به گزارش ایرنا، دماوند شهری تاریخی با قدمتی چندین ساله است که به دلیل داشتن مردمی انقلابی، اسلامی و شهید پرور همواره مورد توجه شخصیت های بزرگ دینی و مذهبی کشور بوده و این مهم حتی در دوران انقلاب و بعد از آن می توان دید. نقش تاثیرگذار روحانیون مبارز در شکل گیری انقلاب گویای این مدعا است.
مردم این شهر شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب و دوران هشت سال جنگ تحمیلی کرده اند و امروز شهر دماوند 121 شهید، 389 نفر جانباز و 29 آزاده دارد.
شهر دماوند در کنار موقعیت دینی و مذهبی، دارای ظرفیت ها و قابلیت های بسیاری است و از قدیم الایام به عنوان منطقه گردشگری محسوب می شد و دلیل اصلی آن وجود باغات و مزارع سرسبز و چشمه سارهای بسیار و عبور دو رود پر آب است.
جاری بودن رودهای (تاررود و مشکیچه) از میان دامنه سلسله جبال البرز و عبور آن از داخل شهر موجب سرسبزی باغات بسیاری شده که خانه ها را در خود جا داده و طبیعتی دیدنی، بکر و سرسبز را به وجود آورده است.
این شهر را محلاتی چون فرامه، چالکا، جیلارد، درویش، دشت مزار، شلمبه، اوره، ولیران، روح افزا، درویش، قاضی، تشکیل می داد که محلاتی چون خمینی آباد، گیلاوند و چشمه اعلا و... بتدریج و با توسعه به شهر دماوند افزوده شد.
شهر دماوند بعد از انقلاب اسلامی، 15 شهردار به خود دیده است که در طول این سالها برای عمران و آبادانی این شهر تاریخی، مذهبی و گردشگری اقدامات موثری برداشته اند.
عباس صفری، پانزدهمین شهردار دماوند بعد از انقلاب در گفت و گو با خیرنگار ایرنا به تشریح سیاست های شهرداری در راستای خدمات رسانی مطلوب در حوزه شهری و توجه به زیرساخت ها پرداخت.
وی با بیان بیان اینکه شهرداری ها بر اساس ماده 55 قانون موظف به اجرای وظایف و مسئولیت هایی هستند، اظهار داشت: یکی از اولویت های شهرداری ها، توجه به توسعه شهری در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و .. است که می توان در راستای قانون مورد توجه قرار داد.
این مقام مسئول با اشاره به تهیه طرح تفصیلی به منظور ایجاد توسعه های اجتماعی و اقتصادی در تامین آرامش و آسایش شهروندان، خاطرنشان کرد: یکی از اولویت های این طرح که در دستور کار شهرداری دماوند قرار دارد، توسعه شبکه معابر، تقویت زیرساخت ها، حفظ فضای سبز شهری و محیط زیست و همچنین جلوگیری از مواردی همچون حوادث طبیعی و غیر طبیعی است.
صفری ادامه داد: قبل از انقلاب شاهد زیرساخت های قوی در حوزه معابر شهری نبودیم و اگر وجود داشت، بسیار اندک و محدود بود و تنها در یک حوزه کوچک و به صورت محله های قدیمی توسعه می یافت اما بعد از پیروزی انقلاب با توجه به احساس نیاز در حوزه های مختلف شهری، تقویت این مهم در دستور کار قرار گرفت.
وی تاکید کرد: امروز با افزایش جمعیت و به وجود آمدن شهرک های مسکونی، قریب به 25 شهرک در دماوند وجود دارد و طول معابری که در گذشته شاید به 10 کیلومتر نیز تجاوز نمی کرد، امروز به بیش از 400 کیلومتر رسیده است که بخش عمده آن بلوار های اصلی شهر هستند و نقش دسترسی شهروندان را در سطح شهر فراهم می کنند.

**توسعه شبکه معابر
شهردار دماوند با اشاره به مدت تصدی خود در این نهاد شهری و اقدامات صورت گرفته با هدف ارائه خدمات مطلوب به شهروندان، افزود: در مدت شش سالی که در این سمت فعالیت می کنم، اولویت با اجرای پروژه های نیمه تمام به ویژه توسعه شبکه معابر با توجه به مطالبات مردم بود.
این مقام مسئول ادامه داد: عمده معابر منطقه مهک که از ساخت آن 20 تا 25 سال می گذرد، با مشکل مواجه بود که توانستیم در مدت زمان کوتاهی آن را ساماندهی کنیم.
صفری ادامه داد: معابر اصلی همچون بلوار بعثت، بلوار شورا، بلوار شهید بهشتی و ... در شهر که به لحاظ تردد برای شهروندان حائز اهمیت بود در حد قابل قبولی توسعه یافت و بسیاری از این پروژه ها به اتمام رسیده است و مابقی با پیشرفت 70 تا 90 درصد به اتمام خواهد رسید.
شهردار دماوند تصریح کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب تنها5600 متر طول جدول گذاری شهر دماوند بود که این میزان تاکنون به 225 هزار متر طول رسیده است.
به گفته وی همچنین زیر سازی و آسفالت در گذشته 9200 متر مربع بود که اکنون این میزان به 270 هزار متر مربع، روکش آسفالت از 4600 مترمربع به 180 هزار متر مربع رسیده است.

**توسعه فضای سبز و ساماندهی حمل و نقل شهری
شهردار دماوند از دیگر اولویت های این نهاد را توسعه فضای سبز شهری دانست و گفت: در راستای تقویت سیما و منظر شهری و همچنین توجه به مطالبات شهروندان در تامین نیازهای روحی و روانی، این مهم در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه هم اکنون سرانه فضای سبز شهر دماوند 29 متر مربع است، ادامه داد: هم اکنون 5 بوستان بزرگ و ده ها بوستان کوچک و محله ای در سطح شهر اجرا شده، بسیاری از آنها با پیشرفت 90 درصد روبه روست و در هر دوره نیز تجهیزات و امکانات بوستان ها به روزرسانی می شود.
این مقام مسئول تقویت بخش ترمینال های درون شهری و برون شهری را از دیگر اولویت های این نهاد دانست و خاطرنشان کرد: دماوند در گذشته فاقد ترمینال برون شهری بود که توانستیم در فاز نخست این بخش را انجام و در اختیار شهروندان قرار دهیم؛ همچنین ساماندهی ایستگاه های تاکسی سطح شهر در دستور کار است.
وی ادامه داد: همچنین در نظر داریم با حمایت بخش خصوصی، پارکینگ های طبقاتی و عمومی در بلوار های اصلی شهر ایجاد کنیم تا از ترافیک موجود کاسته شود و تردد برای شهروندان با اختلال مواجه نشود.
شهردار دماوند افزود: تاکسی های درون شهری در ابتدای پیروزی انقلاب 15 دستگاه بود و اکنون به تعداد 465 دستگاه رسیده است و همچنین 180 دستگاه ناوگان تاکسی های سطح شهر تاکنون نوسازی شده اند .
این شهردار بومی به تقویت زیرساخت های بخش خدمات شهری و رفت و روب اشاره و بیان کرد: یکی از اقدامات ضروری در حوزه خدمات شهری شهرداری دماوند، ساماندهی کشتارگاه شهر بود که با توجه به روند فعالیت 40 ساله این بخش، زیرساخت های لازم را در حوزه بهداشت نداشت.
این مقام مسئول تصریح کرد: در قدم نخست ساختمان اداری کشتارگاه بهسازی و پیش سردکن آن تهیه شد و هم اکنون فاضلاب کشتارگاه در حال ساماندهی است که در نظر داریم پساب آن را به آب کشاورزی تبدیل کنیم.

**کارخانه بازیافت زباله راه اندازی می شود
صفری همچنین به ساماندهی دپوی موقت زباله اشاره کرد و گفت: در گذشته مکانی برای دپوی موقت در داخل شهر وجود داشت که شاید برخی از مواقع تخلیه زباله ها تا شش ماه بطول می انجامید و بوی بد و شیرابه های آن موجب نارضایتی شهروندان می شد که توانستیم دپوی موقت را ساماندهی کنیم و در شرایط کنونی توانایی جابجایی حدود 140 تن زباله را در منطقه گندک داریم.
وی به ساماندهی نخاله های ساختمانی و راه اندازی شرکت پسماند با مشارکت شهرستان های دماوند و پردیس اشاره کرد و افزود: در گذشته زباله ها به صورت آتش زدن و دفن غیر بهداشتی انجام می شد که معضلات زیست محیطی به همراه داشت اما اکنون زباله ها در یک سوله یکهزار متری بر روی خط پردازش مواد شیشه، کاغذ، پت و فلز بازیافت می شوند.
صفری با بیان اینکه این پروژه با مشارکت بخص خصوصی و اعتباری بالغ بر 15 میلیارد ریال به بهره برداری خواهد رسید، ادامه داد: این خط پردازش امکان بازیافت روزانه 250 تن زباله را دارد که پس از بازیافت، زباله ها به صورت بهداشتی دفن می شوند.
شهردار دماوند با اشاره به اینکه در گذشته حجم زباله ها به صورت روزانه حدود 8 تا 10 تن بود، افزود: امروز این میزان به 70 تا 90 تن زباله رسیده است.

**تقویت بخش سرمایه گذاری و خدماتی - ایمنی
عباس صفری با اشاره به حوزه درآمد های پایدار، ادامه داد: در ابتدای پیروزی انقلاب بودجه شهرداری دماوند41 میلیون 200 هزار ریال بوده که امسال به مجوز شورا بودجه شهرداری به 800 میلیارد ریال رسید.
وی گفت: با توجه به اینکه این شهر جزو 14 شهر نمونه گردشگری است، با تقویت بخش حوزه سرمایه گذاری توانستیم پروژه های قابل توجهی همچون بازار میوه و تره بار، ایستگاه پمپ بنزین بعثت، ایستگاه پمپ بنزین بلوار شورا، پروژه معلم، 5 هتل و دیگر مراکز خدماتی را به مرحله بهره برداری، در حال تکمیل و یا عقد قرارداد برسانیم.
شهردار دماوند همچنین به تقویت تجهیزات واحد آتش نشانی و خدمات شهری اشاره کرد و گفت: در سال 57 شهرداری دماوند فاقد ایستگاه اختصاصی بوده و تنها خودرو آتش نشانی در محوطه تعمیرگاه شهرداری مستقر می شد اما اکنون دو ایستگاه مجزا و با کلیه امکانات وجود دارد که یکی از این ایستگاه ها در ناحیه مشا دهه فجر امسال افتتاح می شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: در سال 57 تنها یک دستگاه خودرو نیمه سنگین خاور 808 به آتش نشانی شهرداری اختصاص یافت اما اکنون شهرداری توانسته با 6 دستگاه خودرو سنگین و نیمه سنگین، 3 دست ست امداد جاده ای، تجهیزات امداد جاده ای، جکهای هیدرولیکی، ست نجات چاه و .. مجهز شود.

**ساماندهی بافت های فرسوده شهر
این مقام مسئول به یکی از اقدامات این نهاد در حوزه شهرسازی و بهسازی بافت های فرسوده در سطح شهر اشاره کرد و افزود: یکی از اولویت های این نهاد جلوگیری از افزایش بلند مرتبه سازی در سطح شهر بود تا شاهد معضلات اجتماعی، اقتصادی و ... نباشیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مورد توجه این نهاد، بحث ساماندهی بافت های فرسوده است که نخستین گام طرح بافت های فرسوده تهیه شد و در دومین قدم پروژه های پیشتاز وضع موجود طرح مصوب شده که با استفاده از آن این طرح عملیاتی می شود.
شهردار دماوند افزود: در کنار تهیه طرح ،بسته های تشویقی نیز برای شهروندان در نظر گرفته شده و اجازه دادیم هر شهروندی بخواهد اقدام به تخریب و نوسازی و یا تجمیع کند، در مرحله صدور پروانه ساخت حمایت خواهیم کرد.
شهرستان دماوند دارای پنج شهر و دو بخش مرکزی و رودهن، با جمعیتی افزون بر 100هزار نفر در 45 کیلومتری شهر تهران قرار گرفته است.
تهرام/7246/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.