به گزارش ایرنا، ولی الله واعظی روز دوشنبه در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با شیوع انفولانزای فوق حاد پرندگان که در محل فرمانداری ورامین برگزار شد اظهار داشت: استان تهران 25 درصد از تولید تخم مرغ کشور را در اختیار دارد و هر نوع اتفاق در تولید و یا عدم تولید مرغداری های استان، تأثیر مستقیم بر کل کشور دارد.
وی افزود: هر گونه خسارت در تولید مرغداری های استان تهران می تواند خسارات اقتصادی شدیدی را به همراه آورد از این رو پیشگیری از بروز هر گونه مشکل و یا شیوع بیماری می تواند از این خسارت جلوگیری کند.
واعظی با اشاره به خطرات شیوع آنفولانزای فوق حاد در طیور گفت :سال 96، یکی از پر تلفات ترین دوره در شیوع انفولانزای فوق حاد پرندگان بود و باعث شد تا به منظور جلوگیری از همه گیر شدن آن، 14 میلیون قطعه جوجه معدوم شود که این امر نوسانات زیادی را در حوزه قیمت محصولات مرغی و تخم مرغ به وجود آورد.
وی تصریح کرد: شهرستان ورامین قطب تولید مرغ، تخم مرغ و جوحه اردک در استان تهران است و وضعیت تولید در این شهرستان از اهمیت ویژه ای در بازار برخوردار است.
مدیرکل دامپزشکی استان تهران بیشترین میزان مشکلات حوزه بیماری های طیور به ویژه آنفولانزای فوق حاد پرندگان را مربوط به واحدهای صنفی غیر مجاز دانست.
واعظی تأکید کرد: نباید اقتصاد ملی را فدای منفعت طلبی برخی از افراد سودجو کرد چرا که تولید مرغ و تخم مرغ ارتباط مستقیم با سلامت مردم و جامعه دارد.
وی از انجام پایش مستمر به صورت 48 ساعته در کانون های خطر به عنوان مهمترین فعالیت در امر پیشگیری و مبارزه با شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان یاد کرد و افزود: در صورت بروز کانون شیوع بیماری، طیور با دستور قضایی تا شعاع یک کیلومتری معدوم می شود و در صورتی که افراد با پایش و ورود کارشناسان دامپزشکی به واحد مرغداری مخالفت کردند، با دستور قضایی این کار انجام می شود.
واعظی تصریح کرد: در صورت مشاهده کانون شیوع آنفولانزا و معدوم سازی طیور، به خسارت دیدگان غرامت پرداخت می شود.
ورامین بیش از 35 واحد تولید مرغ و تخم مرغ دارد .
ورامین با 300 هزارنفر جمعیت در 35 کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
تهرام/7254//6139
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.