به گزارش ایرنا، تصویب نامهای جدید برای یک خیابان، دو کوچه و سه سالن و استخر ورزشی در یکصد و نود و هفتمین جلسه شورای شهر تهران پس از مباحث داغ میان اعضای شورا بر سر تغییر نامها رخ داد.

در نهایت با رای اعضای شورای شهر تهران، خیابان «اردلان» در محدوده خیابان شهید مفتح به  نام خیابان «استاد مرتضی ممیز»، کوچه «رفعت» در محدوده خیابان سعدی به کوچه «شهید اسماعیل حیدری» و کوچه «هفتم» در شهرک استقلال به کوچه «شهید محمدعلی میرزایی» تغییر نام یافت. 

مرتضی ممیز  که آذرماه سال 1384 در سن 69 سالگی در تهران درگذشت، طراح گرافیک، تصویرگر و استاد دانشگاه بود و از او به عنوان پدر هنر گرافیک معاصر ایران یاد می شود.

شهید اسماعیل حیدری نیز از شهدای مدافع حرم  و شهید محمدعلی میرزایی از شهدای انقلاب و دفاع مقدس بودند.

همچنین استخر ویژه بانوان در میدان بهمن به نام «نیروبان اسدبیگی» قهرمان رشته قایقرانی آسیا ، سالن چندمنظوره فوتسال به نام «فرشته کریمی» قهرمان فوتسال آسیا و سالن چندمنظوره «یادآوران» به نام «حشمت‌الله کهندل» سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی تغییر نام داد.

بر اساس قانون، هر نوع نامگذاری و تغییر نام خیابان ها، معابر و اماکن شهری در پایتخت بر عهده کمیته نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران است. این کمیته در ذیل کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران فعالیت دارد .
 

بحث داغ مخالفان و موافقان

«بهاره آروین» عضو هیات رییسه شورای شهر هنگام طرح موضوع تغییر نامها به نامهای جدید سالن های ورزشی اعتراض کرد و اظهارداشت: مبنای کمیسیون نامگذاری چه بوده است و چرا نام یک نفر از قهرمانان فوتسال آسیا برای سالن چندمنظوره انتخاب شده است چون این موضوع می‌تواند اعتراض سایر افراد را به همراه داشته باشد. 

«محمدجواد حق‌شناس»رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران هنگام بررسی طرح تغییر نامها گفت: برای نامگذاری ها و تغییر نام، نظر جمعی دریافت می شود اما به نظر می رسد که مقاومت به تغییر نام در شورا وجود دارد.

وی با بیان اینکه تهران سابقه 40 ساله در نامگذاری نامها در دوران انقلاب دارد و هر روز شاهد احداث خیابان و بزرگراه نیستیم، اظهار داشت: تعدد نام‌های تکراری در شهر سبب شده است که به سمت نامگذاری‌های جدید برویم.

حق شناس تاکید کرد که در کشورهای پیشرفته دنیا به ویژه در پایتخت‌ها به دلیل اینکه مراجعه‌کنندگان بین‌المللی دارند نباید یک نام برای چندین گذر یا خیابان انتخاب شود.

وی گفت: برخی اسامی مانند لاله، لادن، مریم و نیلوفر، حدود 100 تا 200 بار در کوچه‌ها و خیابان‌های تهران تکرار شده است.

 رئیس کمیته نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد که باید زمینه اصلاح نامگذاری های تکراری در شهر فراهم شود.

وی با اشاره به عملکرد کمیسیون نامگذاری افزود: تلاش کرده‌ایم که خیابان‌ ها و کوچه‌ های اطراف خانه هنرمندان را به نام شخصیت‌های شناخته شده نامگذاری کنیم.

حق شناس گفت: ساخت مجسمه و سردیس هم در این زمینه می‌تواند پیوند جدی فرهنگی ایجاد کند.

کمیته نامگذاری، نام خلق نمی‌کند

«حسن خلیل‌آبادی» عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران و کمیته نامگذاری معابر و خیابانها هم در جریان بررسی نامگذاری و تغییر نام خیابان ها اظهار داشت: صورتجلسه ای که امروز مطرح شده 8 مرداد سال جاری تهیه شده بود ولی در نوبت ارائه در صحن شورا تا امروز معطل مانده بود.

وی افزود: ما از خودمان اسم خلق نمی‌کنیم. گاهی اسم‌ ها و نام‌ های تکراری در کوچه و خیابان ها استفاده می شود که باید اصلاح شود.

خلیل آبادی با اشاره به اینکه به نظر اهالی در نامگذاری ها توجه می شود، تصریح کرد: هیچ تعارضی با مردم و اهالی محلات در مورد نامگذاری‌ ها وجود ندارد.

ابراهیم امینی عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران نیز با تأکید بر اینکه در صورت‌جلسات در صحن شورا باید فلسفه نام‌گذاری‌های سابق و جدید بیان شود، گفت: این موضوع شبهات را برطرف می کند و سبب می‌شود که تصمیم‌گیری‌های دقیقی گرفته شود.

تذکر امینی و قهر آروین

در ادامه جلسه، ابراهیم امینی و بهاره آروین تاکید کردند: مشابه پرونده باغات باید نامگذاری معابر و خیابان‌ها به صورت تک تک برگزار شود چرا که در حال حاضر نامگذاری‌ها با حساسیت همراه شده است.

 آروین گفت: بهتر است در موارد نام گذاری به صورت یکپارچه و پس از آنکه موارد مختلف تغییر نام بررسی شد، رای گیری شود  اما حجت نظری عضو کمیته نامگذاری شورا به وی پاسخ داد: این روش درست نیست و باید یک به یک درباره همه پیشنهادها، نظر اعضا را جویا شویم.

آروین در واکنش به او گفت: چرا شما با هر چیزی که من می گویم مخالفت می کنید؟!

نظری جواب داد: چرا یک تذکر ساده هم از طرف هیات رئیسه شنیده نمی شود.

آروین از ادبیات نظری برداشت توهین به خویش کرد و گفت: در صحن شورا به من توهین شده است . من استعفا می‌دهم تا هر کسی آستانه تحملش بالاست در جایگاه هیأت رئیسه بنشیند. 

پس از این مجادله لفظی بهاره آروین از جای خود بلند شد و قصد ترک صحن را داشت که با وساطت برخی اعضا نظیر ناهید خداکرمی ، زهرا نژاد بهرام و سیدحسن رسولی از این کار منصرف شد.

آروین با این حال گفت که استعفا خواهد داد.

ابراهیم امینی نایب رییس شورا که در غیاب محسن هاشمی ریاست جلسه را بر عهده داشت، چند بار آروین را به آرامش دعوت کرد اما در نهایت آروین حاضر نشد روی صندلی خود در هیات رییسه به عنوان منشی شورا بنشیند.

او به جای آن، در ردیف اول صندلی های شورای شهر نشست تا کار رای گیری در باره نامهای جدید انجام شود.

سرانجام پس از مباحث داغ اعضا، تغییر نامها به تصویب رسید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.