به گزارش ایرنا، در این مراسم که روز دوشنبه با مشارکت آب منطقه‌ای استان تهران و آموزش و پرورش در کانون هدایت ورامین برگزار شد، دانش‌آموزان با مسائل مربوط به حفاظت از منابع آب، بازچرخانی و پدیده فرونشست زمین آشنا شدند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران در این مراسم گفت : دخالت انسان در طبیعت، خسارات جبران ناپذیری را به همراه داشته که اگر به درستی مدیریت شود، خسارات به حداقل رسیده و چشم‌انداز روشنی برای آینده جامعه ترسیم می‌شود.
احمد علی قربانیان افزود: دو واژه خشک‌سالی و ترسالی که دو مفهوم متضاد یکدیگرند در طبیعت به طور متوالی رخ می‌دهند، خشک‌سالی‌های چند سال اخیر باعث شده تا مردم بروز سیل را فراموش کنند و برای مقابله با آن دغدغه نداشته باشند.
وی با اشاره به این که وزارت نیرو با اقدامات سلبی، مشکل دخل و تصرف حاشیه رودخانه‌های استان تهران را حل کرده افزود: در کنار این اقدامات، لازم است تا موضوع آموزش و فرهنگ سازی را سرلوحه کار قرار داد که مهمترین جامعه، دانش آموزان مدارس می‌باشند.
قربانیان تأکید کرد: آشنایی با مفاهیم سیل و سیلاب برای دانش آموزان ضروری است چرا که آن‌ها مدیران آینده کشورند و باید نوع زندگی و فعالیت خود را به گونه‌ای ترسیم کنند که خود، عامل ساخت و ساز غیر مجاز نباشند.
وی گفت: سالانه بیش از ۴ میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر تهران وجود دارد و این در حالی است که میزان آب شرب مصرفی مردم پایتخت نیز ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب است، در شرایطی که در دنیا حداکثر ۷ درصد از منابع آبی، در حوزه شرب مصرف می شود ولی به دلیل عدم مصرف بهینه آب در کشور، این میزان بالاتر از نرمال جهانی است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران گفت: برداشت بی رویه آب از منابع زیرزمینی باعث بروز پدیده فرونشست زمین در مناطقی نظیر ورامین، شهریار و شهر تهران شده که این پدیده، تبعات مخرب زیادی را به همراه دارد که برای جلوگیری از افزایش این پدیده لازم است تا میزان برداشت آب از منابع زیرزمینی کنترل شود.
وی با اشاره به این که پدیده فرونشست و ساخت و سازهای غیر مجاز منجر به بروز سیلاب می‌شود گفت : اگر در سال گذشته، مخازن سدها مدیریت نمی‌شد، قطعا فاجعه بزرگی به وقوع می‌پیوست و در مناطقی مانند رباط کریم، شهریار و ورامین خسارت های جبران ناپذیری به وجود می‌آمد.


عبور از چالش‌های آبی جز با فرهنگ سازی میسر نمی‌شود
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان تهران نیز در این مراسم گفت: هیچ راه پایداری برای عبور از چالش‌های آبی فرهنگ‌سازی و اطلاع رسانی آن هم به آینده سازان کشور وجود ندارد.
جواد اسدی افزود: امروز با وجود برخورداری از ذخائر غنی طبیعی، کشور با پدیده بدمصرفی مواجه شده و فرهنگ مصرف درست و بهینه، به درستی بین افراد جامعه جا نیفتاده است.
وی با اشاره به ابعاد مختلف طرح داناب اظهار کرد: در سال‌های گذشته، طرح نجات دانش آموزی آب در دستور کار مسئولین و متولیان آب کشور قرار گرفت تا با اجرای آن، هر دانش آموز به یک ناجی، و هر ناجی آب به یک حافظ آب تبدیل شود تا مفاهیم اولیه مدیریت مصرف آب را پس از آموزش، به خانواده خود منتقل کند.
اسدی افزود: طرح داناب از ۱۰ سال پیش در جامعه هدف دانش آموزان متوسطه اول و از استان خراسان رضوی کار خود را آغاز کرد و مسیر اجرای آن به تدوین کتاب "انسان و محیط‌زیست "  و سپس اجرای طرح گسترش سواد آبی منجر شد.


وی تأکید کرد: ارزان‌ترین، مؤثرترین و ماندگارترین مسیر برای ارتقاء شاخص‌های حوزه‌های مختلف به ویژه د حوزه آب، بهره‌گیری از توان و ظرفیت مدارس است.
در پایان این مراسم، شرکت کنندگان با حضور در مناطق کویری ورامین، از مناطقی که متأثر از پدیده فرونشست زمین شده‌اند بازدید کردند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.