یدالله صادقی روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: مرغداران، مرغ را با قیمت بسیار بالاتری از نرخ مصوب در بازار توزیع می کنند که این امر باعث شده کشتارگاه ها هم تصمیم به افزایش قیمت کشتار بگیرند.
وی در عین حال اظهارداشت که به علت تامین نشدن بموقع نهاده های دامی جوجه ریزی نیز کاهش یافته و سبب برهم خودرگی توازن بین عرضه و تقاضا شده است.
صادقی افزود: طبق آخرین مصوبه تاکید شده در ستاد تنظیم بازار، وزارت جهاد کشاورزی باید فرآیند عرضه و تقاضا را بر مبنای قیمت ها تقویت کند.
وی با بیان اینکه البته شرکت پشتیبانی امور دام هم به منظور تنظیم بازار در حال افزایش میزان عرضه مرغ منجمد به بازار است، اظهارداشت: وزارت جهاد کشاوزی مسئولیت تنظیم بازار مرغ و نیز ستاد تنظیم بازار کشور وظیفه قیمت گذاری آن در بازار را برعهده دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اظهارداشت: طبق آخرین قیمت گذاری، قیمت مرغ آماده مصرف در واحدهای خرده فروشی 9 هزار و 800 تومان است که با پنج درصد تغییر باید با قیمت 10 هزار و 200 تومان به بازار عرضه شود.
وی میزان مصرف روزانه مرغ استان تهران را یک هزار تن اعلام کرد که 750 تن از استان های دیگر و 250 تن در خود همین استان تامین می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اظهارداشت: آخرین قیمت اعلام شده مرغ در میدان بهمن تهران (یکشنبه دوم دی) 9 هزار و 100 تومان و در مغازه های خرده فروشی بعد از اعمال ضریب افزایش با قیمت حدود 13 هزار و 500 تا 14 هزار و 300 در اختیار مشتریان قرار می گیرد که این اقدام تخلف محسوب می شود.
وی گفت: البته گاهی اوقات نمی توان با گرانفروشی ها به هر شکل ممکن برخورد کرد زیرا زمانی که برای رسیدگی از تخلفات از خرده فروشان طلب فاکتور می کنیم مشاهده می شود که مرغداران مرغ را با قیمت بالاتر از 12 هزار تومان از میدان بهمن خریداری می کنند و ضریب کمتر از سود را بر قیمت مرغ می کشند.
به گفته صادقی، ضریب سود واحدهای خرده فروشی 15 درصد است و با بالاتر از آن برخورد خواهد شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در ادامه با بیان اینکه برخورد با شبکه توزیع مرغ باعث کاهش ورود مرغ به سطح استان تهران می شود تاکید کرد: بارها به منظور کنترل بازار مرغ در سطح خرده فروشی و میدان بهمن این اقدام صورت گرفته که متاسفانه باعث ایجاد معضل در عرضه مرغ به بازار شده است.
وی با اشاره به اینکه دولت باید به منظور جلوگیری از کاهش تولید ضمن تامین نهاده های مورد نیاز، اقدام به پایش تولید کند گفت: طی سال های گذشته تولید مرغ به صورت خطی انجام می شد، بدین منظور که مرغ همیشه بدون توجه به میزان تقاضا با ظرفیت 2 میلیون تن تولید می شد و در نهایت به منظور رفع مشکلات موجود و ایجاد تعادل در میزان عرضه و تقاضا سیستمی به نام ذخیره سازی را مطرح کردند.
صادقی خاطرنشان کرد: با چنین سیستمی، زمانی که قیمت ها به واسطه افزایش عرضه بر تقاضا شکسته می شود مسئولان اقدام به خریداری و عرضه در سردخانه می کنند و در زمان پیشی گرفتن تقاضا از عرضه و نیز افزایش قیمت، تصمیم به عرضه مرغ های موجود در سردخانه به منظور کنترل قیمت ها می گیرند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران تامین نشدن منابع مالی موردنیاز برای امور پشتیبانی دام و بی میلی مصرف کنندگان برای استفاده از مرغ های منجمد را به عنوان مشکلات موجود در این طرح برشمرد و گفت: مرغداران گمان می کنند به دلیل خرید مرغ ها از سوی شرکت پشتیبانی، می توانند کالا را با هر کیفیتی که می خواهند به فروش برسانند.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از مرغ های تولیدی فاقد استانداردهای لازم برای صادرات هستند افزود: اکثر مرغ های عرضه شده در بازار، با وزن بالا هستند که اینگونه مرغ ها در خارج از کشور از خریدار چندانی برخوردار نیستند.
صادقی اضافه کرد: اما در داخل کشور تقاضای بیشتری برای اینگونه مرغ های چاق صورت می گیرد در حالی که مرغ با وزن یک هزار و 200 تا یک هزار و 400 گرم جنبه اقتصادی دارد.
وی تاکید کرد: در جلسه هفته گذشته، مسئولان شرکت پشتیبانی امور دام معتقد بودند افزایش قیمت مرغ در بازار ناشی از کاهش تولید و عدم توازن بین عرضه و تقاضا بوده است در حالی که برخی، اعلام کردند اشکال های موجود در بازار در حدی نبوده است که تا این حد باعث برهم خوردن میزان عرضه و تقاضا در بازار شود.
صادقی تصریح کرد: بنابراین باید سعی شود بازار از طریق سیستم توزیع از محل ذخایر، مورد تقویت قرار گیرد و همچنین نظارت بیشتری بر شبکه توزیع انجام شود.

تهرام/ 9206/ 1008
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.