«محمد تقی زاده» امروز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: موضوع فروش این مدارس براساس مفاد تبصره ۱۹ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور در کمیسیون ماده پنج شهرداری به تصویب رسیده است.

وی افزود: در قانون بودجه سال جاری مقرر شده است مدیران آموزش و پرورش، فضاهای مخروبه و فضاهای آموزشی که دسترسی به آنها سخت است را در کمیسیون ماده پنج، اعلام و با تغییر کاربری و فروش آن، هزینه به دست آمده را صرف احداث، نوسازی و مقاوم‌سازی مدارس کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران خاطرنشان کرد: تاکنون از هشت فضا برای تغییر کاربری مدارس سه مورد آن در کمیسیون ماده پنج تهران مطرح و به تصویب رسیده است که از محل فروش این اراضی ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان حاصل می‌شود.

طرح های تفصیلی شهری و تغییرات آنها در هر استان در کمیسیونی با عنوان کمیسیون ماده ۵ به ریاست استاندار و در غیاب وی، معاون عمرانی  استاندار مورد بررسی و تصویب قرار می گیرد.  

کمیسیون ماده ۵ بعد از شورای عالی شهرسازی و معماری، مهمترین کمیسیون در زمینه تصمیم گیری در باره طرحهای تفصیلی شهرها است.

تقی‌زاده با بیان اینکه یکی از موضوعات جلسه‌های بازآفرینی در شهر و استان تهران، مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی مدارس است، گفت: سازمان نوسازی شهر تهران به مسئولان آموزش و پرورش استان تکلیف کردهاست هر ساله نسبت به مقاوم‌سازی و ایمنی چند مدرسه اقدام کنند.

وی افزود: اعتبارهای سازمان نوسازی پاسخگوی تجدید بنا، مقاوم‌سازی و ایمنی مدارس نیست. به همین دلیل، مسئولان آموزش و پرورش باید با فروش فضاهای متروکه، ناکارآمد یا مدارسی که ساخته شده اما شعاع دسترسی به آن مشکل است و یا از لحاظ مساحت، استاندارد لازم را ندارد، نسبت به تغییر کاربری و فروش این فضاها اقدام کنند.

معاون استاندار تهران یادآور شد: مبالغ بدست آمده از محل فروش این فضاها علاوه بر خریداری زمین برای احداث مدارس، صرف اقدام‌های لازم نظیر ایمنی و مقاوم‌سازی مدارس خواهد شد.

تقی‌زاده با بیان اینکه شهرستان شهریار در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است، تصریح کرد: به مدیران آموزش و پرورش شهرستان‌ها نیز اعلام شده مدارس متروکه خود را در جلسه کمیسیون ماده پنج شهرستان‌ها مطرح کنند تا با تصویب و تغییر نوع کاربری مدارس بتوانند اقدامات لازم نظیر توسعه و احداث مدارس را انجام دهند.

وی یکی از مشکلات جدی استان تهران را تراکم جمعیت دانش آموزان در کلاس‌های درسی برشمرد و گفت که اکنون در هر کلاس ۳۲ دانش‌آموز مشغول تحصیل هستند در حالی که میانگین دانش آموزان هر کلاس در سطح کشور ۲۴ تا ۲۵ نفر است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران تاکید کرد که استانداری با جدیت به دنبال آن است تا با توسعه و نوسازی مدارس، تراکم دانش آموزان را در کلاسهای درس در سطح استان کاهش دهد.

تعداد دو میلیون و 75 هزار و ۹۴۰ دانش آموز در هشت هزار و ۳۱۵ مدرسه در سطح استان تهران تحصیل می‌کنند که از این تعداد، ۷۰ هزار و ۱۰۹ کلاس درس در استان تهران فعال است.

 به گفته مدیرکل نوسازی، تجهیز مدارس استان تهران، بیش از ۲۳ هزار کلاس درس یادشده، دارای بنای فرسوده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.