به گزارش خبرنگار ایرنا، در این آیین محمد جدی در حوزه هنرهای تجسمی؛ کتابت سوره انعام، ولی بختیاری در حوزه فرهنگی و ادبی بخش تالیفات؛ تالیف کتاب «الهی پیر شی»، سونیا اهرابی اصلی در حوزه هنرهای صنایع دستی؛ سفال، اعظم پاشازاده در حوزه هنرهای صنایع دستی؛ پته دوزی(ابریشم دوزی روی پارچه) تندیس نهمین جشنواره فرهنگی هنری کارگر ایرانی را از آن خود کردند.
در رشته هنرهای تجسمی، هادی هنردوست خوشنویسی(سیاه مشق)، اصغر مرزبان خوشنویسی(چلیپا)، داود برجلو عکاسی، در رشته هنرهای صنایع دستی؛ سیده شهناز باقرنژاد گلیم بافی، طاهره بیاتی جم خراش روی فلز، مرجان اشراقی سامانی معرق کاشی، فاطمه برزگر آبگینه، حانیه سادات اسماعیلی نقاشی و در رشته فرهنگی ادبی سعید علیزاده برگزیده شدند.
همچنین در این آیین از خانواده شهیدان یدالله متقی، علی و امیرحسین زینالی تجلیل شد.
دبیر نهمین جشنواره فرهنگی هنری کارگر ایرانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، هدف از برگزاری این جشنواره را بسط و ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی در جامعه، معرفی جلوه هایی از اقتصاد مقاومتی، تولید کالا و محصول ایرانی، تکریم و تجلیل از مقام کارگران هنرمند، شناسایی این افراد و بسترسازی برای تشکیل باشگاه کارآفرینی از کارگران هنرمند به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و بهره مندی از آثار این قشر عنوان کرد.
سیداسماعیل جعفرپور گفت: فروردین امسال فراخوان این جشنواره در رشته های هنرهای تجسمی (طراحی، نقاشی، عکاسی و خوشنویسی)، صنایع دستی سنتی همچون سفال و سرامیک، گلیم بافی، ترمه دوزی، خراش فلزات، آبگینه و پتینه و آثار فرهنگی و ادبی مانند مقاله، شعر و ترانه (غزل، قصیده) از آثار ارائه شده منظوم و منثور و کار و کارآفرینی و محصولات تولیدی ثبت شده منتشر شد.
وی با اشاره به ارسال 322 اثر توسط 114 کارگر هنرمند به نهمین دبیرخانه جشنواره فرهنگی هنری کارگر ایرانی فزود: در بخش هنرهای تجسمی 95 اثر، در بخش صنایع دستی 68 اثر، در بخش فرهنگی و ادبی 53 اثر و در بخش کار و کارآفرینی و محصولات ثبت شده 6 اثر ارسال شد.
رئیس فرهنگسرای کار و تعاون اظهارداشت: پس از داوری و ارزیابی آثار، 13 کارگر هنرمند به عنوان منتخبین نهمین جشنواره فرهنگی هنری کارگر ایرانی معرفی شدند و در حاشیه نمایشگاه نیز منتخبی از آثار این هنرمندان به نمایش گذاشته شد.
به گفته جعفرپور، مدیریت فرهنگی هنری منطقه 9، فرهنگسرای کار و تعاون، مدیریت فرهنگی هنری منطقه 6 و فرهنگسرای شفق، ستاد مرکزی گرامیداشت هفته کارگر(خانه کارگر)، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و نهادهای مرتبط با کار و کارگر مشارکت داشتند.

*بیش از 75 درصد هنرمندان صنابع دستی بانوان هستند
معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در آیین اختتامیه نهمین جشنواره فرهنگی هنری کارگر ایرانی ضمن تبریک هفته و روز جهانی کارگر گفت: بخش صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی مظهر کارگر هنرمند است و با صنعت گرانی مواجه هستیم که با هنر خود آثاری را تولید می کنند که جنبه اقتصادی و هنری و روز به روز این مسیر در حال رونق گرفتن است.
علی اصغر مونسان با اشاره به اینکه بیش از 75 درصد از صنعتگران هنرمند بانوان هستند، افزود: معیشت حدود 3 میلیون خانوار از این طریق تامین می شود و در دور دست ترین نقاط کشور، جاهایی که کمتر توسعه پیدا کرده، نقش صنایع دستی توانسته ایجاد اشتغال و درآمد کند.
وی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «رونق تولید» اظهارداشت: این نامگذاری نشان از اهمیت قشر کارگر دارد، کارگران هنرمندی که در تولید و اقتصاد و در بخش هنری و فرهنگ کشور مشارکت دارند و امیدوارم که امسال با تلاش این افراد شاهد رونق تولید و اقتصاد کشور باشیم.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این آیین با اشاره به اهمیت نقش کارگران در جامعه گفت: براساس مستندات تاریخی، پیامبر(ص) تنها فرد و تنها قشری را که به‌ عنوان الگو بر دستانش متواضعانه بوسه زد، کارگر بود و در مواردی بر حق کارگر تاکید می کنند که این منش باید الگو، سبک زندگی و مدیریتی در کشور باشد.
سعید اوحدی افزود: در آموزه های دینی، اجتماعی و ملی کار و تلاش دارای جایگاه ارزشمندی است و کار ریشه در جوهر و فطرت انسان دارد، پیامبر(ص) تاکید کردند که فردی که برای رزق و روزی حلال خانواده خود تلاش می‌کند، جهاد در راه خداست.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام رونق تولید توسط رهبر معظم انقلاب اظهارداشت: در این میان جوهر تولید که همان قشر کارگر هستند مد نظر قرار گرفته است، امسال سال بها دادن و تجلیل از کارگر است که عامل اصلی تولید محسوب می شود.
اوحدی تاکید کرد: توسعه پایدار بدون بهادادن به جامعه کارگری امکان پذیر نیست.
دبیرکل خانه کارگر و نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره کارگران گفت: ایشان کارگران را وفادارترین قشر جامعه دانستند و هر فردی در این ایام قدمی برای این قشر جامعه برداشت، کارگران خوشحال می‌شوند.
علیرضا محجوب ضمن دعوت از کارگران برای راهپیمایی به مناسبت روز کارگر افزود: در این روز از کسانی یاد می کنیم که در نقطه مظلومیت دولت‌ها و حکومت‌های فعلی واقع شده‌اند.
وی، امپریالیسم را سمبل امپراطوری دانست و اظهارداشت: کارگران مظلوم ترین افراد در دولت ها بودند و امروز امریکا شمشیر جباریتش را به سمت کارگران گرفته است.
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: ما همراهی خود را با کارگران اعلام می‌ کنیم و همیشه تلاش کردیم بگوییم اگر زورگویی می خواهد به حریم نیروی توانای ما تجاوز کند، همه از او هستیم و او هم از ماست و پشتیبانی خواهیم کرد.
تهرام/7245//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.