عباس خزائی، از دست اندرکاران جنبش از ما در گفت و گو با خبرنگار ایرنا توضیح داد: سعی کرده ایم جمعی از نخبگانی و فرهیخته را در خصوص ارائه گفتمان جنبش از ما گرد هم آوریم که بحث محتوایی و آکادمیک آن سبقه ای ۱۴ ساله دارد.
وی گفت: هدف اصلی این جنبش شایسته گزینی و طراحی ابزاری برای این سنجش در رده های شغلی مختلف است که یکی از آنها بحث انتخابات را شامل می شود. پشتوانه این ابزار مباحث علمی و آکادمیکی است که با فرمایشات مقام معظم رهبری تلفیق شده تا خروجی آن خیر و برکت برای انقلاب و مردم باشد.
خزائی تصریح کرد: برخی از اعضای جنبش از ما از نخبگان علمی، اساتید و فعالان دانشگاهی است اما به دلیل اینکه هدف ما اقدامی اثربخش در سراسر کشور است از حوزه های نخبگانی صنعت، اقتصاد، کشاورزی، فرهنگی و فیلدهای مختلف دعوت می کنیم تا به عنوان حامی، تحلیلگر و یا مشارکت انتخاباتی ما را یاری کنند.
وی با اشاره به علت نامگذاری این جنبش با عنوان "از ما" اظهار داشت: از ما گویای بدنهٔ مردم است. جنبشی مردمی که از دل قشری خاص و ویژه برنیامده و رسالتش پایان حاکمیت و تسلط طبقه رانت خوار بر کشور، بویژه جریان سیاستگذاری است.
خزائی از تمامی دغدغه مندان جامعه دعوت کرد تا از طریق سایت Azmaa.net به عضویت جنبش از ما درآیند و در این مسیر عدالتخواهی فعالیت کنند.
زارعی یکی از فعالان جنبش از ما در ایراد سخنرانی خود با امام جمعه لواسانات اظهار داشت: چه بخواهیم کتمان کنیم چه صراحتاً اعلام کنیم وضعیت کشور خوب نیست و بخش زیادی از مردم به حق ناراضی، دلخور و گلایه مند هستند.
وی افزود: اذعان داریم که بخشی از مشکلات معیشتی که امروز گریبان گیر مردم هستند ناشی از تحریم ها و فشارهایی است که در عرصه بین المللی بر انقلاب اسلامی وارد می شود اما اینکه بعضاً مدیران ناکارآمد نتوانستند حقوق مردم را ادا کنند ربطی به تحریم ها ندارد!
زارعی خطاب به امام جمعه لواسانات خطرنشان کرد: شما خودتان در مسائلی مثل شهرک های باستی هیلز و کلاک لواسان پرچمدار مبارزه با فساد و ویژه خواری شدید؛ اینها را که نمی توانیم گردن استکبار، تحریم و دشمنی های بیرونی بیاندازیم لذا قطعاً مشکلاتی داخل کشور وجود دارد که به این نقطه رسیدیم.
این فعال جنبش از ما تصریح کرد: ملت ما مردمی نیستند که قبلاً شرایط دشوار اقتصادی را تجربه نکرده باشند، اما همان مردمی که در دوران جنگ تحمیلی ایستادگی کردند امروز ناراضی هستند و تنها دلیل آن تبعیض های ناروا است. آن دوره اگر سختی و مشکل بود برای همه بود اما اکنون این چنین نیست و مردم آن را حس می کنند.
زارعی گفت: امروز برای تأمین کسری بودجه بنزین را گران و مردم را تحت فشار می گذارند اما از ثروتمندان جامعه مالیات درستی اخذ نمی کنند. یک کارگر زحمت کش مالیات پرداخت می کند اما احساس می کند عدالتی در کار نیست.
وی اذعان داشت: مردم نمی دانند مالیاتی که پرداخت می کنند صرف کدام هزینه ها و ویژه خواری ها می شود اما اثراتش را می بینند. عده ای در فقر کشنده به سر می برند و برخی با خودروهای لوکس رفت و آمد می کنند، این قلب مردم را به درد می آورد.
این فعال جنبش از ما با اشاره به سخنی از شهید بهشتی یادآور شد: اگر در جامعه ای فقر کشنده دیدید و عده ای انباشته از ثروت هستند، آن جامعه اسلامی نیست.
وی تأکید کرد: شأن ملت ما مدیرانی نیستند که در تصمیم گیری هایشان ملاحضهٔ مردم را نکنند و قربانی بی تدبیری ها شوند؛ شأن ما این نیست نمایندگانی داشته باشیم که ارز و پول های کثیف را در خانه هایشان نگه دارند یا در صنعت خودرو دخل و تصرف و رانت خواری کنند.
زارعی افزود: اینکه در هر دورهٔ انتخابات ۷۰ درصد از مجلسی ها تغییر کردند یعنی مردم همیشه از بخش عمده ای از قشری که نماینده آنها بودند نارضایتی داشتند، اما مشکل اصلی اینجاست که ابزاری برای تشخیص صلاحیت نفرات بعدی ندارند.
این فعال جنبش از ما اذعان داشت: ما مردم سالاری دینی را در مملکت حاکم کردیم تا دین و دنیای ما را آباد کند اما در عمل وضعیت فعلی ما با آنچه به عنوان دیکتاتوری سرمایه داران یاد می شود، تفاوت چندانی ندارد!
وی ادامه داد: اگر الان هم کسی ۱۰ میلیارد تومان هزینه کند نماینده می شود و پس از آن همان ابزارها را تقویت می کند. مسلماً باید منافعی را برای اسپانسرهای خود در نظر بگیرد و این باز تولید فساد می کند و منجر به تثبیت قدرت فاسد شده در بدنه اقتصادی می شود.
زارعی ابراز کرد: پس شایستگانی که نه پول هنگفتی دارند و نه به شبکه های اختاپوسی قدرت و احزاب وصل هستند چگونه باید وارد مجلس شورای اسلامی شوند؟ مردم می خواهند شایستگان را به مجلس بفرستند اما نه آنها ابزاری برای معرفی خود دارند نه مردم ابزاری برای شناخت شایستگان!
این فعال جنبش از ما تأکید کرد: هنوز هم پای شهدا وسط باشد مردم سنگ تمام می گذارند اما در عرصه سیاسی ناامید هستند. این نشان می دهد ظرفیت های انقلابی و اسلامی در مردم هست اما نتوانسته ایم درست از اراده مردم استفاده کنیم. همان جماعتی که برای انقلاب خون دادند امروز برای انقلاب خون گریه می کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: ما در این جنبش می خواهیم فارق از نگاه های سیاسی به مسأله شایستگی، شفافیت و نظارت ورود کنیم.
زارعی گفت: حاکمیت نمی تواند این ساز و کار را داشته باشد زیرا اگر شورای نگهبان چنین اقدامی کند این تصور برای مردم ایجاد می شود که انتخاب آنها محدود شده است، از طرفی هم وقتی این شورا کسی را تائید کند این ذهنیت وجود دارد که حتماً او فردی شایسته است و مسئولیت این انتخاب بر عهده شورای نگهبان خواهد بود پس باید یک تشکل مردمی این کار را کند که از عهده حاکمیت خارج است.
این فعال جنبش از ما گفت: ما به هیچ نهاد دولتی، نظامی، حکومتی، مجلسی و ... اتصالی نداریم و بدون گرایش سیاسی و حزبی آمدیم تا ابزارهای علمی را در ختیار مردم بگذاریم تا مردم با واقعیت شایستگی کاندیدها مواجه شده و شایسته ترین را انتخاب کنند.
جوانان پای کار بیایند و بدون وابستگی به جریان چپ و راست، مستقل باشند
حجت الاسلام سید سعید لواسانی امام جمعه بخش لواسانات شهرستان شمیرانات، پرچمدار مبارزه با فساد مالی، سیاسی و اجتماعی است که اقدامات فعالانهٔ اخیر وی و حمایت از جنبش های مردمی و دانشجویی عدالت خواه از او چهره ای مردمی و شناخته شده در میان ائمه جمعه کشور ساخته است.
حجت الاسلام لواسانی در این نشست اظهار داشت: دو خصلت در انسان است که بالاتر از آنها چیزی نیست؛ خدا را فراموش نکند و فقط برای او کار کند، دوم نیز نفع رساندن به برادران دینی. اگر مسئولان جمهوری اسلامی این دو ویژگی را داشتند الان کشور گلستان بود.
وی افزود: امیدوارم افرادی که می خواهند برای گام دوم انقلاب اسلامی آماده شوند، هر کاری که می کنند فقط برای خدا و رضای او باشد و به باند و جریان های مختلف بی توجه باشند، ثانیاً نفعشان به مردم برسد نه اینکه از آنها سوء استفاده کنند.
امام جمعه لواسانات با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: کسانی که نمی توانند مدیریت کنند نباید وارد مجلس شورای اسلامی شوند. همچنین افرادی که توان پذیرش مسئولیت اجرایی ندارند نباید وارد اجرائیات دولت شوند.
وی تأکید کرد: اکنون تصور عموم از مجلس چیست؟ نمایندگانی که شلوغ کاری می کنند! اما مجلس یعنی مرکز قانون گذاری کشور، مجلس به تعبیر امام راحل یعنی رأس امور و ریل گذاری کشور که اگر این مهم را درست انجام دهد دولت در مسیر درست حرکت می کند اما اگر قوانین ما معیوب باشد، ساختار قدرت ما معیوب می شود.
حجت الاسلام لواسانی خاطرنشان کرد: اگر ما منافذ فساد را با قوانین درست، سفاف و قوانینی که قابل تفسیرهای عجیب مدیران اجرایی و مفسدان قانون شکن است، نبندیم این فساد خودش را باز تولید خواهد کرد و پیچیده تر هم خواهد شد.
وی تصریح کرد: اگر می خواهیم با فساد مبارزه کنیم باید مجلسی داشته باشیم که بتواند منافذ فساد را ببندد. اگر یکی از اهداف انقلاب اسلامی عدالت است، این مهم باید در مجلس با قوانینی سفاف و دقیق محقق شود، آیا ما چنین مجلسی داریم؟ خیر نداریم. مجلس ما نسبت به این مباحث ساکت است.
امام جمعه لواسانات افزود: تمام فکر و ذکرشان در این جنگ فقر و غنا این است که بانوان به استادیوم بروند یا نروند! این که مجلس شورای اسلامی و مجلس مردمی نشد. کسی که ضعیف است و وارد کار می شود بخواهد یا نخواهد بار مسئولیت حداقل ۸۰ میلیون نفر بر دوشش است و روز قیامت باید پاسخگو باشد.
وی با اشاره به جنبهٔ ایجابی این مسأله بیان داشت: ما باید به سمت مجلس تراز اسلامی حرکت کنیم و راهی جز این نداریم.
حجت الاسلام لواسانی اظهار داشت: پیروزی انقلاب اسلامی و سپس تأسیس نظام اسلامی برکات فراوانی در این ۴۰ سال به همراه داشته است که حزب الله و زمین گیر شدن اسرائیل در لبنان و غزه از این برکات است اما مرحلهٔ بعدی دولت اسلامی است که ما در این مرحله ماندیم.
وی افزود: در گام دوم انقلاب اسلامی باید دولت اسلامی را محقق کنیم. دولت اسلامی هم تنها قوه مجریه نیست بلکه شامل قوه قضائیه، قوه مقننه، سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی، نیروی انتظامی و روحانیون نیز می شود. نظام معیوب قدرت ما باید جا به جا شود.
امام جمعه لواسانات گفت: ای کسانی که می خواهید برای مردم کاری کنید ابتدا مبنای خود را مشخص کنید. دنبال چه هستید؟ اینکه اینها نباشند و ما باشیم؟ اگر اینطور است که به نظر بنده وارد نشوید که آخر آن جهنم است! امام راحل نگفت شاه برود من بیایم می گفت شاه برود اسلام بیاید؛ طاغوت برود مردم بیایند.
وی تصریح کرد: اگر معتقدید این نظام معیوب باید شکسته شود تا مردم حاکم واقعی سرنوشت خودشان شوند تشریف بیاورید. بنده به عنوان یک طلبهٔ انقلابی، کسی که درد دارد و به نماینده و دولتی می گوید و مسخره اش می کنند از شمای انقلابی، کارآمد و دلسوز دعوت می کنم تا وارد مجلس شوید به شرطی که بدانید بلد هستید و می توانید در راستای تحقق اهداف اسلام تأثیرگذار باشید.
حجت الاسلام لواسانی با اشاره به ساز و کاری برای سنجش نمایندگان مجلس گفت: اگر کسی بخواهد ساختمانی بسازد باید نظام مهندسی او را تائید کند، چطور بی حساب و کتاب کسی را به مجلس می فرستیم؟ چرا کاندیدها سنجش و ارزیابی نمی شوند؟ ساز و کری ه از آن بحث شد دیده ام، دقیق و کارآمد است و باید از آن استفاده کرد.
وی یادآور شد: شفافیت نیز یکی از راهکارهای این سنجش است. کسی که داوطلب ورود به مجلس است شفافیت مالی داشته باشد و دارایی خود را اعلام کند، پس از آن بر او نظارت شود.
امام جمعه لواسانات ضمن تأکید بر لزوم شکستن نظام مدیریتی معیوب کشور با اشاره به فرمان حضرت خامنه ای خاطرنشان کرد: جوانان انقلابی، کارآمد، دغدغه مند، متدین، روشن فکر باید به صحنه بیایند و این ساختار را بشکنند.
وی خطاب به جوانان توصیه کرد: نه وارد جریان چپ شوید نه راست؛ مستقل باشید و بر پایهٔ انقلاب و مکتب امام راحل حرکت کنید. وابستگی به جناح ها و حزب های مختلف لزومی ندارد، وارد سیاست بازی نشوید.
حجت الاسلام لواسانی ابراز کرد: اگر مجلس جوان، حزب اللهی، انقلابی و وارسته تشکیل شود قطعاً بسیاری از مشکلات جامعهٔ حل خواهد شد. مردم گرفتارند؛ برای محکوم کردن فتنه ها به خیابان آمدند اما با خون دل آمودند.
وی ضمن قدردانی از اعضای جنبش از ما برای ایجاد این جریان گفت: با نگاه شما به اصل انقلاب، بیانیهٔ گام دوم و تحقق دولت اسلامی موافق هستم؛ ناامید نشوید که سم است، در سخت ترین شرایط هم مواجهه فعالانه، عالمانه و امیدوارانه با مسائل داشته باشید و بدانید خدا یاور ماست اگر فقط برای او کار کنیم.