به گزارش ایرنا محمد جواد حق شناس روز یکشنبه در یکصد و سی و هفتمین جلسه شورا در نطق پیش از دستور خود افزود: حدود پنج ماه از انتخاب سومین شهردار دوره پنجم شورای شهر می گذرد و امید و انتظار آن بود که با انتخاب یک شهردار اصلاح طلب آشنا به امور شهری و شهرداری شاهد دوره ای موفق ، کارآمد و پرافتخار در مدیریت شهری تهران داشته باشیم.
وی افزود: اما به نظر می رسد که شهردار تهران و به تبع آن مدیران طراز اول شهرداری تعامل سازنده و قابل قبولی با شورای شهر ندارند و اساسا خود را ملزم به این تعامل نمی دانند.
حق شناس اظهار داشت: این وضعیت یا ناشی از آن است که مدیران شهرداری آگاهانه قصد بی توجهی به جایگاه قانونی شورا را دارند و یا درک درستی از مدیریت شورایی ندارند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: در این شرایط از یک سو شورای شهر از عمل به وظایف ذاتی و قانونی خود باز می ماند و از سوی دیگر در فقدان پشتوانه شورا، سطوح پایین مدیریتی و بدنه شهرداری دلگرمی و ثبات لازم را در پیشبرد امور ندارند.
وی ادامه داد: حاصل چنین وضعیتی بی خاصیت و متزلزل شدن اساس نهاد شورای شهر، نقض عهد و پیمان شورای پنجم با مردم، رکود، رخوت و نابسامانی مزمن و هدر رفت منابع و زمان در حوزه اجرایی شهرداری تهران است.
حق شناس تاکید کرد: آنچه امروز به عنوان شورای شهر می شناسیم برای نخستین بار در سال 78 و در دوره دولت اصلاحات شکل واقعی و عملیاتی به خود گرفت.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: اساس شورا در قانون اساسی جمهوری اسلامی برآمده از دل انقلاب اسلامی پی ریزی شده و انقلاب اسلامی خود حاصل مبارزه های حق طلبانه و دموکراسی خواهانه پیشینیان و مشروطه خواهان است.
وی ادامه داد: نهاد شورا نهادی مردمی است که ریشه در عمق تاریخ و اعتقادات دینی و آزادی خواهی این ملت دارد.
حق شناس تاکید کرد: در آن زمان که جهان غرب در تاریکی و ظلمت خود گم شده بود بر اساس وحی الهی پیامبر اکرم(ص) مدیریت شورایی را که هم نشان از دموکراسی داشت و هم عقلانیت و خرد را نمایندگی می کرد در خطیرترین امور سیاسی و اجتماعی امت اسلام بکار می بست.
این عضو شورای شهر تهران یادآور شد: این ملت و نظام جمهوری اسلامی بر اساس این اعتقادات و مبارزات بزرگ مردانی همچون امام خمینی (ره) و آیت الله طالقانی توانست چنین نهاد ارزشمندی را در ساختار سیاسی کشور پایه بگذارد .
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران تاکید کرد: هیچ کس حق ندارد گامی در جهت تضعیف و بی خاصیت کردن این نهاد برخواسته از رای مردم بردارد یا در مقابل کسانی که در صدد تضعیف آنند سکوت و مماشات کند.
وی گفت: این نهاد مبتنی بر اعتقادات دینی و رای مردم وظیفه تقنین و نظارت، انتخاب مجری، ارزیابی عملکرد و پیگیری و پاسخگویی به مطالبات مردم را در حوزه مدیریت شهری به عهده نمایندگان شورای شهر می گذارد.
حق شناس تاکید کرد: نمایندگان شورا به همان دلیلی که شهرداری همسو و همراه با سیاست های شورا را انتخاب می کنند، برای عمل به وظایف قانونی خود باید در انتخاب مدیران عالی و میانی حوزه شهری در حوزه های تخصصی مورد مشورت قرار بگیرند.
وی اضافه کرد: در فقدان این نگاه راهبردی و نبود روحیه تعامل و همکاری است که شاهد بروز ناهماهنگی در تصمیم سازی و ناکارآمدی در مدیریت عالی شهری خواهیم بود.
حق شناس افزود: در این شرایط پس دیگر نظارت و یا سیاستگذاری شورا هم معنایی ندارد و امکان پاسخگویی به مطالبات و پرسش های مردم هم نیست.
‌وی با طرح این پرسش که آیا درک و فهم ما از شورا و دموکراسی همین قدر است، افزود: اینکه یک ملت در سرما و گرما در صف های طولانی رای با هزار امید بایستند و رای بدهند و نمایندگانی انتخاب شوند و همه رای و اعتماد ملت و خود را یک جا تقدیم یک فرد کنند و فرد منتخب پس از نشستن بر کرسی شهرداری خود را مبرا از رای مردم و نظارت منتخبین آن دانسته و صاحب همای سعادت بداند ، دوستان مدرسه و دانشگاه را دور خود جمع کند و نهاد شورا و تفکر یک جریان و حاصل چند صد سال تلاش و مبارزه یک ملت را به پوچی بکشاند چه معنایی دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: واضح است که شوراهای شهر و شهرداری نظامی یکپارچه به عنوان مدیریت شهری دارد.
حق شناس ادامه داد: در نظام مدیریت شورایی مردم نمایندگانی را به عنوان اعضای شورای شهر برای اداره امور شهر بر می گزینند.
وی گفت: نمایندگان منتخب به نمایندگی از طرف مردم و خاستگاه رای خود فردی همسو را به سمت شهردار انتخاب می کنند که در چارچوب سیاست ها و تحت نظارت شورا سکان اداره امور اجرایی مدیریت شهری را به عهده گیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: امروز حفظ جایگاه و اساس نهاد شورا از منافع فردی و گروهی و جناحی مهم تر است.
وی افزود: پس ازگله ها و توصیه ها و تذکرات مستقیم و غیر مستقیمی که تا کنون در این خصوص داده شده وقت آن رسیده که شورای شهر به عنوان اتمام حجت با قاطعیت تمام و در حرکتی جمعی و منسجم تذکر نهایی را در جهت اصلاح رویه فعلی صادر کند چرا که روح آزادگی و اصلاح طلبی جز این را بر نمی تابد.
*نامگذاری معابر بنام هنرمندان سیاسی نبود
حق شناس در ادامه با بیان اینکه شورای شهر تهران مفتخر است که تعدادی از معابر شهر را به نام مشاهیر زنده و هنرمندان نام آشنای این مرز و بوم نامگذاری کرده است، گفت: شورای شهر در این نامگذاری به هیچ وجه اهداف سیاسی نداشته و صراحتا اعلام می دارد نامگذاری اماکن و معابر به نام مشاهیر و هنرمندان زنده ، مرد یا زن ، صرفا اقدامی فرهنگی و در راستای پاسداشت سرمایه های فرهنگی و اجتماعی شهر و کشور است .
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تأکید کرد: اینکه شورای شهر در تلاش است تا توجه به مشاهیر زنده و در قید حیات را در دستور کار فرهنگی جامعه قرار دهد اقدامی ارزشمند و قابل دفاع است .
وی گفت: هیچ دلیلی ندارد که نام بزرگان و قهرمانان این مرز و بوم را فقط پس از درگذشتشان بر سر کوچه ها و خیابانها بگذاریم و ببینیم.
حق شناس اظهار داشت: بگذارید نامداران وهنرمندان ما در زمان حیاتشان ببینند و بدانند که نامشان بر چهره شهر به یادگار خواهد ماند .
وی ادامه داد: بگذارید یکبار هم که شده بی هیچ طمع و دغدغه سیاسی یک کار اصیل فرهنگی را فقط به خاطر فرهنگ این ملت پاس بداریم .
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: شورا مصمم است، نامگذاری مشاهیر زنده در معابر شهر را به بخشی از فرهنگ عادی و روزمره شهر تبدیل کند و متواضعانه از مردم ، دست اندر کاران فرهنگ و هنر و نهادهای حاکمیتی می خواهد که از این اقدام فرهنگی حمایت و پشتیبانی کنند.
تهرام/7244//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.