«انوشیروان محسنی بندپی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هیاتهای نظارت و شورای نگهبان تا ۱۴ بهمن صلاحیت یک هزار و ۵۵۲ نفر را تایید و یک هزار و ۵۹۸ را رد کرده بود که در آخرین فهرست اعلام شده از سوی ستاد انتخابات کشور تا روز گذشته، ۱۲۲ نفر به تعداد افراد تایید شده اضافه شده است.
وی تصریح کرد: در لیست جدید اعلامی شورای نگهبان، تعداد افراد تایید صلاحیت شده در استان تهران به یک هزار و ۶۷۴ نفر و رد شده به ۲ هزار و ۹۷ نفر رسید.
محسنی بندپی تاکید کرد: با انتشار این فهرست و افزایش تایید صلاحیت شدگان، همه احزاب و تشکل ها رایزنی ها و جلسات خود را برای انتخابات آغاز کرده اند تا بتوانند لیستی را برای جلب مشارکت مردم فراهم کنند.
استاندار تهران، تعداد افراد انصراف داده برای حضور در رقابت های انتخاباتی را تا روز گذشته ۱۰۸ نفر اعلام کرد و گفت: امیدواریم در سایه قانون و با مشارکت همه مردم بتوانیم انتخابات دوم اسفند را با آرامش و حضور گسترده مردم برگزار کنیم.
اسامی نهایی افراد تاییدشده از سوی شورای نگهبان قرار است روز چهارشنبه هفته جاری (۲۳ بهمن) اعلام و تبلیغات رسمی نامزدها به مدت یک هفته از روز ۲۴ بهمن آغاز شود.
محسنی بندپی به مسئولیت شهرداری ها و فرمانداری ها برای انتخابات اشاره کرد و اظهارداشت: همه ما موظف به رعایت مر قانون هستیم.
استاندار تهران گفت: شهرداران و فرمانداران در ایجاد فضای رقابتی و انتخاباتی در سطح استان نیز باید بر اساس مر قانون عمل کنند.
وی تصریح کرد: همه ما موظف به فراهم سازی شرایط بهتر برگزاری انتخابات با رعایت قوانین و ضوابط هستیم.
استان تهران ۳۵ کرسی در مجلس شورای اسلامی و چهار کرسی ویژه اقلیتهای دینی دارد که ۳۰ کرسی آن متعلق به حوزه انتخابیه «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، ۵ نماینده از هر یک از حوزه های انتخابیه «پاکدشت»، «دماوند و فیروزکوه»، «ورامین، پیشوا و قرچک»، «قدس، ملارد و شهریار» و «رباط کریم و بهارستان» و چهار کرسی برای اقلیت های دینی «کلیمی، زرتشتی، آشوری و ارامنه شمال» دارد.
نمایندگان اقلیتهای دینی در کشور به صورت سراسری انتخاب می شوند و فقط ارامنه دارای دو حوزه انتخابیه ارامنه شمال به مرکزیت تهران و ارامنه جنوب به مرکزیت اصفهان هستند.
انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میاندوره ای پنجمین مجلس خبرگان به طور همزمان در دوم اسفند برگزار می شود.