به گزارش ایرنا، پیش از ظهر روز دهم دیماه سال 57 ، دانش آموزان دبیرستان پهلوی سابق که امروز به نام شهید مصطفی خمینی مزین است ، در اعتراض به ممانعت مسئولان مدرسه از حضور داش آموزان در راهپیمایی ، دست به اعتراض می زنند که طی آن یکی از دانش آموزان به نام ابوالفتح گلعباسی به شهادت می رسد.
خون این جوان مبارز ، عاملی برای شروع قیامی شد که در آن هزاران نفر از مردم انقلابی شهرستان به خیابان های شهر آمدند و در مقابل دفتر ساواک مستقر در ورامین ، توسط مزدوران ستم شاهی به رگبار بسته می شوند که طی آن مسعود میرزایی پوئینک ، محمد حسین شیرازی ، و حسن کریمی به شهادت می رسند.
دیری نپائید که خون شهیدان قیام 10 دی ماه سال 57 ورامین به 22 بهمن سال 57 به ثمر نشست و با پیروزی انقلاب اسلامی مردم به رهبری امام راحل ، طومار رژیم ستم شاهی در هم پیچیده شد.
*شهید مسعود میرزایی پوئینک
شهید میرزایی در روز دهم مرداد ماه سال 1334 در ایوانکی که محل خدمت پدرش بود به دنیا آمد. از کودکی به حضرت سید الشّهدا(ع) علاقه خاصی داشت و به گفته پدرش از 5 سالگی به تکایا و مساجد می رفت و در عزاداری ها شرکت فعال داشت .
وی همواره به کمک مردم به خصوص ایتام می شتافت و از این نظر زبانزد خاص و عام بود به طوری که بعد از شهادت مشاهده می شد افرادی که قبلا شهید مسعود به آنها کمک می کرد سراغش را می گرفتند در حالی که حتی نام او را نمی دانستند .
وی بارها جهت دفاع از کسانی که مورد ظلم واقع شده بودند خود را درگیر کرده بود .
مسعود میرزایی جوانی پر شور، فعال وانقلابی بود ، در پخش اعلامیه و عکس امام و شرکت در تظاهراتها فعالیت داشت و از رفتن به سربازی سر باز میزد چرا که نمی خواست برای شاه خائن پا بکوبد .
در روزهای پر هیاهوی انقلاب در حالی که 40 روز بیشتر از دامادی اش نمی گذشت ، صبح دهم دی ماه 57 متوجه می شود خیابان ها شلوغ است و مردم در حال تشیع پیکر شهیدان کریمی و شیرازی می باشند .
وی در راهپیمایی دهم دیماه 57 در خیابان شهدا مورد اصابت گلوله از ناحیه باز و پیشانی قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نائل آمد .

*شهید محمد حسین شیرازی
شهید شیرازی در سال 1330 در ورامین به دنیا آمد و از چهار سالگی همراه پدرش مسجد میرفت و اکثر کودکی خود را با پدربزرگش مرحوم شیخ علیرضا حقی می گذراند . پدر بزرگ مؤمن و متدین محمد حسین او را با قرآن و اسلام آشنا می کند به گونه ای که به این اعتقاد رسیده است که محمد حسین نمونه خواهد شد.
در جریانات انقلاب ، آموزه های دینی و تاثیر روحانی امام خمینی (ره) محمد حسین را پیرو ایشان ساخته وشور حسینی در روح و جان او چنان غوغایی بر پا کرده بود که تا به هدف نرسید از حرکت نایستاد .
شهید محمد حسین شیرازی در دوران مبارزه با رژیم شاه خائن شبانه در دبیرستان کارخانه قند که امروز به نام وی مزین است و روستاهای اطراف مثل باغخواص ، احمد آباد و امام زاده ها با تکثیر اعلامیه های حضرت امام خمینی(ره) و پخش آنها در میان مردم به مقابله با رژیم پهلوی پرداخت به طوری که جهت نقل و انتقال مخفیانه تر اعلامیه ها به رانندگی تریلی می پردازد تا راحت تر بتواند اعلامیه ها را پخش کند .
او در جریان 17 شهریور به تقاضای یکی از دوستان کتاب فاطمه فاطمه است را به تهران می برد تا به او برساند. در میدان ژاله با حادثه روبه رو شده موتور خود را کناری گذاشته کتاب را مخفی کرده و به سمت نیروی هوایی می رود در آن نزدیکی سینمایی است که با زیرکی خاص دوکارگر آن را سرگرم ساخته و داخل سینما را آتش می زند. شهید محمد حسین در سومین روز تظاهرات پیاپی در ورامین در دی ماه 57 در حالی که پیکر شهید حسن کریمی را تشییع می کردند در خیابان شهدای ورامین هدف گلوله دژخیمان قرار می گیرد و به مقام والای شهادت نائل می آید .

*شهید ابوالفتح گلعباسی
شهید ابوالفتح گلعباسی در سوم تیر ماه 1339 در محله شاه حسین ورامین دیده به جهان گشود از همان اوایل کودکی به طور منظم در جلسات و هیئات مذهبی شرکت می نمود .
تحصیلات خود را در ورامین با موفقیت به پایان رسانید و همزمان با اوج درگیری ها و جریانات انقلاب 1357 در امتحانات تربیت معلم استان سمنان قبول شد ولی به علت شدت فعالیت هایش به ورامین بازگشت و به همراه دوستانش در تظاهرات ها وفعالیت های مخفیانه شرکت می نمود و در نهایت در یکی از همین فعالیت ها که بر علیه مسئولان دبیرستان مصطفی خمینی ( پهلوی سابق) انجام شد در اثر آتش سوزی در مدرسه دچار صدمات شدیدی شد و به بیمارستان منتقل شد امّا به علت عدم رسیدگی لازم پس از چند روز در آبان ماه 1357 به درجه رفیع شهادت نائل آمد .
مزار پاکش در حسینیه شاه حسین ورامین نورافشانی می کند .
*شهید حسن کریمی
شهید کریمی در سال 1318 در کاشان متولد شد ، وی که در سپاه دانش و در شهر اصفهان به کار معلمی می‌پرداخت ، پس از ازدواج به تهران منتقل شده و در منطقه 17 شهریور مشغول به فعالیت شد.
شهید کریمی در سال 1353 به شهرستان ورامین منتقل شد و پیش از حادثه دهم دیماه ، در نشست های انقلابی شرکت کرده و مدام با آیت الله سید مرتضی امام جمعه شهرستان ورامین دیدار داشت.
در روز قیام 10 دی و در بحبوحه تیراندازی عوامل ستم شاهی به مردم ، نیروهای شهربانی مشغول با باتوم به کودکان و زنان حمله می کنند که شهید کریمی به این اقدام اعتراض می کند که در درگیری لفظی با نیروهای شهربانی مورد اصابت گلوله قرار گرفته و به درجه رفیع شهادت نائل می آید.
پیکر شهیدان این قیام در تکیه شاه حسین ورامین و صحن امامزاده طاهر و مطهر خیرآباد به خاک سپرده شده است.
تهرام/7254 / 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.