فوق تخصص گوارش عواملی که میتواند شدت بیماریهای التهاب روده را کند و یا افراد را در معرض این بیماری قرار دهد را تشریح کرد.
به گزارش ایلنا، دکتر همایون واحدی در آستانه برگزاری کنگره دو روزه کشوری در رشت اظهار کرد: بیماریهای التهاب روده شامل کولیت اولسروز و کرون است و در ایران از هر ۱۰۰۰۰۰ نفر ۴۵ نفر به بیماریهای التهابی روده مبتلا هستند.
وی با اشاره به ثبت شبکه ملی بیماریهای التهابی روده در کشور افزود: از زمان راهاندازی ثبت ملی بیماریهای التهابی روده تاکنون حدود ۱۰ هزار بیمار مبتلا به کولیت و کرون را ثبت شده هر چند حدس می زنیم که تعداد افراد مبتلا به این بیماری بیشتر باشد؛ بنابر این با اهمیت ثبت بیماریها میتوانیم شناخت و تعداد بیماران مبتلا را شناسایی و آنها را قبل از ایجاد عوارض بیشتر درمان کنیم.
این فوق تخصص گوارش خاطرنشان کرد: در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی از زمانی که بهداشتشان بهتر شد این بیماریها افزایش یافت.
واحدی عنوان کرد: عواملی که میتواند شدت بیماریهای التهاب روده را کند و یا افراد را در معرض این بیماری قرار دهد شامل استعمال سیگار، مصرف تریاک، چاقی، کم تحرکی، زایمان سزارین، عدم شیردهی به نوزاد و مصرف آنتی بیوتیکها در کودکان زیر دو سال و کمبود ویتامین D است.
وی با بیان اینکه مصرف چای و به خصوص قهوه میتواند برای پیشگیری از بیماریهای التهابی روده موثر باشد، گفت: خوردن ماهی، میوه و سبزیجات برای این افراد توصیه می شود. همچنین بهتر است از مصرف گوشت قرمز پرهیز و تا حد ممکن از مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری خودداری کنند هر چند برخی از افراد به صورت ژنتیکی مبتلا به بیماری های التهابی روده میشوند.
این فوق تخصص گوارش عنوان کرد: کنترل بیماریهای التهابی روده از طریق دارو درمانی است که میتواند از ناتوانی این افراد جلوگیری کرده همچنین منعی برای فرزنددار شدن این افراد وجود ندارد و اگر آنها پروسه درمانی خود را به صورت صحیح سپری کنند طول عمر این بیماران همانند افراد عادی خواهند بود لذا جای نگرانی وجود ندارد.
گفتنی است؛ کنگره دو روزه کشوری بیماریهای التهابی روده ۲۹ و ۳۰ فروردین ماه سال جاری در رشت با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته برگزار و جدیدترین دستاوردها و مباحث علمی مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.