محسن هاشمی که ریاست شورای اسلامی شهر تهران را بر عهده دارد، این موضوع را صبح امروز سه شنبه پیش از آغاز یکصد و نود و دومین جلسه شورای شهر در جمع خبرنگاران بیان کرد.
وی گفت: «مطمئن هستم که آقای فتاح دوستدار آقای هاشمی بوده و هستند و به صورت ناخواستهای از صحبت ایشان سوء استفاده شده است.»
«پرویز فتاح» رییس بنیاد مستضعفان چند روز پیش در برنامه نگاه یک صداوسیما گفته بود: «حدود ۲۵ سال قبل، پس از ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی، ایشان در کاخ مرمر مستقر میشوند که البته همان موقع هم این کار درست نبود زیرا مسئولان نظام نباید کاخ نشین باشند. به این علت، پس از فوت ایشان با جر و بحث این کاخ را تخلیه کردیم. این تخلیه از مواردی بود که نمیدانستیم شکایتمان را پیش چه کسی ببریم!. در نهایت، بیت رهبری حمایت کردند و کاخ تخلیه شد. حالا، در تلاشیم که این مکان را به کاخ موزهای وزین تبدیل کنیم و احتمالاً دهه فجر امسال بازگشایی این موزه به مردم اعلام خواهد شد.»
رییس شورای شهر تهران امروز هشدار داد: اگر این صحبت ها تصحیح نشود، به عنوان دفاع از هاشمی صحبت خواهم کرد.
محسن هاشمی در این زمینه گفت که نامه خصوصی به فتاح نوشته و در آن، از اظهارات او در باره پدرش گلایه کرده است.
کاخ مرمر از کاخهای تاریخی تهران در دوره پهلوی است که در مرکز تهران قرار دارد. این اثر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۷ با شمارهٔ ثبت ۱۶۰۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کاخ مرمر به دستور رضاشاه و با معماری لئون تادوسیان در سال 1316 بنا نهاده شد و ابتدا به عنوان دفتر کار و محل اقامت زمستانی او مورد بهرهبرداری قرار میگرفت.
تا پیش از تدوین قانون خزانه ملی، جواهرات ملی ایران از کاخ گلستان نیز به این کاخ آورده شده و در زیر زمین آن نگهداری میشد.
پس از به سلطنت رسیدن محمدرضا پهلوی در سال ۱۳۲۰، او از این کاخ به عنوان دفتر رسمی پادشاه و محل برگزاری دیدارها و ملاقاتها و شرفیابیها استفاده می کرد. فوزیه و محمدرضا پهلوی در این کاخ با یکدیگر زندگی میکردند و مراسم عقد او با دو همسر بعدی اش، ثریا اسفندیاری و سپس، فرح پهلوی در همین کاخ برگزار شد.
پس از حادثه ترور نافرجام محمدرضا پهلوی در محوطه کاخ مرمر، دفتر ویژه شاه به کاخ صاحبقرانیه انتقال یافت و کاخ مرمر در سال ۱۳۵۵ به موزه خاندان پهلوی تغییر کاربری داد. این موزه تا سال ۱۳۵۷ با عنوان «موزه پهلوی» فعالیت می کرد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تعطیلی موزه، از این کاخ مدتی به عنوان مقر کمیته انقلاب اسلامی استفاده میشد تا اینکه با ادغام کمیته در نیروی انتظامی و پس از مدتها بلاتکلیفی. در میانه دهه ۱۳۷۰ خورشیدی، مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره ریاست آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی به این کاخ نقل مکان کرد و در مکاتبات رسمی به عنوان «ساختمان قدس» معروف شد.
بنا به گزارشها، بخشهایی از کاخ مرمر در سال ۱۳۸۷ مرمت و بازسازی شده است.
کاخ مرمر با مساحت ۲۸۷۰ متر مربع در زمینی به وسعت ۳۵ هزار و ۴۶۲ متر مربع ساخته شدهاست.
از نظر معماری، گنبد این بنا برگرفته از گنبد مسجد شیخ لطفالله اصفهان است که با دستان «حسین لرزاده» کاشیکاری شده است اما در ساخت آن، استادان معماری و هنرهای تزیینی سنتی مانند استاد محمدکاظم صنیعخاتم و حسین طاهرزاده بهزاد نیز همکاری داشتند.
بهروز احمدی، معمار ایرانی نیز طراح یک بنای ۵ طبقه در زیر کاخ مرمر است که اکنون «موزه قرآن» نام دارد و عموم مردم می توانند از آن دیدن کنند.
کاخ مرمر در تقاطع خیابان امام خمینی (ره) و خیابان ولی عصر (عج) قرار دارد.
بنیاد مستضعفان که یک ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با فرمان امام خمینی (ره) به منظور تجمیع اموال و داراییهای مصادره شده از مسئولان رژیم پهلوی و تخصیص آن به نیازمندان تاسیس شد، در حال حاضر، مالکیت کاخ مرمر را به عنوان یکی از اموال دوران پهلوی در اختیار دارد.