به گزارش ایرنا، جعفر میرزاملکی روز چهارشنبه در نشست شورای اشتغال و مهارت شهرستان دماوند که در فرمانداری برگزار شد، اظهار داشت: شهرستان دماوند دارای دو شهرک صنعتی است که هم اکنون شهرک صنعتی آینه ورزان این منطقه با داشتن ۵۰ واحد تولیدی، تنها ۲۰ واحد آن فعال است و شهرک صنعتی دماوند ۲ نیز نیمه فعال است.
وی با بیان اینکه محدودیت واحدهای تولیدی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی این منطقه مشکلاتی را ایجاد کرده است، افزود: علاوه بر این، شرکت های هستند که به دنبال جذب کارگر ساده اند که با کمبود نیرو در این بخش مواجه هستیم.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان دماوند همچنین در راستای اجرای طرح کارورزی نیز بیان داشت: در این طرح، فارغ التحصیلان دانشگاهی به شرکت ها و بنگاه ها جهت آموزش معرفی می شوند که این مهم نیازمند همکاری ادارات اجرایی همچون آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، اداره صمت و میراث فرهنگی است.
وی با بیان اینکه در سال جاری ۲۳ قرارداد جهت جذب کارورز به این نهاد معرفی شده است، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲ قرارداد منعقد شده که این قراردادها بیشتر با شرکت های صنعتی و مدارس غیر انتفاعی بوده و تحصیلات آنان بالای دیپلم است.
این مقام مسئول با بیان اینکه طرح کارورزی شش ماهه می باشد و دولت نیز طبق تعهد نسبت به مدرک تحصیلی، مبلغی بالغ بر ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان و بیمه آنان نیز پرداخت می شود، تصریح کرد: بعد از دوره کارورزی در صورت جذب افراد، کارفرما تا دوسال معافیت بیمه ای دارد که تامین اجتماعی ملزم به رعایت آن است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین درخصوص طرح پشتیبان مشاغل خانگی، نیز تصریح کرد: این طرح باید بصورت کارگروهی انجام شود بگونه ای که متقاضی درخواست کار داده و طرح خود را به کارگروه ارجاع می دهد؛ این طرح ۳۱۲ رشته دارد و سقف وام طرح پشتیبان تا ۲۰۰ میلیون تومان است.
میرزاملکی در خصوص سامانه رصد نیز گفت: در این سامانه از ابتدای سال جاری تاکنون فنی و حرفه ای ۳۸۰ نفر، اداره بهزیستی ۲۷ نفر، اداره صمت ۹۲ نفر، کمیته امداد ۳۲ نفر، میراث فرهنگی ۵۳۷ نفر، جهاد کشاورزی ۴۰۳، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۴۴، ورزش و جوانان ۵، صندوق مهررضا (ع) ۴ و بنیاد شهید ۶ نفر را در این سامانه به ثبت رسانده است.
وی از دستگاه ها خواست نسبت به ثبت اشتغال سعی و کوشش مضاعف داشته باشند تا از آمار سال گذشته که شهرستان دماوند در استان دوم شد، عقب نباشیم.
آرش آقاجان احمدی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دماوند نیز با اشاره به عملکرد این نهاد در سامانه رصد و کاهش ثبت نسبت به سال گذشته، اظهار داشت: سال گذشته ۲۴۰۰ نفر در سامانه رصد جهت اشتغال ثبت نام کردند که این رقم امسال به ۹۲ نفر رسیده است.
وی ادامه داد: با توجه به تحریم های غرب علیه ایران، خوشبختانه کارخانه ها این تهدید را به فرصت تبدیل کرده و اقلام و مواداولیه که نیاز به واردات داشت، بومی سازی کردند که همین امر موجب شد تا با جذب نیرو، آمار این نهاد نیز افزایش یافته و قطعاً امسال هم شاهد جذب نیرو خواهیم بود.
این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه مقرر شده برای دریافت پروانه کسب، فرد متقاضی به فنی و حرفه ای مراجعه و آموزش ببینند، افزود: این نهاد هیچگونه واحد صنفی به ویژه واحدهای فنی و تخصصی را بدون دارا بودن مدرک مهارت از فنی و حرفه ای یا دانشگاه مجوز کسب نخواهد داد.
آقاجان احمدی با اشاره به برپایی نمایشگاه دائمی صنایع و معادن، گفت: برپایی این نمایشگاه نیازمند زیر ساخت های گسترده ای است و این مهم هنوز در شهرستان فراهم نشده که در صورت فراهم شدن این مهم، تولیدکنندگان می توانند محصولات خود را به راحتی عرضه کنند.
فاطمه فرزام معاون برنامه ریزی و اداری مالی فرمانداری دماوند نیز در این نشست یکی از موضوعات مورد توجه را اجرای طرح کارورزی و معرفی جهت جذب کار دانست و اظهار داشت: سال گذشته حدود ۳۸ پرونده کارورزی داشتیم که شش نفر آنها جذب بازار کار شدند که برای تحقق بیشتر این مهم، لازم است اطلاع رسانی بیشتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه درخصوص تسهیلات مشاغل روستایی و عشایری در سطح شهرستان کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید فعالیت بیشتری داشته باشند، به طرح روستای بدون بیکار اشاره کرد و افزود: این طرح یکی از طرح های بود که ازطرف صندوق کارآفرینی امید مطرح شد که متاسفانه ایراداتی دارد چراکه بیشترین وام اختصاص یافته در بخش صنعت بود، درحالی که عمده روستاییان به دامداری و کشاورزی می پردازند.
فرزام با اشاره به تدوین سند توسعه مهارت شهرستان نیز افزود: در این جلسه مقرر شد نیازهای آموزشی دستگاهها اخذ و به فنی حرفه ای ارائه شود تا برنامه ریزی لازم صورت گیرد.