به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی، نایب رئیس دوره دوم و سوم شورای اسلامی شهر تهران در این نشست اظهارداشت: امنیت، ارتباطات و مشارکت مهم ترین سرمایه اجتماعی جامعه است.
حسن بیادی، مقوله فرهنگ را در سرمایه اجتماعی بسیار مؤثر دانست و گفت: ما باید 40 سال پس از انقلاب را به گونه ای بررسی کنیم که در این سال ها چه سرمایه اجتماعی به دست آورده ایم و برای حفظ آن چه کرده ایم.
وی، فرهنگ را مجموعه ای از آداب و رسوم، رفتارها، کردارها، اقلیم، باورها و ارزش های دینی و ملی دانست و افزود: تعریف های بسیاری از فرهنگ وجود دارد اما تعریف مان برای فرهنگ جزیره ای است که البته این امر تنها برای فرهنگ رخ نداده و نگاه جزیره ای در همه عرصه ها شکل گرفته است.
بیادی اظهارداشت: پیش از انقلاب مساجد، هیئات، انجمن های مردم نهاد محلی، بهترین سرمایه های اجتماعی کشور بودند که البته این سرمایه ها امروز هم رشد کرده اند.
نایب رئیس دوره دوم و سوم شورای اسلامی شهر تهران، وحدت را مهم ترین سرمایه اجتماعی کشور دانست و گفت: آمریکا هر ساله 20 میلیون دلار برای جنگ نرم علیه ایران هزینه می کند، شاید این رقم برای آمریکا چیزی نباشد اما تلاش می کند با این هزینه جمهوری اسلامی را از طریق تهاجم فرهنگی ساقط کند اما به اهدافش دست نیافته است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب سال ها پیش با تیزبینی شان به تهاجم فرهنگی اشاره کردند اما مسئولان توجهی نشان ندادند درحالی که نوک پیکان تهاجم فرهنگی به سمت سرمایه اجتماعی بوده که از ایام دفاع مقدس به وجود آمده است.
محسن مهدیان معاون بخش رسانه های نوین خبرگزاری فارس نیز در این نشست با اشاره به اینکه رسانه نقش چشم مخاطب را دارند، گفت: رسانه ها روایتی را به مخاطب انتقال می دهد که براساس برداشت های خودشان است.
وی ادامه داد: باید بپذیریم که رسانه بی طرفی وجود ندارد که البته در عالم هم فرد بی طرفی را شاهد نیستیم و عمدتا رسانه خنثی هم وجود ندارد.
مهدیان افزود: رسانه آن چیزی را که می بینید از منظر خودش به مخاطب منتقل می کند، بازی رسانه در همین نقطه است، روایتی است که به مخاطب انتقال می دهد، ما چه روایتی به مخاطب منتقل کنیم که در او اعتماد ایجاد شود.
وی اظهارداشت: رسانه ها جزئی از پازلی در سرمایه اجتماعی است، آنها تصویری از موضوعات را به مخاطبان ارائه می کنند؛ بنابراین نقش کلیدی دارند.
معاون بخش رسانه های نوین خبرگزاری فارس گفت: ما گرفتار افول رسانه ها هستیم. در گذشته منبع خبر برای ما بسیار مهم بود اما امروزه تنها خبر برای مان مهم است و فرقی نمی کند که آن خبر را از کدام کانال و یا رسانه دریافت کرده ایم.
مهدیان افزود: امروز جنگ روایت را شاهد هستیم و کسی پیروز میدان است که روایت غالبی را تهیه کند و به بیشترین مخاطب برساند.
در ادامه حسین بصیریان مدرس دانشگاه و پژوهشگر علوم ارتباطات و رسانه های اجتماعی با اشاره به ویژگی های سرمایه اجتماعی گفت: مالکیت فردی در سرمایه اجتماعی دخیل نیست و به عنوان یک سرمایه گذاری دائمی تلقی نمی شود، ما به عقبه سرمایه نیاز داریم.
وی، اعتماد را مهم ترین سرمایه اجتماعی دانست و افزود: وقتی اسم سرمایه به ذهن می آید، نگاه مردم به سمت اقتصاد پیش می رود؛ بنابراین باید راهی بیابیم تا به کنش ارتباطی بیفزاییم که در این صورت دارایی اجتماعی ما بیشتر، نظام مند و در نهایت توسعه خواهد یافت.
این پژوهشگر علوم ارتباطات و رسانه های اجتماعی تصریح کرد: رسانه دستکاری می کند، فریب می دهد و یک روایتی از واقعیت را به مخاطب انتقال می دهد، روایتی که آن را به اصرار و خنثی عرضه می کند.
بصیریان با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه رسانه صدا و سیما یک دانشگاه است، اظهارداشت:ما باید پیامی را به نحوی به مخاطب انتقال دهیم که ناراحتی و آسیبی ایجاد نکنیم که نتوانیم آن را حل کنیم.
وی گفت: نقش رسانه ها آموزش است و رسانه ها می توانند در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آموزش هایی را برای سرمایه اجتماعی داشته باشد.
این پژوهشگر علوم ارتباطات و رسانه های اجتماعی افزود: معتقدم اگر سیاستگذاران آگاهی از شرایط محیط پیرامونی نداشته باشند، قطعا شکاف نسلی ایجاد خواهد شد و آنها وابسته رسانه هایی خواهند شد که محتوای نادرستی دارند.
بصیریان ادامه داد: ما باید یاد بگیریم که سرمایه اجتماعی را به چه میزان، به چه کسی، از چه کانالی و با چه تأثیرگذاری ارتقا می دهیم.
به گزارش ایرنا، برگزاری سلسله نشست های تخصصی «40 سال با رسانه ها» به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با هدف بررسی چهار دهه تجربه رسانه ای انقلاب اسلامی پاییز و زمستان امسال با حضور استادان حوزه علوم ارتباطات در فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی برنامه ریزی شده است.
نشست های تخصصی 40 سال با رسانه ها در 2 بخش با موضوع مدیریت فضای فرهنگی و بررسی تجربیات بخش های مختلف رسانه ای کشور برگزار می شود.
تهرام/7245//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.