حمیدرضا داداشی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این بازدیدها در حوزه های نظارت بر حسن اجرای قوانین کار، شناسایی اتباع بیگانه، جایگزینی نیروی کار داخلی، بازرسی موردی، ایمنی و بهداشت محیط کار و حوادث انجام شده است.
وی افزود: بازرسان اداره کار شهرستان ری یک هزار و ۹۰ بازدید ادواری در جهت نظارت بر حسن اجرای قوانین کار، ۱۹۸ بازدید بر اثر حوادث در واحدهای تولید، ۵۱۸ بازرسی موردی بر اثر شکایت کارگران و مردم و ۹۶۴ بازدید برای شناسایی اتباع بیگانه انجام داده اند.
داداشی ادامه داد: بر این اساس ۹۴۶ اتباع بیگانه فاقد پروانه فعالیت در واحدهای صنفی و صنعتی این مدت شناسایی شدند که از این تعداد ۱۴۵ نفر با کارگران ایرانی جایگزین و ۱۴۵ کارفرما نیز به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی با تاکید براینکه فعالیت اتباع بیگانه فاقد پروانه کار در واحدهای تولیدی بر اساس قانون جرم است، افزود: کارفرمایان متخلف در وهله اول پنج برابر حقوق کارگر غیر مجاز جریمه و در صورت تکرار به ۲ برابرافزایش می یابد، ضمن اینکه به دستگاه قضایی نیز معرفی و بر اساس قانون شلاق و بین سه تا ۶ ماه حبس در انتظار متخلفان می باشد.
داداشی یادآور شد: اتباع بیگانه ای که دارای گذرنامه قانونی هستند و در برنامه آمایش و شناسایی وزارت کشور شرکت کرده اند با حضور در اداره کار و تعاون شهرستان ری در حوز شغل های ساختمانی، کوره پز خانه ها، کشاورزی و برخی مشاغل دیگر مانند کارگران بازیافتی مجوز فعالیت دریافت کنند.
شهرستان ری با برخورداری از ۵۶ اتحادیه توزیعی، تولیدی و خدماتی و همچنین وجود شهرک صنعتی شمس آباد، کارخانه سیمان و کارگاه های تولیدی و خدماتی از جمله سنگ بری، شیشه و سفال، آجرپزی، کارگاه قالیبافی و قالیشویی، کشتارگاه دام و طیور به عنوان قطب کار و تولید در پهنه جنوب تهران مطرح است.