به گزارش ایرنا، بر اساس انعقاد تفاهمنامه همکاری بین اداره کل استاندارد و سازمان نظام مهندسی تهران که روز یکشنبه در محل ساختمان استاندارد این استان به امضا رسید، مقرر شد تا با همکاری و هماهنگی این دو نهاد ساماندهی تولید و مصرف مصالح، فراورده ها و تجهیزات ساختمانی مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل استاندارد استان تهران در حاشیه امضای این تفاهمنامه اظهار داشت: سه سال گذشته در زمان مدیریت های سابق بین این دو نهاد تفاهمنامه همکاری امضا شد و بر اساس آن کارهای خوبی در زمینه نظارت بر استانداردهای اجباری مصالح ساختمانی انجام شد.
محمودرضا طاهری افزود: اکنون این تفاهمنامه با شناسایی ایرادها و رفع نقاط ضعف تنظیم شده است تا با نگاه ویژه ای به قوانین بالادستی بتوان نه تنها بر مصالح ساختمان بلکه در بکارگیری از مصالح استاندارد در ساخت و سازها اجرایی شود.
وی ادامه داد: در این تفاهمنامه به موضوع تدوین، استانداردسازی و آموزش پرداخته شده است تا بر اساس نظر و مشارکت متخصصان در این عرصه بتوانیم فرایند مناسبی را در نظارت بر استفاده از مصالح استاندارد در صنعت ساختمان سازی را دنبال کنیم.
مدیرکل استاندارد استان تهران تاکید کرد: در صورتی که مهندسان ناظر در کمیته های مشترک نظرهای فنی و تخصصی را ارائه کنند با کمترین نواقص میتوانیم در ساماندهی تولید و مصرف مصالح ساختمانی استاندارد قدم های خوبی برداریم.
فهرست مصالح ساختمانی استاندارد بارگذاری شود
وی با بیان این که باید فهرست مصالح ساختمانی استاندارد در اختیار مالکان ساخت و سازها قرار گیرد گفت: برخی از مالکان از بیآگاهی اقدام به استفاده از مصالح غیر استاندارد در ساخت و سازها میکنند که این امر در آینده مشکلاتی را به وجود می آورد از این رو تصمیم گیری شده است تا در مدت یک ماه، فهرستی از مصالح ساختمانی که مشمول استاندارد اجباری هستند بر روی سامانه دو نهاد استاندارد و نظام مهندسی قرار گیرد.
طاهری افزود: از این طریق مالکان می توانند با مراجعه به سامانهها و آشنایی نسبت به مصالح و تجهیزات استاندارد اقدام به خریداری کنند.
تشکیل کمیته مشترک بین نظام مهندسی و استاندارد تهران
وی از تشکیل کمیته مشترک بین نظام مهندسی و استاندارد تهران خبر داد و گفت: اعضای این کمیته مدیران و مسئولان تصمیم گیر هستند تا مصوبه ها قابلیت اجرا در کارگروه اجرایی را داشته باشد.
مدیرکل استاندارد استان تهران بیان داشت: همچنین انجمن های مصالح ساختمانی نیز بنا بر اساس موضوع به کارگیری مصالح میتوانند در این جلسه ها شرکت کنند تا با هم افزایی و مشارکت، گام بزرگی در راستای کنترل بر کیفیت مصالح ساختمانی از تولید تا اجرا برداریم.
صدور سالانه ۱۷ هزار گواهی آسانسور در تهران
وی با تاکید بر این که سالانه ۱۷ هزار گواهی آسانسور در تهران صادر می شود گفت: آمار صدور گواهی نامههای آسانسور در تهران نسبت به سایر استان ها چندین برابر است چرا که سالانه در کشور ۳۴ هزار گواهی آسانسور صادر میشود.
طاهری گفت: از امسال پله برقی نیز مشمول استاندارد اجباری قرار گرفته است.
هزار قلم کالا مشمول مقرارات استاندارد اجباری میشود
وی با بیان این که هزار قلم کالا مشمول استاندارد اجباری میشود خاطر نشان کرد: با این تعداد نیروی انسانی و اعتبارهای کم، تا جایی که امکان داشته باشد بر این کالاها در فروشگاه های نظارت میکنیم.
مدیرکل استاندارد استان تهران تصریح کرد: تخلفها بسیار زیاد است به گونه ای که بر روی کالاها آدرس نوشته شده است که مراجعه می کنیم در آنجا هیچگونه کارخانهای وجود ندارد ضمن این که آزمون استاندارد کالاها نیز هزینه بر است.
۲ سال با تیرچه سازهای متخلف برخورد کردهایم
وی با بیان این که ۲ سال با تیرچه سازهای غیراستاندارد برخورد کردهایم گفت: با این که مورد تهدید قرار گرفته ام ولی در این زمینه کوتاه نیامدهام و در پایشهای انجام گرفته به جد پیگیر این نوع مصالح غیر استاندارد هستیم.
طاهری تاکید کرد: سازمان بازرسی نیز همراه ما در برخورد با تولید کنندگان مصالح غیر استاندارد است.
وی با اشاره به این که انجمنهای مصالح ساختمانی نماینده اداره کل استاندارد هستند گفت: هر انجمنی در صورت که مصالح غیر استاندارد را مشاهده کرد میتواند گزارش ارائه کند تا بر اساس آن برخورد قانونی صورت گیرد.
مدیرکل استاندارد استان تهران اضافه کرد: شیرآلات بهداشتی به عنوان یکی از مصالح ساختمان سازی از لحاظ ایمنی و استاندارد مورد توجه قرار گرفته این در حالی است که شاهد کالاهای وارداتی پر از فلزات مضر در این زمینه هستیم.
باید با جعل کنندگان علامت استاندارد برخورد جدی صورت گیرد
وی با تاکید بر این که باید با جعل کنندگان علامت استاندارد برخورد جدی صورت گیرد گفت: متخلفان را به دادگاه ها معرفی میکنیم ولی به صورت نقدی جریمه می شوند این در حالی است که در قانون، جعل کنندگان علامت استاندارد باید به ۱۰ سال زندان محکوم شوند.
طاهری گفت: هیچ قاضی این قانون را اجرا نمی کند و توجیه آنها از زندانی نکردن متخلفان، پر شدن زندانهاست.
وی خاطر نشان کرد: جلسههای مختلفی با معاون دادستان برگزار کردهایم تا با متخلفان بتن سازی برخورد کرده و بچینگ (هستهٔ اصلی یک ایستگاه تولید بتن) را پلمب کنیم.
وی ادامه داد: هر ماه از ناظران در خصوص پلمب بچینگهای موقت بتن سازی گزارش عملکرد میخواهیم در همین زمینه بچینگ ساختمان مخابرات تهران پلمب شد ضمن این که این ساختمان به سازمان انرژی اتمی هم بتن خاص میفروخت که نماینده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی نامه نوشت که جلوی کار ما را گرفته اید و ما اعلام کردیم باید از بتن استاندارد خریداری کنید.
نبود هماهنگی بین دستگاهی بزرگترین خلا کنترل کیفیت است
رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران نیز در ادامه امضای این تفاهمنامه اظهار داشت: یکی از بزرگترین خلا در کنترل کیفیت نبود مقررات نیست بلکه نبود تعامل بین نهادها است.
محمد طاهری اضافه کرد: هماهنگی و نظارت اداره کل استاندارد با این نهاد می تواند به افزایش کیفیت در ساخت و سازها کمک شایانی کند.
وی تاکید کرد: باید از ظرفیت های موجود هر دو نهاد در نظارت و کنترل بر مصالح ساختمان و صنعت ساختمان سازی بهره برد.
صدور شناسنامه فنی و ملکی مغفول مانده است
رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران با اشاره به این که صدور شناسنامه فنی و ملکی مغفول مانده است گفت: شناسنامه فنی و ملکی ساختمان سندی است که حاوی اطلاعات فنی و ملکی ساختمان است و در آن به چگونگی رعایت مقررات ملی ساختمان و ضوابط شهرسازی میپردازد.
وی گفت: با امضای این تفاهمنامه و نظارت بر استاندارد مصالح و ساخت و سازها این دغدغه از بین خواهد رفت.
استفاده از مصالح ساختمانی غیراستاندارد آفت صنعت ساختمان سازی است
طاهری با تاکید بر این که استفاده از مصالح ساختمانی غیراستاندارد آفت صنعت ساختمان سازی است بیان داشت: با همکاری انجمن های تولید کنندگان مصالح و صنعت ساختمان سازی میتوانیم خطرناک ترین آسیب های این صنعت را کاهش دهیم.
وی خاطر نشان کرد: انجمنهای تولید کنندگان مصالح و صنعت ساختمانسازی بازوان توانمند این نهاد در کیفیسازی ساخت و سازها هستند.
تهرام/۸۱۳۸//۱۳۴۸