سیدمالک حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره اقدامات این نهاد برای مقابله و پیشگیری از بیماری کرونا در گرمخانهها، سامانسراها و مراکز زیرمجموعه این نهاد اظهارداشت: از سه هفته گذشته با اعلام احتمال شیوع این بیماری، توصیههای وزارت بهداشت و دستورالعملهایی را برای پیشگیری از بیماری کرونا به تمامی مراکز ابلاغ کردیم.
وی گفت: در گرمخانهها ضدعفونیها روزی یک بار انجام میشد که براساس دستورالعمل ابلاغی این مراکز باید روزی سه بار ضدعفونی شوند و همچنین محلهای تماس، سطوح، ناهارخوریها روزانه ضدعفونی میشوند.
حسینی با اشاره به اینکه در تمامی گرمخانههای بالای ۸۰ نفر ظرفیت اتاق ایزوله راهاندازی شده است، افزود: براساس دستورالعمل ارسالی به گرمخانهها و آموزشهای داده شده به روسای این مراکز، اگر فردی علایم اولیه را داشته و مشکوک به بیماری کرونا باشد، به این اتاقها ارجاع داده میشود تا عوامل اورژانس حضور پیدا کرده، شرایط را بررسی و در صورت لزوم فرد را به مراکز درمانی منتقل کنند.
متوقفنشدن فعالیت گرمخانهها
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه فعالیت گرمخانههای پایتخت متوقف نشده اظهارداشت: با موافقت و تصمیم ستاد بحران شهرداری تهران در بعضی از گرمخانهها که ۵۰ نفر حضور داشتند، به صورت موقت تعطیل و افراد به مراکز بزرگتر منتقل شدند.
وی با اشاره به فعالیت ۲۱ گرمخانه با ظرفیت بیش از ۴هزار و ۲۰۰ نفر به صورت کفخواب در تهران گفت: یکی از این مراکز به صوت اضطراری در صورت برودت هوا مورد استفاده قرار میگیرد.
حسینی افزود: این مراکز همچون روزهای گذشته فعال هستند و افرادی بیخانمان و کارتنخواب در آنها پذیرش میشوند و تاکنون یکهزار و ۸۰۰ نفر در این مراکز پذیرش شدند.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران بیان کرد: گرمخانههای پایتخت تا پایان اردیبهشتماه ۹۹ به صورت ۲۴ ساعته فعالیت خواهند کرد.
وی اظهارداشت: مددجویان در این مراکز به واسطه مشکلاتی که دارند باید مراقبتهای بیشتری از آنان شود و با همکاری وزارت بهداشت و فرمانداری سعی میکنیم در حد امکانات، مراقبتهای بیشتری از آنان داشته باشیم.
مذاکره برای استقرار تیم پزشکی در خاورشهر و لویزان
حسینی بیان کرد: در حال حاضر نگرانی ما بیشتر در مراکز خاورشهر و لویزان است، افرادی در این مراکز نگهداری میشوند در معرض آسیب جدیتری هستند، زخمهای باز دارند یا دچار بیماریهای حاد، هپاتیت و ایدز هستند که در حال مذاکره با وزارت بهداشت هستیم که تیمهای پزشکی در این مراکز مستقر شوند تا این بیماری به سایرین منتقل نشود و با تبعات حادی مواجه نشویم.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران گفت: بخشی از همکاران این سازمان که کار میدانی میکنند و در گشتهای فوریتهای اجتماعی و گرمخانهها به عنوان مددیار و مددکار فعالیت میکنند و با افراد آسیبدیده در ارتباط هستند، بیشتر در معرض خطرند که علاوه بر ارائه آموزشهای لازم، تجهیزاتی در اختیار آنان قرار داده شده است.
وی درباره ضدعفونی خودروهای گشت اظهارداشت: این خودروها پیش از این روزی یکبار از طریق اشعه «U.V»(فرابنفش) ضدعفونی میشدند که براساس پروتکل ارسالی اعلام شد که این خودروها روزی ۲ بار ضدعفونی و شست و شو شوند و همچنین روکش این خودروها پلاستیکی و قابل تعویض است.
تعطیلی مراکز پرتو
حسینی گفت: مراکز پرتو زیرمجموعه سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران که برای آموزش کودکان کار در نظر گرفته شده است تا پایان هفته تعطیل هستند.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران افزود: همه برنامهها، همایشها و جلسات عمومی این سازمان از جمله همایشهایی با موضوع بهاران در ۱۲ اسفندماه، گرامیداشت سازمانهای غیردولتی در روز چهارشنبه این هفته، ویژه برنامهای با حضور یکهزار کودک کار در ۱۴ اسفندماه به مناسب روز درختکاری لغو شده است.
به گزارش ایرنا، بیماری کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، تاکنون ۷۸ هزار و ۸۶۶ نفر به این ویروس مبتلا شدهاند و ۲ هزار ۵۹۲ نفر جان خود را از دست دادهاند. از مجموع مبتلایان به این ویروس تاکنون ۲۵ هزار و ۱۲۸ هزار نفر بهبود یافتهاند.
براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در ایران به ۶۴ و تعداد افراد فوت شده به ۱۲ نفر رسیده است.
کرونا همان آنفلوآنزای معمولی است و حداقل ۵۰ سال است که این ویروس در دانشگاه های علوم پزشکی شناخته شده و چند سال قبل نیز با عنوان ویروس سارس گسترش یافت.