به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، احسان جاهد با اشاره به سخنان رییس پلیس راهور تهران در خصوص دوربینهای ثبت تردد و همچنین تاکید بر اهمیت مدیریت ترافیک در شهرهای بزرگ گفت: در حالی که شهرداریها تجهیزات هوشمند ترافیک را با منابع خودشان در شهرها توسعه میدهند و بهرهگیری کامل از این تجهیزات علاوه بر تاثیر در مدیریت ترافیک شهر، تاثیر بهسزایی هم در نحوه انجام وظایف پلیس راهور دارد، نتیجهگیری و حداکثر بهرهبرداری از این تجهیزات در صورتی محقق میشود که تمام قابلیتهای آنها فعال باشد که در حال حاضر با بهانهگیری پلیس راهور به تعویق افتاده است.
وی با تاکید بر لزوم بازدارندگی سامانههای هوشمند ثبت تخلف و تردد افزود: وقتی سیستمهای نصب شده در شهر به واسطه عدم تخصیص کد به صورت کامل مورد استفاده قرار نمیگیرند، باعث بروز مشکلاتی مانند عدم کنترل متخلفان سرعت غیرمجاز، عبور از چراغ قرمز و نداشتن معاینه فنی خواهد بود.
به گفته جاهد، در حال حاضر تعداد ۲۲۵ سامانه ثبت تردد و تخلف که امکان شناسایی خودروهای فاقد معاینه فنی را هم دارا هستند در شهر تهران نصب شده که عدم تخصیص کد پلیس به آنها موجب عدم ثبت خودروهای فاقد معاینه فنی و فرار متخلفان میشود که این خود به آلایندگی بیشتر شهر منجر شده است.
وی همچنین به لزوم دراختیار داشتن VIN خودروها توسط شهرداری تاکید کرد و گفت: وقتی اطلاعات خودروها(VIN) با وجود پیگیریهای زیاد و دستور مقامات کشوری توسط پلیس در اختیار شهرداری قرار نمیگیرد، عملا امکان تشخیص نوع خودرو و شناسایی خودروهای سنگین و فرسوده برحسب پلاک وجود ندارد که این نیز موجب کم اثر شدن نقش این سامانهها در کاهش آلایندگیها میشود.
در این ارتباط سردار محمدرضا مهماندار رئیس پلیس راهور پایتخت چندی پیش با بیان اینکه ۳۵۰ دوربین پلاکخوان در شهر تهران دارای کد پلیس هستند، گفته بود: این دوربینها تمام تخلفات اعم از ورود غیرمجاز به محدوده طرح ترافیک، طرح کاهش آلودگی هوا و معاینه فنی را ثبت میکنند.
وی افزود: از سال گذشته شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران تعداد ۳۳ دوربین در مبادی ورودی و خروجی شهر تهران نصب کرده و تقاضای تخصیص کد پلیس داشتند.
مهماندار با بیان اینکه دوربینها به منظور صحتسنجی، باید استانداردهای ناجا را پاس کنند که شهروندان به اشتباه جریمه نشوند، خاطرنشان کرد: به همین منظور این ۳۳ دوربین تست شد و ۲۱ دوربین استاندارهای لازم را داشتند.
وی تاکید کرد: البته برخی از این دوربینها با اغماض توانستند مجوز برای فعالیت اخذ و کد پلیس دریافت کنند.
مهماندار متذکر شد: ۱۲ دوربین دیگر از همان مجموع ۳۳ دوربین نتوانستند استانداردهای لازم را کسب کنند و قرار بر این شد تا آیتمهای صحتسنجی را بالاتر ببرند و ما مجدد تست کنیم و اگر تاییدیه از ناجا گرفتند آن ۱۲ دوربین دیگر هم مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.