نزدیکی به فرودگاه امام خمینی (ره) و روستایهای هدف گرشگری به ویژه بوم گردی مانند روستای کلین از دیگر مزیت های این شهرستان است که برای رونق بوم گردی باید زیر ساختهای لازم در آن فراهم شود.
میهمان نوازی ایرانیان عامل است که می تواند در تشویق گردشگران برای سفر به این مناطق و گذراندن چند روزی در اقامتگاه های گردشگری به رصد جاذبه های روستایی جنوب پایتخت با وجود بقاع متبرکه حضرت عبدالعظیم (ع) که سالانه میلیون ها زائر برای زیارت راهی ری می شوند را بازدید کنند.
امروز با تغییر نگاه مسئولان نسبت به گردشگری پس از سالها صنعت بوم گردی مورد توجه قرار گرفته و با ایجاد زمینه مناسب به یکی از مسائل مهم کشور تبدیل شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان ری در خصوص ظرفیتهای گردشگری و بوم گردی شهرستان به خبرنگار ایرنا گفت: این شهرستان با وجود ۱۹۸ اثر باستانی و سابقه هشت هزار ساله تاریخی چندان مورد توجه واقع نشده است و در بخش بوم گردی نیاز به توجه بیشتر و حمایت نهادهای مختلف دارد.
امیر مصیب رحیم زاده با اشاره به ظرفیت های بوم گردی شهرستان ری، افزود: اداره میراث و گردشگری در صورت وجود متقاضی مجوزهای لازم جهت ایجاد زمینه گردشگری درخواست متقاضیان را بررسی و مجوز مربوطه را اعطا می کند.
وی اظهار داشت: ملکهایی که در روستاها و بخشهای شهرستان وجود دارند با استحکام بخشی و یا کاربری سنتی می توانند ظرفیت بوم گردی را در این شهرستان ایجاد کنند.
رحیم زاده ادامه داد: هم اکنون ۲ درخواست مجوز گردشگری و بوم گردی در بخش قلعه نو و روستای کلین بخش فشافویه در حال بررسی است که درصورت تایید به بانکهای عامل برای پرداخت تسهیلات معرفی می شوند.
رییس اداره میراث اضافه کرد: اعتبار در نظرگرفته شده طبق نظرات کارشناسی انجام شده در حوزه تجهیز توسعه روستا در بحث گردشگری انجام می شود علاوه برآن اداره میراث هم تسهیلاتی را به واجدین شرایط پرداخت می کند.
رحیم زاده با اشاره به نقش مسئولان در جهت رونق بوم گردی شهرستان ری، اظهار داشت: ظرفیتهای گردشگری در این شهرستان موجود است که باید با کمک بخشداران و دهیاران از طریق جذب بخش خصوصی تامین اعتبار زمینه گردشگری را رونق دهیم.
دریاچه عشق آباد توانایی بالقوه بخش قلعه نو که نیاز به حمایت دارد
بخشدار قلعه نو نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این بخش ازشهرستان ری به دلیل وجود دریاچه عشق آباد، روستای علی آباد قیصریه، آتشکده بهرام و روستای مقیم آباد که توسط کاوشگران اداره میراث در دست بررسی است جزو مناطق گردشگر پذیر جنوب تهران محسوب می شود که نیازمند حمایت دولت و ورود افراد توانمند در زمینه صنعت گردشگری است.
علیرضا صادقی اظهار داشت: روستای علی آباد قیصریه با داشتن خانههای سقف گنبدی بلند ظرفیت بالایی در جذب توریست بوم گرد را دارد که باید این موضوع مورد توجه مسئولان اداره میراث قرار گیرد.
وی تصریح کرد: ظرفیت موجود برای جذب گردشگر و ایجاد صنعت گردشگری برای روستای علی آباد قیصریه و دریاچه عشق آباد در بخش قلعه نو دیده شده است و طرح اولیه گردشگری این ۲ مکان تهیه شده است.
این مسئول با اشاره به اینکه بخش قلعه نو به دلیل آب وهوای مناسب، نزدیکی به کلان شهر تهران و بهره مندی از زمینهای کشاورزی ظرفیت بالای جذب گردشگر را دارد، عنوان کرد: دریاچه عشق آباد به عنوان بزرگترین سایت پرورش ماهی و پذیرایی از سه میلیون پرنده مهاجر در فصل زمستان یکی از گردشگر پذیرترین مکانهای استان تهران محسوب می شود.
نزدیکی به فرودگاه امام ظرفیتی برای جذب گردشگر است
بخشدار حسن آباد فشافویه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این بخش به دلیل نزدیکی به فرودگاه امام خمینی (ره) و روستایهای هدف گرشگری به ویژه بوم گردی مانند روستای کلین از ظرفیت گردشگری بالایی برخوردار است که باید زیر ساختهای لازم در آن را فراهم کنیم.
فیض الله امامی با اشاره به اینکه روستای کلین به دلیل قدمت و تاریخ طولانی مورد توجه گردشگران خارجی از جمله آلمانیها و فرانسویها است، خاطرنشان کرد: بخشداری حسن آباد فشافویه و بخش خصوص با ایجاد زیر ساختهای لازم از جمله زمین تنیس پیشرفته و ایجاد خانههای بوم گردی به دنبال جذب حداکثری گردشگران خارجی در این روستای جنوبی استان تهران هستند.
وی در ادامه با اشاره به سایر ظرفیتهای توریست پذیری بخش فشافویه اشاره کرد و افزود: وجود دریاچه سد فشافویه در حاشیه اتوبان تهران ـ قم که مکان مناسبی برای برگزاری انواع ورزشها و مسابقات آبی از جمله قایقرانی، جت اسکی و ماهیگیری است یکی از جاذبههای گردشگری در شهرستان ری است که باید اطلاع رسانی بیشتری در این خصوص صورت گیرد.
امامی همچنین به ظرفیتهای گردشگری روستای خانلق از جمله کویر نوردی، شهرک سینمایی و مجتمع ورزشی اشاره کرد و گفت: متاسفانه طی سالیان گذشته به ظرفیتهای گردشگر پذیر این روستا آن چنان که باید توجه نشده است ولی طی برنامه ریزیهای صورت گرفته به زودی توجه خاصی به آنها خواهد شد.
وی عنوان کرد: دولت می تواند با اعطای تسهیلات و توجه به بخش خصوصی ظرفیتهای بوم گردی و گردشگری شهرستان ری را تقویت نماید به طوری که تمامی زائران سید الکریم(ع) و حرم امام راحل از این مراکز دیدن کنند.
بوم گردی یا همان گردشگری روستایی شکلی جدید از صنعت گردشگری است که در آن افراد به جای حضور در هتلها و اماکن شلوغ و پرازدحام راهی روستاها و مناطق بکر می شوند تا به دور از هیاهوی زندگی روزمره، دمی و ساعتی، شاید هم روزی و هفتهای را در آرامش برآمده از ویژگیهای بومی و محلی در مناطق روستایی سپری کنند.
مهمترین تمایز مراکز اقامتی بوم گردی داشتن سبک سنتی است که گردشگران زیادی را به سمت خود جذب و مالکان این مراکز اصرار به داشتن این سبک زندگی دارند اقامتگاه های بوم گردی به دلیل اینکه براساس معماری سنتی منطقه ساخته می شوند کمترین تاثیر مخرب زیست محیطی را دارند و به نوعی بخشی از بافت طبیعی منطقه به حساب میآیند.
شهرستان ری با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر با وجود ۱۹۸ اثر باستانی بیش از ۱۰۰ هزار نفر از آثارتاریخی این شهرستان دیدن کردند همچنین شهرستان ری به دلیل اماکن مذهبی حرم عبدالعظیم(ع) حرم امام خمینی(ره) بقعه بی بی شهربانو شیخ صدوق سالانه میزبان میلیون ها گردشگر دراین شهرستان است.