به گزارش روز یکشنبه شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) علی امام در این باره اظهار داشت: مقرر بود دولت، تعداد ۲ هزار دستگاه واگن برای کلانشهرهای کشور در نظر بگیرد که از این تعداد ۶۳۰ دستگاه آن متعلق به تهران است.
وی با اشاره به اینکه از ۳ سال گذشته تاکنون وزارت کشور تلاش های خود را برای تحقق این موضوع انجام داده است، گفت: حتی در ماه های گذشته معاون اول رئیسجمهور شخصاً پیگیر این موضوع بود تا با وجود تحریم ها فاینانس ۶۳۰ دستگاه واگن برای متروی پایتخت محقق شود.
امام با اشاره به اینکه مشخصات خاص و تعداد واگن ها، تهیه و مناقصه بینالمللی آن برگزار شده است، عنوان کرد: تاکنون تفاهمنامه و قرارداد های مربوطه نیز مبادله شده است.
مدیرعامل شرکت مترو تهران در ادامه با اشاره به اینکه نهایی شدن خط اعتباری برای مترو پایتخت و جابجایی منابع محقق شد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این خط اعتباری باید در مرحله پرداخت قرار بگیرد تا امکان اجرایی شدن قرارداد وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: ۲ سال پس از رفع تمام موضوعات مالی، اداری و اجرایی شدن این قرارداد، روند تحویل واگن ها آغاز و در مدت زمان ۳ سال با ۵۵ درصد سهم داخلی سازی، ۶۳۰ دستگاه واگن تحویل می شود.
تهران در حال حاضر دارای ۷ خط فعال مترو به طول ۲۴۶ کیلومتر با ۱۲۷ ایستگاه است و طبق برنامه توسعه، این تعداد به ۱۱ خط افزایش خواهد یافت.
شمار واگنهای فعال در مترو تهران هم اکنون یک هزار و ۲۳۰ واگن، برابر ۱۵۷ قطار است که روزانه بهطور میانگین بیش از ۲ میلیون مسافر را جابهجا میکنند.
اولین خط مترو تهران یعنی خط ۵ در سال ۱۳۷۷ میان تهران و کرج راه اندازی شد.