به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرضا فولادوند روز دوشنبه در همایش گرامیداشت هفته سوادآموزی در تالار فرهنگ اظهارداشت: این رسانه ساعات زیادی را برای تبلیغ موسسات آموزشی صرف می‌کند اما متاسفانه در حوزه سوادآموزی اقداماتی را انجام نمی دهد.
وی با اشاره به پیشینه تشکیل نهضت سوادآموزی گفت: هفتم دی‌ ماه سالروز تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی و حرکت علمی امام خمینی(ره) است که ایشان در بدو پیروزی انقلاب اسلامی فرمان تشکیل این نهضت را صادر کردند.
فولادوند افزود: در ابتدای انقلاب هدف از تشکیل نهضت سوادآموزی، تنها آموختن خواندن و نوشتن بود اما امروزه این سازمان در راستای آموزش‌های مهارتی، سبک و مهارت زندگی فعالیت می کند و در این راستا مراکز یادگیری محلی نیز ایجاد شده است.
مدیرکل آموزش ‌و پرورش شهر تهران با اشاره به مشکلات این شهر در حوزه سوادآموزی اظهارداشت: طبق سرشماری نفوس و مسکن در سال 95، در استان تهران حدود 250 هزار بی سواد داریم که 90 هزار بی سواد در شهر تهران و 160 هزار نفر بی سواد در شهرستان‌های استان تهران هستند.
فولادوند با تاکید بر اینکه مبارزه با بی سوادی و توسعه سوادآموزی نیازمند اراده ملی و برنامه ریزی است، گفت: متاسفانه پس از گذشته 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنور افراد بی سواد داریم.
وی، مهاجرت، نوسانات جمعیت و عدم دسترسی به آمار اسمی افراد را از جمله مشکلات در حوزه سوادآموزی عنوان کرد و افزود: ما پس از یک سال موفق نشدیم از مرکز آمار ایران اسامی و نشانی بی‌سوادان را به دست آوریم.
مدیرکل آموزش ‌و پرورش شهر تهران تاکید کرد: موضوع ریشه کنی بی سوادی از طریق نهادها و مراکز باید دنبال شود و تاکنون آموزش و پرورش برای جذب کودکان بازمانده از تحصیل اقدامات خوبی را انجام داده است.

*ریشه کنی بی سوادی در کشور نیازمند همکاری نهادهای اجرایی
معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران نیز در این همایش، ریشه‌یابی و انسداد بی سوادی در کشور و شهر تهران را نیازمند همکاری تمامی نهادهای اجرایی دانست و گفت: به عنوان مثال اگر صدا و سیما نتواند در برنامه‌های خود اهمیت سواد را مطرح کند به برنامه‌ریزی‌های خود نخواهیم رسید.
شکرالله حسن بیگی افزود: در جلسات خود بارها تاکید کردیم که باید به موضوع انسداد بی سوادی کمک کرده و از سازمان نهضت سوادآموزی حمایت کنیم تا بتوانیم اعلام کنیم یک روزی در ایران بی سواد نداریم.
وی با اشاره به نقش صدا و سیما برای فرهنگسازی در حوزه سوادآموزی اظهارداشت: خانواده‌ها نیز می‌توانند به وضعیت تحصیلی افرادی که از سواد بازمانده‌اند بسیار کمک کنند.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران گفت: انتظار داریم تمام نهادهای تبلیغاتی با زبان هنر سوادآموزان را جذب کنند تا نقیصه‌ ها در این حوزه برطرف شود.
همایش گرامیداشت هفته سوادآموزی روز دوشنبه با حضور علی باقرزاده معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی، عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، محمد صیدلو مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران، شکرالله حسن بیگی معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران و جمعی دیگر از مسئولان با تجلیل از فرمانداران برگزیده شهرستان های استان تهران، مدیران مناطق برگزیده این استان در حوزه توسعه سوادآموزی، آموزش دهندگان و سوادآموزان برتر در تالار فرهنگ برگزار شد.
یکم تا هفتم دی ماه هفته نکوداشت سواد آموزی نامگذاری شده است.
تهرام/7245/ 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.