خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: کرونا ویروس جدید ۲۰۱۹ که تحت عنوان «کووید ۱۹» از آن یاد می‌شود، از شهر «ووهان» چین آغاز شد و حالا نزدیک به ۴۰ کشور دنیا درگیر این ویروس شده‌اند. بیماری که گفته می‌شود قدرت بالای سرایت آن، باعث تفاوت کرونا ویروس با سایر بیماری‌هایی همچون آنفلوانزا، سارس، مرس و…، شده است.

در همین حال، تدابیر بهداشتی و مراقبتی ایران در مرزها، برای جلوگیری از ورود کرونا ویروس به کشور، تا هفته گذشته جواب داد و سرانجام این بیماری در قم خودش را نشان داد. به دنبال آن، این بیماری در اراک، تهران، گیلان، مازندران و… نیز مشاهده شد و آخرین آمارهای رسمی وزارت بهداشت، حکایت از ابتلای ۱۳۹ نفر و فوت ۱۹ مبتلا به این بیماری دارد. البته این آمارهای رسمی وزارت بهداشت است.

مصادره اموال احتکار شده و پلمب واحدهای متخلف

در این شرایط برخی افراد سودجو در پی احتکار برخی اقلام بهداشتی و یا ضد عفونی کننده و فروش آنها با قیمت‌های بالا به مردم کشورمان هستند، اقدامی که سبب افزایش قیمت و نایاب شدن ماسک، ژل ضد عفونی کننده ویا حتی در برخی موارد مواد غذایی مانند زنجبیل، لیموترش و… که باور عمومی بر آن است، که سبب جلوگیری از ابتلاء به ویروس کرونا جدید ۲۰۱۹ شده است، می‌شود.

در این شرایط دادستان‌ها، مسئولان تعزیراتی و دیگر مسئولان قضائی و نظارتی بر برخورد شدید با افرادی که اقدام به سودجویی در شرایط نیاز مردم می‌شوند، تاکید کرده‌اند.

دادستان عمومی و انقلاب قرچک در این خصوص به خبرنگار مهر برخورد با محتکران و اخلالگران اقتصادی را پشیمان کننده دانست و گفت: توقیف اموال محتکران و مصادره اموال افرادی که در شرایط نیاز مردم در پی اخلال در بازار را داشته باشند، کم‌ترین اقدامی است، که می‌توانیم، انجام دهیم.

حجت‌الاسلام احدالله سینکایی اضافه کرد: اغلب متصدیان داروخانه‌ها و فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی در قرچک در کنار مردم هستند و احتکار در شأن این افراد نیست، اما اگر موردی مشاهده شود، متخلفین قاطعانه و با اشد مجازات مواخذه می‌شوند.

بازرسی سه شیفته از داروخانه‌های استان تهران

مدیرکل تعزیرات حکومتی شهرستان‌های استان تهران مسئول دیگری است، که بر برخورد شدید با محتکران و گران فروشان ماسک طبی تاکید دارد و در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: بازرسی از داروخانه‌های استان تهران در سه نوبت شیفت‌های صبح، عصر و شب انجام می‌شود.

احمد جعفری نسب با بیان اینکه احتکار و گرانفروشی ماسک طبی، ژل ضدعفونی کننده مجازات سختی دارد، گفت: تیم ویژه ای برای بازرسی ۲۴ ساعته از انبارها و نیز داروخانه‌های استان تهران متشکل از شبکه بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان غذا و دارو و اداره صنعت و پلیس امنیت اقتصادی ایجاد شده است.

دادستان عمومی و انقلاب دماوند نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مجازات محتکران حبس بین ۲ تا ۵ سال و شلاق می‌تواند باشد، اظهار داشت: در برخورد با کاسبان سلامتی و جان مردم بدون تعارف و شدید خواهد بود.

محمد تقی تقی زاده از شهروندان خواست تا هرگونه تخلف را به شماره تلفن ۱۳۵ سازمان تعزیرات حکومتی و ۱۲۴ بازرسی اداره صنعت گزارش دهند.

پرونده‌های جرایم اقتصادی کرونا پیگیری ویژه می‌شود

دادستان عمومی و انقلاب بهارستان نیز کمبود ماسک و مواد ضد عفونی کننده موجود در بازار را غیر واقعی دانست و به خبرنگار مهر گفت: برخی اقدامات نامشروع سودجویان اقتصادی از شرایط نیازمندی مردم سبب برخی کمبودها شده است و به همین دلیل با مجرمان از باب اخلال در نظام اقتصادی برخورد خواهد شد.

غلامرضا صادقی از پلمب انبارها و داروخانه‌هایی که لوازم بهداشتی را احتکار کرده باشند، خبر داد و گفت: پرونده‌های چنین جرایمی به شدت مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

فرماندار شهریار مسئول دیگری است، که بر برخورد شدید با احتکار کنندگان لوازم بهداشتی و مواد مورد نیاز مردم تاکید کرد و در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با افرادی که با احتکار ماسک و مواد ضدعفونی کننده در شهریار قصد سودجویی دارند برخورد قانونی می‌شود.

نوراله طاهری با بیان اینکه تنها افراد متخصص در حوزه علوم پزشکی می‌توانند، در خصوص مقابله با کرونا اظهار نظر کنند، افزود: با افرادی که اقدام به انتشار شایعات در فضای مجازی در خصوص کرونا می‌کنند، برخورد قانونی و جدی از طریق مراجع قضائی می‌شود.

ورود کرونا به کشورمان و پروژه‌های کرونا هراسی سبب کاهش برخی اقلام بهداشتی در استان تهران و دیگر نقاط کشور شده است، که برخورد هرچه سریع‌تر و قاطع مسئولان با سودجویان اقتصادی و کاسبان کرونا را می‌طلبد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 1367534
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.