خوب که به خانه و اطراف خود نگاه می کنیم می توانیم کتاب‌هایی را پیدا کنیم که در گوشه‌ ای از خانه در قفسه ای نشسته و منتظرند تا خواننده ای پیدا شود و آنها را برداشته و بخواند؛ کتاب هایی که شاید یکبار و یا چندین بار مطالعه شده اند؛ شاید هم کتاب هایی باشند که آنها را هدیه گرفته اند و از آنجا که با سلیقه کتابخوانی ما جور نبوده اند؛ هیچ وقت آن را نخوانده ایم.

کتاب هایی که شاید فردی در همسایگی ما با مطالعه آن پاسخ بخشی از سوالات خود را دریابد؛ هدف گم شده ای را از لابهلای آنها پیدا کند و راهی بیابد برای نجات خود از وضعیتی که در آن قرار دارد و ...

در گوشه از شهر تهران؛ همسایه هایی دغدغه مند و کتابخوان در برجی مسکونی در منطقه ۲ شهرداری؛ گویا تلاش خود را برای استفاده بیشتر از کتابهای شخصی خود آغاز کرده اند؛ آنها دست به کار شده اند تا از شعار و حرف دور شوند و آنچه تاکنون شعارش را می شنیده اند را به عملی خدا پسندانه و زیبا تبدیل کنند.
دست به کار شده اند تا آگاهی اهالی ساختمان را بالا ببرند و در  افزایش دانایی خود و سایر همسایهها شریک باشند؛ ‌همدلی شان را برای کتابخوان بودن آغاز کرده اند.
ساکنان محل کوچکی در مشاعات را در نظر گرفته اند و کتابخانه ای با ۳۰۰ جلد کتاب راه اندازی کردند تا علاقه مندان به کتاب با مراجعه به این کتابخانه نیاز مطالعه خود را رفع کنند.   
فرهنگی که با فراگیر شدن آن در شهر؛ نه تنها سرانه مطالعه افزایش می یابد، ‌بلکه زندگی آگاهانه تری برای همسایه ها رقم میخورد.  

رونمائی نخستین کتابخانه همسایگی در منطقه دو
رسول کشت پور شهردار منطقه ۲ تهران در این مراسم با اشاره بر اینکه رویداد کتابخانه همسایگی، حرکتی فرهنگی است که امید می رود با کمک ساکنان و شهرداری در سایر برج ها تداوم یابد گفت: این کتابخانه با  ۳۰۰ جلد کتاب، فعالیت خود را آغاز کرده  و انتظار می رود  که ساکنان این مجموعه همزمان با اهدای کتاب از این فرصت ایجاد شده برای تبادل کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه در این محیط استقبال کنند.
وی ۱۹  کتابخانه موجود در سرای محلات و ۱۳ کتابخانه در اختیار سازمان فرهنگی و هنری و ۳۵ کتابفروشی از ظرفیت های فرهنگی منطقه برشمرد و گفت: امید می رود با اجرای این طرح و مشارکت شهروندان، تا پایان سال بیش از ۵۰ درصد مجتمع های مسکونی منطقه ۲ دارای کتابخانه همسایگی شوند.

«ناهید خدا کرمی»، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این مراسم گفت: طرح کتابخانه همسایگی، اقدام فرهنگی ارزشمندی است که علاوه بر ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه، می تواند احساس تعلق شهروندان به شهر و محله زندگی خود را افزایش بدهد.
وی افزود: در این حرکت فرهنگی، با مراجعه شهروندان به کتابخانه، همزمان با ایجاد فرصت مطالعه، بستر تعامل و گفت وگو بین آنها نیز فراهم می شود.
خداکرمی با تاکید بر ویژگی های توسعه دانش از طریق مطالعه کتاب ابراز امیدواری کرد که تلاش ایجاد شده باعث افزایش نشاط و پویایی در میان نخبگان و شهروندان شده و باعث تقویت فرهنگ مطالعه هوشمند در جامعه شود.
ابوالفضل رفیع، مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران، دراین مراسم طرح کتابخانه همسایگی را از برنامه های فرهنگی مدیریت شهری در ترویج مطالعه و کتابخوانی برشمرد و گفت: تسهیل در دسترسی شهروندان به کتاب و تقویت مشارکت آنها در توسعه فرهنگی از جمله اهداف اجرای این طرح است.
وی با تاکید بر اینکه توسعه فرهنگی بدون مشارکت شهروندان به نتیجه مطلوب نمی رسد، گفت: کتابخانه همسایگی یک حرکت فرهنگی است که می تواند بستری برای تقویت فرهنگ شهروندی در حوزه محیط زیست، تفکیک پسماندو...را فراهم کند.

«محمد علی کشاورز»  بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما نیز دراین مراسم با بیان این نکته که کتاب و کتاب خوانی عامل مهمی در پیشرفت جامعه است گفت: وظیفه همه مردم ایران بالاخص جوانان و به ویژه مدیران جوان که امروز در مدیریت شهری و دیگر بخش ها فعالیت می نمایند، خدمت به ایران و مردم این کشور با توسعه دانش است.

وی افزود: ایجاد و گسترش چنین کتابخانه هایی در سطح شهر مردم را با این محصول فرهنگی مانوس تر می کند به نحوی که باعث می شود شهروندان بخشی از لحظات خود را در طول روز در مجتمع های بزرگ مسکونی کنار هم به اشتراک دانش ایجاد شده از کتاب بگذرانند و این رویکرد امروز باعث خوشحالی و مسرت فراوان برای بنده و جامعه هنری است.  
این استاد پیشکسوت سینما و تلویزیون از تلاش مدیریت شهری در اجرای این اقدام فرهنگی قدردانی و به رسم یادبود یکی از کتبی که در خصوص آثار هنری ایشان منتشر شده بود را به کتابخانه همسایگی اهدا کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.