موسی احمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تیمهای مشترک بازرسی ادارات صمت، تعزیرات حکومتی، شکبه بهداشت و درمان و اصناف برای جلوگیری از هرگونه کم فروشی، گران فروشی، احتکار تمامی واحدهای عرضه محصولات بهداشتی و انبارهای دپو این کالاها در جنوب تهران را زیر نظر دارند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از انبارهای نگهداری وسایل و تجهیزات پزشکی و بهداشتی در شهرستان ری واقع شده است، عنوان کرد: ۲ تیم تخصصی در حوزه نظارت بر انبارهای اقلام پزشکی برای جلوگیری از هرگونه احتکار در این شهرستان تشکیل شده است.
احمدی یادآور شد: توزیع اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم از جمله ماسک، ژل و مایع ضدعفونی کننده باید بدون هیچگونه افزایش قیمت و کم فروشی از طرف واحدهای عرضه کننده صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه تهیه اقلام و توزیع اقلام بهداشتی در حال حاضر جزو سیاست های کلان کشور محسوب می شود، افزود: نظارت بر نحوه توزیع این اقلام بر عهده ادارات صمت و تعزیرات حکومتی و اصناف است که در صورت بروز هرگونه تخلفی، خاطیان بدون هیچگونه اغماضی به دستگاه های قضایی معرفی خواهند شد.
ویروس کرونا از طریق تماس با قطره های تنفسی، مدفوع افراد آلوده، ذرات و ناقلهای بیجان انتقال مییابد، دانشمندان هنوز در تلاش هستند تا چگونگی انتقال ویروس را که این روزها بهداشت جهانی را با وضعیت اضطراری مواجه کرده است، تعیین کنند.
آب، مواد غذایی و ناقلهای بیجان از جمله اشیایی چون لباس یا وسایل منزل، ممکن است منبع عفونت باشند، به ویژه اگر به ترشح تنفسی یا مدفوع فرد مبتلا آلوده شده باشند.
مقامات بهداشت چین متوجه این خطر شدند و از همین رو شهروندان خود را به نوشیدن آب جوشانده شده، پرهیز از خوردن غذای خام، شستن مکرر دست ها، ضدعفونی کردن سرویسهای بهداشتی و جلوگیری از آلوده شدن آب و مواد غذایی توسط مبتلایان، توصیه میکنند.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر را گرفته است.