به گزارش روز شنبه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، اولین نشست هم اندیشی و اتاق فکر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در سالجاری با حضور اساتید و متخصصان حوزه مدیریت بحران در محل مرکز فرماندهی و ستاد مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد.

در این نشست در ارتباط با مخاطرات شهر تهران، چالش های پیش روی مدیریت بحران، سناریوهای مختلف افزایش آمادگی در برابر مخاطرات، تعیین شاخص های پاسخگویی و پیشگیری و مدیریت کاهش ریسک بحث و تبادل نظر شد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این نشست با بیان استقبال از نظرات و پیشنهادات ابراز امیدواری کرد که با همفکری متخصصان بتوان برای کاهش مخاطرات شهر تهران و حفظ جان و مال شهروندان در برابر سوانح بهره گرفت.

رضا کرمی محمدی در ادامه گزارشی از اقدامات انجام شده از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از جمله برقراری سیستم ارتباطی پایدار، سامانه هشدار سریع زلزله، سامانه پیش بینی و هشدار سیل و شبکه راه های اضطراری شهر تهران ارائه داد.

وی همچنین، برقراری ارتباط از طریق ۴۴ هات‌لاین با سازمان های تخصصی و ستادهای مدیریت بحران، طرح های مطالعاتی پدافند غیر عامل، تقویت پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران، کمپین شهر آماده و بهسازی لرزه ای نسبی ساختمان های متداول شهر تهران را از دیگر اقدامات اولویت دار در زمینه مدیریت بحران تهران برشمرد که بخشی از آن انجام و بخشی در دست انجام است.

کرمی محمدی با اشاره به ضرورت آموزش و آگاه سازی شهروندان افزود: شهر تهران با تراکم جمعیت و مخاطرات بسیاری روبرو است و چنانچه شهروندان آموزش های لازم را فرا بگیرند قطعا از میزان آسیب ها کاسته خواهد شد، از این رو سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برنامه های آموزشی متنوعی از جمله برنامه های تلویزیونی و رادیویی را با بهره گیری از نیروهای داوطلب واکنش اضطراری محلات (دوام) در دست اجرا دارد و در کنار آن از سایر همکاری ها در حوزه آموزش شهروندان استقبال می کند.

وی با ارائه گزارشی از اجرای طرح مدرسه آماده در مدارس شهر تهران تاکنون افزود: حدود ۴ هزار مدرسه در تهران وجود دارد که باید با همت اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران و با همکاری نیروهای داوطلب "دوام" طرح مدرسه آماده در تمامی مدارس شهر تهران اجرا شود.

رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با بیان بروز مشکلات بر اثر پدیده فروریزش در تهران تصریح کرد:  این پدیده نیاز به بررسی های کارشناسی و تخصصی و ارزیابی مستمر دارد تا دلایل و جزئیات آن مشخص و نسبت به اقدامات پیشگیرانه اقدام شود.

وی همچنین ارتباطات بین المللی شهرداری تهران بخصوص سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در بهره‌گیری از تجارب کشورهای دیگر در حوزه مدیریت بحران را بسیار خوب توصیف کرد و افزود: در این زمینه نیازمند برقراری ارتباطات و همکاری های بیشتری هستیم.

کرمی محمدی بهره گیری از مقالات تخصصی حوزه مدیریت بحران و استفاده از ظرفیت دانشگاه ها و مباحث علمی در این حوزه را ضروری و با اهمیت عنوان کرد و گفت: فصلنامه دانش پیشگیری سازمان مدیریت بحران شهر تهران پذیرای مقالات علمی - پژوهشی اساتید، دانشجویان و فرهیختگان براساس محورهای اصلی چرخه مدیریت بحران(پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی) می باشد.

در ادامه این نشست، حاضران به اظهارنظر در خصوص مخاطرات شهر تهران پرداختند و راهکارهایی برای ارتقاء آمادگی شهر تهران ارایه کردند.

مباحثی از جمله بررسی و بهره گیری از تجارب کشورهای با سوانح مشابه، استفاده از ظرفیت های بین المللی، اهمیت مستند سازی سوانح و حوادث، تدوین و پیش بینی سناریوهای مختلف برای انواع سوانح طبیعی، ایجاد حساسیت و دغدغه مندی بین مسوولان بالادستی و ایجاد مطالبه گری در شهروندان، سطح بندی حوادث و اهمیت حوزه پیشگیری و کاهش خطرپذیری در این نشست عنوان شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.