دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان پاکدشت گفت: این شهرستان در حال حاضر یک دوم گل کشور را تامین میکند و کیفیت گلهای ایرانی از کیفیت گلهای هلند بالاتر است.
رضا هداوند میرزایی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا گفت: اولین نمایشگاه گل و گیاه در سال 82 و دومین نمایشگاه با عزم جدی مسئولان در سال جاری با حضور گلخانهداران بومی برگزار شد .
این کارشناس کشاورزی که به مدت هشت سال دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان پاکدشت است در ادامه گفت: با وجود حدود 1100هکتار گلخانه تولید گلهای گلدانی و شاخه بریده و 150هکتار زمین در فضای باز زیر کشت گلهای دیگر، باید بگویم شهرستان پاکدشت در حال حاضر یک دوم گل کشور را تامین میکند و همچنین کیفیت گلهای ایرانی از گل های هلند بالاتر است با توجه به این که کشور هلند گلهایی را در اکوادور و کنیا به عمل میآورد با این حال کیفیت آن به کیفیت گلهای تولیدی در ایران نمیرسد و علت آن نوع آب و هوا و اقلیم منطقه است.
میرزایی به موانع تولید اشاره کرد و گفت: دولت در قالب تسهیلات تشویقی باید کشاورزان و گلخانهداران را حمایت کند همانطور که گلخانهداران را از عوارض مربوط به سازههای گلخانهای معاف کرد در بحث احداث ابنیه، دیوار کشی، ایجاد سردخانه و خانه سرایداری در زمینهای زیرکشت گل و گیاه معاف کند تا موانع تولید از میان برداشته شود.
وی درپایان گفت: یارانه های بخش دولتی اگر با کارشناسی دقیق و با حضور تولید کنندگان که مستقیما درگیر مسائل و مشکلات تولید هستند به حوزه کشاورزی و گل و گیاه اختصاص یابد، طرح ها هرگز دچار بحران نخواهند شد چرا که برنامه ریزی در سطح کلان باید با حضور کسانی باشد که موانع تولید و راههای برون رفت از مشکلات را می شناسند و با آن دست و پنجه نرم کرده اند.
ناصر میرزایی عضو هیات مدیره تعاونی و اتحادیه گل و گیاه پاکدشت و رئیس نظام صنفی کشاورزی پاکدشت نیز گفت: با همکاری تولیدکنندگان، جهاد کشاورزی، نظام صنفی، اتحادیه گلو گیاه و فرماندار این نمایشگاه به صورت فصلی در فضایی بهتربرگزار خواهد شد تا مشکلی جهت تردد بازدیدکنندگان وجود نداشته باشد.
میرزایی افزود: با توجه به این که این نمایشگاه داخل مجموعه دانشگاهی برگزار شده و رفتو آمد در ساعات اوج ترافیک در داخل شهر افزایش پیدا میکرد، مراجعه کنندگان را با مشکلات عدیده ای روبه رو کرد از این رو جانمایی یک نمایشگاه دائمی معزلات رفت و آمد را کاهش خواهد داد.
زهرا دلفانی مدیرعامل تعاونی گل و گیاه پاکدشت در ادامه گفت: تمام تلاش خود را به کار بستیم تا نمایشگاهی در خور شآن گلکاران داشته باشیم و با توجه به این که 90درصد از گل های شاخه بریده ایران از پاکدشت تامین میشود باید کاری کنیم که این پایتخت گل در اذهان عمومی به بهترین شکل شناخته شود.
وی در ادامه به مشکلات گلخانه داران اشاره کرد و گفت:بیشترین مشکلات گلخانه داران به مراحل اداری بر می گردد که ادارات مربوطه موانعی ایجاد میکنند و سلسله مراتب اداری به خاطر زمان بر بودن برای تولیدکننده دشوار است به خصوص در زمینه تسهیلات بانکی با موانع و مشکلات زیادی دست به گریبان هستند و با توجه به وضعیت موجود دلار، تامین نهاده، نشا و قلمه از کشور هلند ،تولیدکنندگان و گلخانه داران را با هزینه های سرسام آوری مواجه نموده است .
دلفانی در رابطه با دستاوردهای نمایشگاه برای گلخانه داران و تولید کنندگان گیاهان زینتی گفت: در چند کیلومتری تهران شهری که به کویری بودن معروف است با راه اندازی چنین نمایشگاهی تغییر در افکار عمومی را بوجود آورد و توانمندی گلکاران را به معرض نمایش درآورد و مسئولین را متوجه این ظرفیتها و توانمندیها ساخت و امیدورارم مسئولین با حمایت خود کمک نمایند سالی چندین مرتبه این نمایشگاه دائر شود و از سویی دیگر کنار هم قرار گرفتن تولید کنندگان ادوات گلخانهای و گلکاران باعث تبادل اطلاعات و تجارب شد تا بی واسطه در دسترس یکدیگر قرار گیرند .
هفته فرهنگی پاکدشت که به منظور معرفی جاذبههای فرهنگی و صنعتی این شهرستان در قالب 17برنامه، برنامهریزی شده بود که اختتامیه آن به عنوان هجدهمین برنامه برگزارشد. مهمترین ظرفیتهای پاکدشت که برگزاری دومین نمایشگاه گل و گیاه شهرستان بود و در دانشگاه پردیس ابوریحان برگزار شد رونمایی شد. در این نمایشگاه شرکتهای وابسته به صنعت گل و گیاه نیز حضور داشتند.
خبرنگار: رقیه غلامی