به گزارش خبرنگار ایرنا، شاپور اعلایی مقدم عصر یکشنبه در جلسه شورای عشایری استان تهران اظهار داشت: از محل درآمد مالیات بر ارزش افزوده نیز امسال ۱۵۰ میلیارد تومان در اختیار عشایر استان تهران قرار گرفته که ۷۰ میلیارد ریال این بودجه توسط فرمانداران در مناطق عشایری به اجرای پروژه اختصاص یافته است.

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش افزود: حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت عشایری در قالب ۲۳۰ هزار خانوار عشایری در کشور است که این جامعه تولید کننده ۲۴ میلیون راس دام سبک و سنگین است.

وی با بیان اینکه عشایر حدود ۳۵ درصد صنایع دستی و ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تامین می‌کنند گفت: در کشور سالانه حدود ۸۶۰ هزار تن گوشت قرمز نیاز داریم که ۲۰۰ هزار تن توسط جامعه عشایری تولید می‌شود.

قائم مقام سازمان امور عشایر کشور ادامه داد: هر یک نفر از عشایر گوشت مورد نیاز ۱۶ نفر از هموطنان را تامین می‌کند که این موضوع با توجه به نسبت جمعیتی عشایر به جمعیت کل کشور سهم قابل توجهی است.

وی تصریح کرد:‌ کشور حدود ۱۵۰ میلیون هکتار در قالب جنگل و باغات و مراتع زراعی دارد که از این میزان ۸۴ میلیون هکتار مراتع است که در ۳۴ میلیون هکتار از این مراتع عشایر حضور دارند و به عبارتی در ۵۹ درصد از سرزمین جغرافیایی کشورمان عشایر حضور دارند.

اعلایی مقدم خاطرنشان کرد: همچنین عشایر در حوزه‌های اقتصادی و رونق تولید سالانه ۴۵۰ هزار تن انواع لبنیات و فرآورده‌های لبنی و ۴۰ درصد صادرات فرش کشور را تولید می کنند.

قائم مقام سازمان امور عشایر کشور در بخش دیگری از سخنانش افزود:‌در سال‌های اخیر دولت رویکرد بسیار خوبی در رابطه با حمایت از عشایر داشته که در قانون پنجم توسعه برای حمایت از عشایر کوچنده تنها یک درخواست از این جامعه وجود داشت اما  در قانون برنامه ششم ۱۷ بار نام عشایر در برنامه به کار برده شد و به عبارتی در این قانون ۱۷ پیشنهاد برای حمایت از عشایر کوچنده آمده است.

به گفته وی، یکی از مهمترین موضوعات در برنامه توسعه ششم سهیم شدن عشایر از قانون مالیات بر ارزش افزوده و اختصاص تسهیلات کم بهره به عشایر و همچنین طرح تکمیل زنجیره‌ای گوشت قرمز که کلیدی‌ترین طرح در رونق اقتصادی عشایر است که می‌توان آن را گام مهمی در راستای تحقق برنامه‌های عشایری و اقتصاد مقاومتی محسوب کرد.

اعلایی مقدم تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۱۸ هزار خانوار در راستای حفظ محیط زیست و مراتع از انرژی نو بهره‌مند هستند که وزارت نیرو نیز مکلف شده در بودجه سال ۹۸ تا پایان برنامه ششم ۲۵ هزار خانوار عشایری را از این انرژی بهره‌مند کند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین باید یکسان سازی یارانه آرد و سوخت که هزینه‌های بسیاری برای عشایر به همراه دارد را با عرضه اقلام در محیط شهری انجام دهیم.

قائم مقام سازمان امور عشایر کشور اظهار داشت: مقرر شده است که ۷۰ درصد عشایر تحت پوشش تلفن همراه قرار گیرند.

اولین جلسه شورای عشایری استان تهران عصر امروز (یکشنبه) به ریاست انوشیروان محسنی بندپی در محل استانداری تهران برگزار شد.

فرماندار شهرستان‌های شمیرانات و فیروزکوه در این جلسه اعلام کردند که برای احداث میدان عرضه دام زنده عشایری زمین مورد نیاز در اختیار عشایر قرار خواهد گرفت.

تهرام/۷۲۴۳//۶۱۳۹

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.