجرای طرح حمایت بهداشتی و درمانی از این قشر، هدف از این طرح را ارزیابی اولیه وضعیت افراد حاضر در گودهای زباله گردی عنوان کرد.

وی گفت: امروز علاوه بر معاینه، آموزش‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا انجام شد و تلاش کردیم با این افراد ارتباط برقرار کنیم تا در صورت مواجهه با مشکل ما را برای دریافت خدمات در جریان قرار دهند.

حسینی افزود: برای روز اول بیش از ۲۰۰ پک تغذیه توزیع شد.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه امروز تصویر واقعی‌تری از وضعیت گودهای زباله‌گردی در مواجهه با ویروس کرونا پیدا کردیم، اظهارداشت: از ۲۲ اسفند توزیع یک وعده غذای گرم را آغاز می‌کنیم.  

وی گفت: تامین و طبخ غذا به‌ عهده سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی است اما توزیع را به عهده سازمان‌های مردم نهاد گذاشتیم چرا که آنها شناخت بهتری نسبت به جامعه محلی داشته، پذیرش بهتر و امکان توزیع عادلانه‌تر دارند.  

حسینی تاکید کرد: توزیع غذا را با ۲۰۰ پرس غذای گرم در روز آغاز می‌کنیم و طبق پیش‌بینی در هفته پیش‌رو به توزیع یکهزار پرس غذا می‌رسیم.  

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: اگر نیاز به توزیع غذای بیشتری برای گروه‌های زباله‌گردی برای غنا بخشیدن به تغذیه آنان باشد، ظرفیت داریم این میزان را ارتقا دهیم.  

وی افزود: همچنین بسته‌های بهداشتی از طریق رابطین سازمان‌های مردم نهاد در مناطق توزیع شده و بحث‌های آموزشی هم از طریق این افراد ادامه پیدا می‌کند.


حسینی بیان کرد: شهردار تهران به طور ویژه مباحث مربوط به زباله‌گردی کودکان را دنبال می‌کند.

وی اظهارداشت: معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران در این راستا برای رسیدگی به مباحث مربوط به کودکان کار و به طور خاص کودکان زباله‌گرد کمیته ویژه‌ای را از سه ماه پیش مامور رسیدگی به این موضوع کرد که اقدامات این کمیته با شیوع ویروس کرونا شکل ویژه‌تری به خود گرفت.  

حسینی با اشاره به ابلاغیه سازمان پسماند شهرداری تهران در خصوص ممنوعیت زباله‌گردی و جمع‌آوری پسماند خشک از مخازن گفت: این سازمان زباله‌گردی و جمع آوری پسماند خشک از مخازن سطح شهر تهران را برای تمام سنین به‌ ویژه کودکان ممنوع اعلام کرد.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران افزود: با توجه به مشکلات و خلاءهایی که وجود دارد، بعضا هنوز افرادی اعم از کودک و بزرگ به عنوان زباله گرد در سطح شهر مشاهده می‌شوند.

وی گفت: با این وجود صاحبان گودها و گاراژهای تجمیع زباله‌های خشک شهرداری و نیروی انتظامی این مسئله را با جدیت دنبال می‌کنند و به گفته همین افراد طی هفته گذشته، ورود زباله‌های خشک به گودهای زباله‌گردی به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.  

حسینی تاکید کرد: بنابر درخواست و حساسیت‌هایی که سازمان‌های مردم نهاد در خصوص وضعیت کودکان زباله‌گرد داشتند، از هفته گذشته این دغدغه را به طور جدی دنبال کردیم.  

وی ادامه داد: ما در شهرداری تهران با قاطعیت مخالف هر نوع کار کودک هستیم اما با نگاه واقع بینانه، در حال حاضر به صفر رساندن کار کودکان غیرممکن است، رویکرد اصولی باید تلاش برای کاهش آسیب‌ و به حداقل رساندن آن باشد.  

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران بیان کرد: به‌ دنبال مشورتی که با سازمان‌های مردم نهاد داشتیم، موارد کمک‌های حمایتی مطرح شد که آنها را در دستور کار قرار دادیم.  

حسینی افزود: بخشی از این کمک‌ها بهداشتی و درمانی است که تلاش می‌کنیم با آموزش این موارد را ارتقا دهیم اما امروز غربالگری کودکان زباله‌گرد را در اولویت قرار دادیم و با یک تیم پزشکی به گودهای زباله‌گردی رفتیم.  

تهران یکی از کانون های اصلی ابتلا به ویروس کرونا به شمار می‌رود و کودکان کار، زباله گرد و افراد آسیب دیده بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.