به گزارش ایرنا، شاهرخ جهانشاهی روز شنبه در نخستین نشست پدافند غیرعامل شهرستان دماوند به حادثه سیل اخیر در کشور و آمادگی لازم جهت هرگونه حادثه و بلایای طبیعی و غیر طبیعی در شهرستان اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که باید در اینگونه حوادث مورد توجه قرار گیرد، توجه به پدافند غیر عامل و ارتقا مانور پدافند است تا نهادها آمادگی کافی و لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: در سیل اخیر با توجه به کارشناسی های صورت گرفته، مقصر اصلی خسارت های به وجود آمده، انسانی و عدم آینده نگری و همچنین کم توجهی به منابع طبیعی است که لازمه آن توجه مسئولان شهرستان به حفظ منابع طبیعی، توجه به حریم رودخانه ها و جلوگیری از ساخت و ساز در این مناطق است.
این مقام مسئول با بیان اینکه نقش شهرداری ها در شهر و دهیاری ها در روستاها بسیار موثر است افزود: حادثه سیل اخیر، درسی برای همگان بود که اقدام و یا تصمیمی را انجام ندهیم که حادثه آفرین باشد و جان و مال مردم را در معرض خطر قرار دهد.
معاون سیاسی و انتظامی فرمانداری شهرستان دماوند با اشاره به اینکه در شهرستان نیز موارد تخلف از مقررات را شاهد هستیم، تاکید کرد: باید حریم و بستر رودخانه ها آزاد سازی شود که لازم است امور منابع آب این نقاط را شناسایی کند و از سوی دیگر باید مسیر رودخانه ها را از موانعی که معبر گذرگاه را کم می کند، دور کنیم.
جهانشاهی از دیگر مشکلات سیل اخیر را عدم توجه مهندسی و کارشناسی به موضوعات دانست و افزود: اگر جنگل و گیاهانی که در مراتع وجود دارد از بین بروند، باعث ایجاد سیلاب میشود و بر سرعت سیل نیز می افزاید ولی وجود درختان مانعی بر شدت و افزایش سیلاب ها خواهد بود و در نتیجه خسارات کمتر به همراه دارد؛ یکی از نیازهای منطقه ایجاد آب بند است که نهادهای مربوطه این مهم را در دستور کار قرار دهند.
این مقام مسئول همچنین به پیگیری و ساماندهی پل ها غیر استاندارد موجود در معابر شهری و روستایی اشاره کرد و گفت: اگر در سطح‌ شهرستان پل هایی داریم که غیر استاندارد است و زمان سیلاب، تنها عامل آبگرفتگی است باید نسبت ‌به اصلاح آن اقدام کرد.
این مقام مسئول استفاده از دانش علمی، استفاده از اساتید دانشگاه ها و کسانی که در این زمینه تخصص دارند را نیز یکی از راه های کاهش خسارت های احتمالی دانست و بیان داشت: رئسای ادارات برای تحکیم پروژه ها و فعالیت هایی که در سطح‌شهرستان انجام می شود می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
معاون سیاسی و انتظامی فرمانداری شهرستان دماوند از دیگر موضوعات مهم در حوزه پدافند غیر عامل را تقویت بخش آموزش دانست و گفت: در سیل اخیر با وجود هشدارهایی که اعلام شد، شاهد مقاومت هایی از سوی مردم بودیم که همین امر باعث از دست دادن جان بسیاری از انسان ها شد.

**هرگونه تغییر پوشش گیاهی باعث جاری شدن ‌سیلاب خواهد شد
معاون فنی و عمرانی فرمانداری شهرستان دماوند نیز بهترین راه برای تقویت پدافند غیرعامل را تحلیل و درس آموزی از حوادث گذشته دانست و اظهار داشت: باید از حوادث درست گرفته و آن را تبدیل به فرصت کنیم که این مهم نیازمند ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از نفوذ سیل به داخل شهرها با پیشگیری است.
علی شیوا ادامه داد: در گذشته شهرستان دماوند به عنوان قطب کشاورزی و تفرجگاه استان تهران معرفی شد و این به دلیل وجود رودخانه های متعددی همچون تار، مشکیجه و آه بود ولی امروز وجود ساخت و سازها در حریم رودخانه ها علاوه بر عدم زیبایی، اتفاقاتی را نیز به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه هرگونه تغییر پوشش گیاهی باعث جاری شدن ‌سیلاب خواهد شد، گفت: ساخت و ساز غیرمجاز مانند سم‌ مهلک است و اگر این ساخت و سازها کنترل میشد شاهد اینگونه اتفاقات نبودیم.

**استفاده از ظرفیت ها در کاهش خسارت های بلایای طبیعی
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان دماوند با بیان اینکه اعلام هشدار و تخلیه شهرها و روستاها در حوادث طبیعی به عهده ستاد مدیریت بحران است، سعید طاهری گفت: تربیت بدنی سالن های مختلف ورزشی دارد و همچنین تکایا برای اسکان مردم مناسب است که در صورت هرگونه حادثه ای می توان از این ظرفیت ها در منطقه استفاده کرد.
وی ادامه داد: همچنین در شهرستان تعداد زیادی چادر امدادی وجود دارد که می توان از این ظرفیت نیز برای اسکان استفاده کرد و هم اکنون در سیلاب اخیر با توجه به اینکه استان تهران به عنوان معین استان خوزستان مشخص شد، 90 هزار تخته چادر در آنجا نصب گردیده است که این امکانات خود یک ظرفیت است.
رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان دماوند تصریح کرد: در سیل اخیر برای تخلیه آب و گل از منازل نیازمند تجهیزاتی مانند پمپ لجن‌کش هستیم که لازم است برای تامین این تجهیزات دستگاه های دیگر نیز ما را یاری کنند.

**لایروبی رودخانه‌ها با هماهنگی اداره گاز صورت گیرد
اصغر مهری، رئیس اداره گاز شهرستان دماوند نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه برخی از عرض رودخانه ها لوله گاز شهری عبور کرده لازم است دستگاه های مربوطه در صورت لایروبی رودخانه‌ها، حتماً باید با هماهنگی اداره گاز اقدام کنند.
وی با بیان اینکه این نهاد در شهرستان 6 ایستگاه اصلی دارد، گفت: ممکن است پنج ایستگاه در معرض سیلاب قرار گیرد و برای محفوظ نمودن آن نیازمند اجرای دیوارهای بتنی و محصور کردن ایستگاه ها از هرگونه حادثه است.
رئیس اداره گاز شهرستان دماوند تصریح کرد: به طور کلی مبلغ اولیه درخواست بودجه در خصوص دیوارکشی ایستگاه‌ها و حوضچه‌ها، بالغ بر دو میلیارد و 250 میلیون تومان بود که این امر در حال پیگیری است.
این مقام مسئول از دیگر اولویت های این نهاد را در حوزه مدیریت بحران، حذف حوضچه و نصب شیرهای ساقه بلند دانست و گفت: حوضچه‌هایی به صورت نفررو نیز در شهرستان وجود دارد که در زمان بارندگی، مملو از آب می‌شود و دسترسی به شیرها را غیرممکن می کند.
تهرام/7246//6139
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.