به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، عمار سعیدیانفر توضیح داد: شهرداری تهران در تمام جلسات کارشناسی از طرحهای فنی استقبال میکند و اصرار مدیران مبنی بر مخالفخوانی در فضای رسانهای، درصورتیکه در تمام مراحل تصویب طرحهای ترافیکی حضور فعال داشتهاند، بسیار عجیب و قابلتأمل است.
وی با اشاره به روند تصویب طرحهای ترافیکی ۲ سال اخیر گفت: شهرداری تهران با توجه به آخرین متدهای مدیریت تقاضای سفر در کشورهای پیشرفته، طرحی را برای مدیریت تردد در محدوده طرح ترافیک و محدوده آلودگی هوا(زوج یا فرد سابق) به تصویب شورای ترافیک شهر تهران و شورای اسلامی شهر رساند که به نظر بنده و بسیاری از کارشناسان یکی از بزرگترین دستاوردهای مدیریت شهری در حوزه حملونقل و ترافیک شهرداری تهران است.
وی تصریح کرد: این طرح به تایید پلیس راهنمایی و رانندگی و اعضای شورای اسلامی شهر تهران رسیده است و به اذعان حتی منتقدین در برقراری عدالت اجتماعی، هوشمندسازی، کاهش آلودگی هوا و مدیریت حجم تردد در محدودههای دوگانه و کل شهر تهران بسیار موثر بوده و حاصل تلاشهای شبانهروزی متخصصان امر است.
سعیدیان فر افزود: در چند روز گذشته که در تهران و تمام کلانشهرهای کشور شاهد سکون نسبی هوا و پدیده وارونگی بودهایم، متاسفانه جمعی از مخالفین طرحهای دوگانه که مترصد فضایی برای تخریب بودند با موضعگیریهایی که بیشتر سیاسی و شخصی است به تخریب طرح کنترل آلودگی هوا و طرح ترافیک تهران پرداختهاند؛ طرحی که با بررسی آمار متقن در تابستان ۹۸، نمایانگر کاهش آلودگی هوا و ترافیک نسبت به سهماهه مشابه سال ۹۷ بوده است.
وی با بیان اینکه در مورد آمار مقایسهای و فنی به کفایت صحبت و اظهارنظر شده است، افزود: افراد منتقد بدون در اختیار داشتن آمار و تحلیلها یا بدون بررسی تحلیلهای موجودی که در اختیارشان گذاشتهشده است، فقط به تخریب طرحهای دوگانه پرداخته و خیلی عجیبتر از آن فقط برخورد سلبی با موضوع میکنند و در جواب این سوال که پیشنهاد مشخص شما برای جایگزینی طرحهای موجود چیست؟ یا پاسخ مشخصی نمیدهند یا پاسخی بر اساس مطالعات و تحلیلهای کارشناسی ارائه نمیدهند.
عمار سعیدیانفر بیان کرد: بنده استدعا دارم، اولا دوستان تعداد روزهای آلوده و ناسالم سالهای ۹۵ و ۹۶ را به یادآورند که طرح ترافیک جدید اجرایی نشده بود و ثانیا از مدیران و دست اندرکاران امر تقاضا دارم حداقل موضعگیریهای شخصی و فنی خود را بهجای مطرح کردن در تریبونهای عمومی، به جلسات کارشناسی برگردانند.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری تهران در تمام جلسات کارشناسی از طرحهای فنی استقبال میکند و اصرار مدیران مبنی بر مخالفخوانی در فضای رسانهای، درصورتیکه در تمام مراحل تصویب طرحهای دوگانه حضور فعال داشتهاند، بسیار عجیب و قابلتأمل است.
این مقام مسئول با بیان اینکه همه نهادها و افراد مسئول به قدر سهم امضایی که در تایید طرحهای دوگانه انجام دادهاند در موفقیت و نواقص احتمالی آن مسئول هستند، گفت: اگر واقعا طرحهای بهتری مدنظر منتقدین است مطرح کنند ولی با مطرح کردن صحبتهای فاقد مطالعات کارشناسی، مردم را سردرگم نکنند.
سعیدیانفر تاکید کرد: مردم در قبال مواضع چندگانه و شانتاژ خبری، تفکیکی بین مسئولین امر قائل نخواهند بود و مطرح کردن اختلافنظرهای شخصی در فضای رسانهای قطعا به ضرر مدیریت کلانشهری تمام خواهد شد و همه ما متضرر خواهیم بود.
وی افزود: همانگونه که شهردار و معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در جلسه پیشین شورای ترافیک شهر تهران مطرح کردند تمام طرحهای کارشناسی با موضوع محدوده طرح ترافیک و آلودگی هوا پس از بررسی و تایید کارشناسی، اجرا خواهند شد.
سعیدیانفر تاکید کرد: شهرداری تهران قطعا از طرحهای جدید کارشناسی استقبال خواهد کرد ولی اظهارنظر از تریبونهای رسمی و رسانهای قابلبررسی و اجرا نبوده و نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: راهحل در بازگشت به جلسات کارشناسی است نه غبارآلود کردن فضای رسانهای در روزهای آلوده.
به گزارش ایرنا، طی چند روز گذشته و با بروز پدیده وارونگی، هوای تهران برای گروه های حساس(سالمندان، بیماران قلبی، کودکان و زنان باردار) ناسالم است و طبق تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران مدارس ابتدایی، مهدهای کودک و پیش دبستانی ها امروز(۲۲ آبان) تعطیل شد.
آلودگی هوا این فرصت را به برخی منتقدان داد تا در فضای رسانه ای به شهرداری تهران بتازند و اجرای طرح کنترل آلودگی هوا که از ابتدای تیر امسال جایگزین طرح زوج و فرد شده را عاملی برای آلودگی این روزهای هوای تهران معرفی کنند.
رئیس پلیس پایتخت هم طی چند روز گذشته طرح کنترل آلودگی هوا را مورد انتقاد قرار داد و گفت: در نامهای به شهرداری تهران موارد انتقادات و مشکلات طرح جدید ترافیک را اعلام کردیم اما پاسخ شهرداری در مورد طرح کاهش آلودگی هوا غیرکارشناسی است.
سردار حسین رحیمی با تاکید بر این که راه حل مشکل ترافیک و کاهش آن همافزایی است، تصریح کرد: در آخرین جلسه شورای ترافیک شهر تهران مسائل و نکاتی مطرح شد اما متاسفانه در مورد رسیدگی به وضعیت ترافیک کمتر همدلی و تحرکوجود دارد و در جلسهها بیشتر بحثهای تکراری مطرح میشود.
رئیس پلیس پایتخت گفت: زمان اجرای طرح ترافیک باید یک تا ۲ ساعت کاهش یابد تا شهروندان با مشکلات کمتری شب هنگام روانه منزل شوند.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از اجرای طرح ترافیک جدید(کنترل آلودگی هوا) اظهار داشت: پلیس مصوبه طرح ترافیک را امضا کرده اما طبق همین مصوبه در صورت ایجاد مشکل باید نسبت به اصلاح و تغییرآن اقدام شود.
رحیمی ادامه داد: با اجرای این طرح به ساکنان محدوده طرح ترافیک ظلم شده و باید به فردی که در داخل این محدوده زندگی می کند فرصت داده شود تا یک بار در روز مجاز به ورود و خروج باشد و ساعت برای تردد آن حذف شود.
با این وجود مقایسه کیفیت هوا و سرعت باد در ۳ سال (از اول تا ۲۱ آبان) اخیر نشان می دهد که امسال با وجود کاهش وزش باد و ایستایی هوا میزان تولید آلاینده ها به نسبت ۲ سال گذشته کاهش داشته است.