به گزارش ایرنا از روابط عمومی و بین‌الملل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه (مترو)، فرزام ابوالفتحی با اشاره به اینکه لایحه بودجه مترو کلانشهر تهران برای سال 1398 به شهرداری تهران پیشنهاد شده است، گفت: این بودجه در ارکان مدیریت شهری از جمله معاونت حمل و نقل و ترافیک در حال بررسی است.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت‌های پیش‌بینی شده در لایحه بودجه سال 1397 برای چاپ و انتشار اوراق مشارکت، یکی از پیشنهادهای مربوط به تامین اعتبار برای اجرای پروژه‌های متروی تهران است، افزود: برای اخذ مصوبه شورای اسلامی شهر در این خصوص اقدام شده و موضوع در کمیسیون‌های مربوطه شورا در حال انجام است.
ابوالفتحی با اشاره به اینکه توسعه حمل و نقل ریلی درون شهری در کلانشهرها از جمله تهران کاهش ترافیک و آلودگی هوا را به دنبال دارد، گفت: با تامین بخشی از بودجه مورد نیاز که از طریق انتشار اوراق مشارکت در سال جاری صورت می‌گیرد، ساخت و ساز خطوط 6 و 7 در سال آینده تکمیل شده و شاهد آغاز عملیات اجرایی در پایانه‌ها و پارکینگ این خطوط خواهیم بود.
مدیر برنامه و بودجه شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه (مترو) خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی و تکمیل این خطوط حدود 800 هزار ساعت در روز در وقت شهروندان و روزانه یک میلیون و 200 هزار لیتر در مصرف سوخت (بنزین و گازوییل) صرفه‌جویی می‌شود.
خط 6 مترو تهران به طول 31 کیلومتر 30 ایستگاه دارد که از محدوده حرم حضرت عبدالعظیم آغاز می شود و پس از طی مسیر جنوب به شمال در ایستگاه میدان شهدا با خط چهار، در ایستگاه امام حسین(ع) با خط 2، در ایستگاه هفت تیر با خط یک و در ایستگاه میدان ولیعصر(عج) با خط سه، تقاطع خواهد داشت و سپس به سمت غرب ادامه مسیر می دهد و به محدوده شمال غربی تهران می رسد.
عملیات حفاری تونل مکانیزه بخش جنوبی خط 6 مترو پایتخت (حد فاصل دولت آباد تا حرم عبدالعظیم حسنی) به طول 6 کیلومتر فروردین ماه سال گذشته آغاز شد.
بخش جنوبی خط 6 مترو تهران پنج ایستگاه دارد که آخرین ایستگاه آن در ضلع شرقی حرم عبدالعظیم حسنی(ع) واقع شده است.
قرار بود فاز اول این خط سال 92 افتتاح شود که به سال 94 موکول شد و بعد گفتند تا آخر سال 95 افتتاح می شود اما تا امروز شهرداری تهران به وعده خود عمل نکرده است.
محمدباقر قالیباف که از سال 84 تا 96 به مدت 12 سال شهردار تهران بود خرداد سال گذشته در واپسین روزهای مدیریتش در پایتخت در آیین افتتاح خط هفت مترو اعلام کرد: خط 6 و 8 مترو در این دوره مدیریت شهری به بهره برداری می رسد.
بعد از قالیباف محمدعلی نجفی و پس از آن محمدعلی افشانی شهردار تهران شده اند.
همچنین 20 خرداد سال گذشته خط 7 مترو در یک مراسم رسمی و با حضور محمدباقر قالیباف شروع به فعالیت کرد و 22 کیلومتر از 27 کیلومتر این خط با هفت ایستگاه مسافرگیری به بهره برداری رسید.
عمق این خط مترو از سایر خطوط بیشتر است و از زیر برخی خطوط عبور می کند.
خط 7 همه خطوط مترو را قطع و ارتباطات ریلی درون شهری را به صورت کامل برقرار می کند.
همزمان با افتتاح برخی ایستگاههای خط 7 مترو، حرف و حدیث ها درباره ایمنی آن شروع و اعلام شد که این ایستگاهها به صورت شتابزده افتتاح شده اند در حالی که باید مسائل ایمنی آنها با دقت نهایی شود.
با ورود مدیریت شهری جدید کمیته ای به منظور بررسی ایمنی خط 7 مترو تشکیل و در نهایت این خط به دلیل نداشتن ایمنی کافی و نقص تجهیزات ریلی تعطیل شد که سرانجام در 24 تیر امسال پنج ایستگاه از خط 7 مترو مورد بهره برداری قرار گرفت.
این خط مترو تهران از شهرک امیرالمؤمنین (قصر فیروزه) و در کنار ورزشگاه تختی تهران در جنوب شرقی تهران آغاز می شود و پس از طی مسیر شرقی- غربی و تقاطع با خط یک در ایستگاه مترو میدان محمدیه، از ایستگاه بریانک به سمت شمال ادامه می دهد؛ همچنین در ایستگاه مترو شهید نواب صفوی با خط دو، در ایستگاه مترو توحید با خط چهار و در ایستگاه مترو دانشگاه تربیت مدرس با خط در دست ساخت 6 تقاطع خواهد داشت.
این خط سپس در امتداد بزرگراه چمران ادامه پیدا می‌کند و پس از عبور از کنار برج میلاد وارد میدان صنعت در شهرک غرب خواهد شد و در انتها به میدان کتاب (میدان فرحزادی، میدان بوستان) در سعادت آباد می‌رسد.
تهرام/7243//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.