مرتضی بیگلری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات این نهاد در سال جاری اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب روستایی وظیفه تامین آب شرب روستاییان را برعهده دارد و هدف اصلی آن توزیع آب سالم و پایدار و خط قرمز ما کیفیت آب است چراکه سلامت مردم اهمیت زیادی دارد.
وی با بیان اینکه تامین آب در روستاها برخلاف شهرها، بصورت نقطه ای انجام می شود، خاطرنشان کرد: نوسان آب شرب روستایی در فصول مختلف سال وجود دارد که عمده مشکل ما مربوط به خوش نشین ها و مشترکین پر مصرفی هستند که عمدتا در روستاهای خارج بافت سکونت دارند و البته فرسوده بودن شبکه ها نیز به این مهم تاثیرگذار است.
رئیس آبفای روستایی شهرستان دماوند ادامه داد: متاسفانه اکثر روستاهای خارج بافت شهرستان که تحت پوشش این نهاد هستند، خوش نشین بوده و مشکلاتی را در فصل تابستان ایجاد می کنند که البته اولویت ما تامین آب شرب روستاهای داخل بافت است و در صورت نیاز آب برخی از روستاهای خارج از بافت را قطع می کنیم که این اقدام با تعهد بین روستاییان صورت می گیرد.
بیگلری ادامه داد: سال گذشته در برخی روستاها مانند وادان شیر فلکه هایی جهت تنظیم فشار و مدیریت آب در شبکه نصب شد که هم مشترکین پر مصرف اخطار دریافت کردند و هم تا مرحله قطع آب پیش رفت.
رئیس آبفای روستایی شهرستان دماوند با اشاره به مشکلات چند روستا در تامین آب شرب همچون روستاهای وادان و زان اشاره کرد و افزود: هم اکنون در هر دو مورد چاه حفاری شد و بخش عمده ای از مشکل آن مرتفع گردید؛ امسال نیز همزمان با دهه مبارک فجر کلنگ زنی مجتمع آبرسانی روستاهای وادان، کالدشت بالا و پایین، اسلام آباد و روستای هاشمک انجام و در حال اجرا پروژه است.
وی با تاکید براینکه کمبود آب در روستاها وجود دارد، افزود: در این نهاد دو موضوع تامین آب و توزیع آب مطرح است که در خصوص تامین آب با روستاهای کمتری مشکل داریم زیرا مقدار آب موجود با جمعیتی که وجود دارد، برابری می کند اما اسراف موجب کمبود می شود؛ در سالهای اخیر با افت سطح آبهای زیرزمینی مواجه هستیم بگونه ای که بطور مثال برای حفرچاه در روستای وادان در سالهای گذشته در ۶۰ تا ۷۰ متری به آب می رسیدیم ولی امسال در ۱۳۰ متری به آب رسیدیم.
این مقام مسئول ادامه داد: یکی از مشکلات برخی روستاهای شهرستان درخصوص تامین آب، کوهستانی بودن و افزایش ارتفاع بیش از ۵۰ تا ۶۰ متر در بین واحدهای مسکونی است که در این گونه روستاها توزیع آب مشکلاتی را ایجاد می کند؛ البته با تنظیم فلکه و شیرآلات، فشار در کل شبکه یکسان است تا آب در روستاهای پایین دست پرفشار و روستاهای بالا دست کم فشار نباشد.
وی درخصوص گل آلود بودن آب در برخی روستاها نیز، بیان داشت: این نهاد مطلقا مجاز به وارد کردن آب گل آلود در شبکه نیست و برای جلوگیری از این مهم، شبکه و مخازن را مدام شست و شو می دهد و در صورت مشاهده سریع آب قطع خواهد شد.
بیگلری خاطرنشان کرد: شهرستان ۵۷ روستا دارد که ۲۶ روستا تحت پوشش این نهاد است و ده هزار و ۴۸۵ مشترک داریم؛ حدود ۴۰ هزار نفر هم جمعیت این تعداد روستا هستند که روستاهای غیر تحویلی غالبا روستاهای زیر ۲۰ خانوار می باشد ولی برای ارائه خدمات در مواقع بحرانی، آب سیار در اختیار آنان قرار می دهیم و یا در بخش کلرزنی کمک رسانی صورت می گیرد.
رئیس آبفای روستایی شهرستان دماوند افزود: تعداد مخازن هوایی و زمینی تحت پوشش این نهاد، ۳۵ عدد مجموعا ۹ هزار ۳۴۰ متر مکعب حجم ذخیره آب آن است که البته لازم به ذکر است شرکت آب و فاضلاب روستایی و شرکت آب و فاضلاب شهری در حال یکپارچه شدن هستند و در آینده این مخازن نیز تحت پوشش یک مدیریت، ساماندهی می شوند.
این مقام مسئول عنوان کرد: هر ساله یک یا دو روستا را تحویل میگیریم و در حال حاضر نیز سه روستا در برنامه قرار دارند امیدواریم طی یکپارچه سازی مشکلات آنها رفع شوند.
بیگلری اظهار داشت: تعویض فرسودگی شبکههای توزیع آب بستگی به تخصیص اعتبارات است که البته اعتبارات جاری روستایی محدود بوده اما با وجود مطلوب بودن اعتبارات عمرانی، در سالهای اخیر با مشکلاتی روبرو بودیم؛ اعتبارات عمرانی غالباً به شکل اوراق است و در سال ۹۷ تنها دو پروژه حفر چاه در وادان و زان اجرا شد و امسال نیز اعتبار مناسبی برای مجتمع روستایی اخذ شده و در شلمبه مقدمات آن در دست اجراست.
رئیس آبفای روستایی شهرستان دماوند بیان کرد: شبکههای آبرسانی اهرم مدیریت هستند و اگر اعتبار کافی باشد مدیریت میشوند، شرکت دولتی بوده و بروکراسی زیادی دارد که امید است با یکپارچهسازی مشکلات موجود رفع شوند.