به گزارش ایرنا، آرش حسینی میلانی روز یکشنبه در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه علسه علنی شورای پنجم شهر تهران و در نطق پیش از دستور خود افزود: شورایاریها، انجمنهایی محلی برای افزایش مشارکت شهروندان در اداره امور شهر، بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی برای حل و فصل مشکلات، تصمیمگیری بهتر برای مسائل شهر و ارتقای سرمایه اجتماعی از طریق پیگیری مطالبات مردمی است که به یادگار از اولین دوره شورای شهر در دولت اصلاحات پدید آمدند.
وی ادامه داد: ساختار این نهاد مدنی در راستای تأکید و تثبیت زیرساختهای همگرایانه شهری و دوری از واگرایی گروهها شکل گرفته است.
به گفته میلانی، شورایاریها پله نخست مشارکت شهروندان در اداره شهر و بستری برای رسیدن به زندگی مناسب در محلات هستند و در این جهت، شورایاران میتوانند صدای رسای مردم محلاتی باشند که صدایشان در هیاهوی شهر و فراز و نشیبهای زندگی روزمره کمتر به گوش میرسد و توجه کمتری را به خود جلب میکنند.
وی به برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاریها در روز چهارم مرداد امسال اشاره کرد و گفت: اساسا هدف اصلی برگزاری این انتخابات، حرکت جدی و فعالانهتر شورایاریها به سوی انجمنهایی مشارکتمحور و بر مبنای فعالیت داوطلبانه، مدنی و غیرسیاسی است به گونهای که هویت و تعلقات محلهای شهروندان احیا شده، اعتماد به صندوقهای رای ترمیم یافته، حس شهروندی تقویت شده و به سرمایه اجتماعی شهر افزوده شود.
این عضو شورا گفت: در این چارچوب، ستاد هماهنگی شورایاریها همراه با نمایندگان مردم در شورای شهر تلاش کرد زمینه حضور پر رنگتر افراد موثر، متعهد و متخصص از تمامی اقشار مختلف اجتماعی را فراهم کند.
وی افزود: در این انتخابات ۱۲ هزار نفر نامزد شدند که ۲۵ درصد آنان را زنان و بیش از ۵۰ درصد از آنها را جوانان تشکیل میدادند.
به گفته میلانی، حضور پررنگ زنان و جوانان در انتخابات شورایاریها نه تنها شورای پنجم را به حرکت این دوره از شورایاریها به سمت فعالیتهای تخصصی امیدوار میکند بلکه پیام افزایش دغدغه آحاد مختلف جامعه برای مشارکت در اداره امور را منعکس میکند که کمترین نتیجه آن، افزایش همدلی در میان شهروندان است.
وی اضافه کرد: نزدیک به ۵۱۰ هزار نفر در این انتخابات شرکت کردند که ۳۹ درصد از آن را زنان تشکیل میدادند؛ ۱۶.۳ درصد منتخبین اصلی را زنان تشکیل میدهند که نسبت به دوره چهارم افزایش پیدا کرده و ۲۰۰ نفر به زنان اضافه شده است.
میلانی ادامه داد: میانگین سنی منتخبین نیز ۴۳ سال است که جوانترین عضو شورایاری دوره پنجم ۲۲ سال و بزرگترین شورایار ۷۴ سال دارد.
وی تاکید کرد: بیشترین تعداد رای یک داوطلب ۱۷۷۱ رای در محله نعمتآباد منطقه ۱۹ بوده است؛ در این دوره ۷۲ نفر از داوطلبان ۲۲ سال سن دارند که از این تعداد، ۱۵ نفر به عنوان عضو اصلی و ۶ نفر عضو علی البدل انتخاب شدهاند و دو نفر از این جوانان رتبه اول محله خود را کسب کردهاند.
میلانی در بخش دیگر سخنان خود گفت: انتخابات شورایاریها در حالی روز جمعه با هفت هزار صندوق رای و در ۱۷۰۰ شعبه اخذ رای برگزار شد که علیرغم تبلیغات دشمنان خارجنشین مبنی بر بیتوجهی مردم به این انجمنها و همچنین برخی موانع و تنگناهای داخلی، حضور چشمگیر مردم در انتخابات شورایاریها را به همراه داشت و مردم با مشارکت پیشبینی نشدهشان توانستند در گرمای سخت و طاقتفرسای تابستان، گرمابخش انتخابات محلی شهر خود باشند که این مهم، نشان از رشد و بلوغ فکری جامعه، میل به مشارکت، باور قلبی به اصلاح و مدیریت کشور از طریق صندق رای دارد و اتحاد و همدلی در بین مردم را بر همگان ثابت کرد.
وی ادامه داد: برغم برخی بیمهریها، با عزم راسخ شورای شهر، همت ستودنی و بیسابقه شهرداری تهران و با همراهی درخور تقدیر وزارت کشور، استانداری و فرمانداری تهران، حمایت شایسته معاونت حقوقی ریاستجمهوری و همکاریهای دستگاه و نهادهای مختلف، ناظران، بازرسان اعضای هیاتهای نظارت و اجرایی این انتخابات برگزار شد و منتخبان پنجمین دوره انتخابات شورایاریها از امروز معتمدان عزیز این شهر هستند که امیدواریم با همکاری متقابل مدیریت شهری در انجام وظیفه اصلی خود یعنی ارتباط بین شهروندان و مسئولان شهری و داشتن شهری که شایسته شهروندان باشد از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
میلانی تاکید کرد: از مهمترین مشخصههای این انتخابات، برگزاری تمام الکترونیکی بود که برای نخستین بار در تهران اجرا شد و خوشبختانه با تمهیدات از پیش فراهم شده از سوی شهرداری تهران و همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روان و بدون اختلال انجام شد.
وی افزود: این فرایند به گونهای بود که تخلفات و خطاهای انسانی را به صورت چشمگیر و قابل توجهی کاهش داد و ضمن تسریع و ایجاد سهولت در روند برگزاری انتخابات باعث کاهش زمان رایگیری شد. براساس رویه سنتی، زمان لازم برای هر رای اخذ شده حدود چهار تا پنج دقیقه است اما براساس آمار دریافت شده، این زمان به حدود یک دقیقه در این روش، کاهش پیدا کرد که نتیجه استفاده از روش الکترونیکی است؛ ضمن آنکه به دلیل آنلاین شدن این شیوه، دیگر امکان رای دادن یک نفر در دو یا چند شعبه وجود نداشت. همچنین برگزاری الکترونیکی موجب شد تا هزینههای برگزاری انتخابات به صورت قابل توجهی کاهش یابد و امیدواریها را برای تعمیم این تجربه موفق به سطح ملی افزایش دهد.
وی همچنین گفت: اینک پس از برگزاری انتخابات، امید است که منتخبان پنجمین دوره شورایاریهای شهر تهران، با برنامهریزی دقیق و تشکیل کارگروههای تخصصی در محلات، گامهای مؤثر و ماندگاری در راستای حل مسائل عمومی هر محله و نهایتا شهر تهران برداشته و مدیران حوزه شهری با بهرهگیری از تجربیات و پتانسیل پیوندآفرینی این انجمنها، فرایندی سازنده با شهروندان را پیریزی کنند چراکه این انجمنها بیتردید محلی برای گفتوگوها و تفاهمات شهروندان بر سر چیستی مسائل و راهکارهای حل آنها ایجاد خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: شورای شهر تهران با تبریک و آرزوی موفقیت برای منتخبان پنجمین دوره انتخابات شورایاریها از اقشار مختلف زنان، جوانان و آحاد شهروندان برای حضور پرشور و وحدتآفرین خود در انتخابات تقدیر و تشکر می کند و این نوید را میدهد که در دو سال باقیمانده از عمر شورای پنجم، زمینه مشارکت شورایاران را در پاسداری کارآمد از حقوق محلات فراهم سازد.
تهرام/۹۳۴۳//۱۳۴۸
- کدخبر: 1220090
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد