به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود منصور روز دوشنبه در جلسه هم اندیشی و بررسی مسائل و مشکلات مرتبط با حوزه معاونت حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران سخن می گفت افزود: طرح ملی کاداستر اراضی ملی یکی از این اقدامات است.
وی ادامه داد: این طرح با همکاری ادارات کل ثبت اسناد و املاک کشور در حال اجرا است که تاکنون بیش از 32 میلیون هکتار از اراضی ملی زیر پوشش این طرح قرار گرفته است.
کاداستر ( Cadastre) یا حدنگاری نقشه‌برداری ثبتی است، یعنی نقشه‌برداری‌ که ارزش حقوقی داشته باشد و بتوان بر اساس مرزهای آن سند مالکیت صادر کرد.
در اجرای اصل 123 قانون اساسی ، قانون جامع حدنگار (کاداستر) که به عنوان طرح جامع کاداستر پس از تصویب مجلس شورای اسلامی و تائید شورای نگهبان در سال 93 به وزارت دادگستری ابلاغ و طبق اسناد موجود از فروردین ماه سال 1394 لازم الاجرا شد.
وی یادآور شد: به منظور جلوگیری و دخل و تصرفات در اراضی ملی هم اکنون 32 میلیون هکتار از اراضی ملی کشور زیر پوشش طرح کاداستر قرار گرفته است.
منصور در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای طرح حفاظت مشارکتی در بیش از 22 میلیون هکتار عرصه های منابع طبیعی کشور خبر داد و گفت: در راستای کاهش سطح تخریب و تصرف در عرصه های جنگلی و مرتعی این طرح اجرا شد که ارزیابی ها بیانگر این حقیقت است که با اجرای این طرح میزان تخریب در اراضی ملی که این طرح در آنها اجرا شده بیش از 70 درصد کاهش یافته است.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه با هدف کاهش عوامل تخریب و افزایش ضریب حفاظتی در عرصه های منابع طبیعی اقداماتی در حوزه فعالیت های این معاونت به مرحله اجرا درآمده افزود: اقدامات خوبی تاکنون در سطح کشور در این خصوص انجام شده که ما معتقدیم این اقدامات بستر مناسبی را برای تحقق یافتن وظایف سازمانی از قبیل حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری اصولی از عرصه های منابع طبیعی ایجاد کرده است.

** 10 هزار خانوار عشایر به سوخت پاک مجهز شدند
وی در ادامه به تأمین سوخت برای ساکنان جنگل و عشایر به عنوان اقدامی در جهت جلوگیری از قطع درختان و تخریب جنگل نام برد و خاطرنشان کرد: در 2 سال اخیر برای بیش از 10 هزار خانوار جنگل نشین و عشایر تجهیزات مرتبط با سوخت به ویژه انرژی های پاک همچون آبگرمکن های خورشیدی تهیه شده است.
منصور؛ احیاء و بازسازی معادن پس از بهره برداری را یکی از دغدغه های منابع طبیعی اعلام کرد و افزود: رعایت اصول فنی در بهره برداری از معادن مورد توجه سازمان جنگل ها است اما احیاء و بازسازی آنها نیز پس از بهره برداری با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در دستور کار قرار دارد.

** 20 هزار کیلومتر کمربند سبز در کشور ایجاد شده است
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، ایجاد کمربند حفاظتی را در افزایش ضریب حفاظتی اراضی ملی بسیار مهم دانست و تاکید کرد: رویکرد ما در ارتباط با ایجاد کمربند سبز که مرز مستثنیات و اراضی ملی را مشخص می کند حایل سبز است که در قالب نهال کاری به مرحله اجرا در می آید و تاکنون 20 هزار کیلومتر کمربند در سطح کشور ایجاد شده است.
وی به اجرای طرح های مدیریت منابع طبیعی به عنوان یکی دیگر از اقدامات شاخص انجام شده در راستای کاهش عوامل تخریب و آسیب به عرصه های منابع طبیعی اشاره کرد و بیان کرد: عرصه هایی که قابلیت اجرای طرح های منابع طبیعی را داشته باشد پس از تهیه طرح در اختیار مجریان و جوامع محلی قرار می گیرد که در کنار اجرا، احیاء، توسعه و حفاظت از این عرصه ها را عهده دار می شوند که تاکنون علاوه بر طرح های مرتعداری بیش از 400 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی در اختیار مجریان و جوامع محلی قرار گرفته است.
منصور از فعالیت 400 دبیرخانه کمیسیون هیات های تعیین تکلیف اراضی اختلافی موضوع اجرای ماده 56 قانون حفاظت از جنگل ها و مراتع در سطح کشور خبرداد و تصریح کرد: این کمیسیون ها اعتراضات اشخاص نسبت به اجرای مقررات قانون ملی شدن اراضی را مورد رسیدگی قرار داده و پس از طی مراحل قانونی تکلیف اراضی مورد اعتراض تعیین شده که این اقدام خود راهی برای کاهش عوامل تخریب به عرصه های ملی قلمداد می شود.
همچنین در این جلسه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، تهیه و اجرای نقشه های کاداستر اراضی ملی و صدور اسناد تک برگی یکی از اصول حفاظت از اراضی ملی و تثبیت مالکیت دولت است که این اتفاق گامی مهم برای مبارزه با زمین خواری و جلوگیری از هرگونه سوء استفاده از انفال بشمار می آید که این طرح با توجه به اهمیت آن در استان تهران در حال اجرا است.
علی کیان افزود: اراضی ملی استان تهران بیش از یک میلیون و 64 هزار هکتار است که از این میزان بیش از 76 هزار هکتار این اراضی زیر پوشش طرح کاداستر رفته و منجر به اخد سند تک برگی شده است و همچنین برای 60 هزار هکتار دیگر اراضی ملی استان تهران نیز طرح کاداستر در حال اجرا است و در آینده ای نزدیک برای این میزان اراضی نیز سند تک برگی اخذ خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: یک اعتبار ویژه ای نیز در نظر گرفته شده که در صورت تخصیص اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران آمادگی دارد که 500 هزار هکتار دیگر اراضی ملی استان زیر پوشش طرح کاداستر رود.
به گفته کیان، طرح ملی کاداستر یکی از طرح های محوری است که با همکاری ادارات ثبت اسناد در حال اجرا است که با اجرای این طرح گامی مهم در تثبت و حاکمیت دولت بر اراضی ملی و پیشگیری از موقع زمین خواری به شما می رود.
کیان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه با اجرای این طرح مشخصه های اراضی همچون اندازه، کاربری، مشخصات رقومی، ثبتی و یا حقوقی به نقشه بزرگ مقیاس اضافه می شود و در بانک کاداستر سازمان ثبت بارگذاری شده که از همین رو اشخصاص حقوقی و حقیقی نمی توانند سند مالکیت معارضی را دریافت کنند که این اقدام دفاع از انفال و حقوق دولت را در پی دارد.
تهرام/7243/ 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.