به مناسبت فرارسیدن عیدغدیر طرح رایگان استعدادیابی نقاشی و خوشنویسی توسط یک زوج هنرمند در پردیس برگزار شد.
سحر امیری مدرس نقاشی و عضو انجمن هنرهای تجسمی شورای شهر پردیس در گفت وگو با خبرنگار ایلنا با بیان اهداف برگزاری این طرح در سطح شهر پردیس گفت: به منظور فرهنگ سازی و ارتقا و پرورش توانایی ها و شناسایی استعدادهای هنری افراد به خصوص کودکان، این طرح همزمان با فرارسیدن عید سعید غدیر در پردیس برگزار شد.
وی با بیان اینکه نقاشی به رشد فکری و روحی کودکان کمک بزرگی میکند، گفت: افراد مستعد زیادی وجود دارند که به دلایل مختلف شرایط شرکت در کلاسهای خصوصی و دورههای مختلف نقاشی را ندارند و مدارس نیز متاسفانه به اندازه لازم به رشد توانایی های کودکان توجه نمیکنند.
امیری افزود: بر همین اساس و دغدغه هایی که برای گسترش و آموزش نقاشی و شناخت استعدادهای نقاشی کودکان شهر داشتم طرح استعدادیابی رایگان را همزمان با دهه ولایت با کمک همسرم که استاد خوشنویسی و خطاطی هستند برای بچه هایی که محروم از آموزش بوده اند و یا هنوز خانواده ها نتوانسته اند استعداد هنری فرزندشان را شناسایی کنند با هزینه شخصی برگزار کردیم.
این مدرس نقاشی اظهار داشت: متاسفانه در جامعه ما هنر و هنرمند در حاشیه قرار گرفته و توجهی که باید به هنر شود وجود ندارد لذا ایرانی ها همانطور که در تاریخ و فرهنگ چند هزارساله خود نشان داده اند انسان هایی هنرمند بوده اند و فرهنگ و هنرشان زبانزد جهانیان بوده و ایران را به هنرمندانش میشناسند.
این عضو انجمن هنرهای تجسمی با اشاره به تشکیل انجمنی در شورای شهر پردیس و تشکر از توجه مسئولان این شهر به هنرمندان گفت: معمولا ما منتظریم تا مسئولان برایمان کاری کنند اما اینبار من بعنوان یک هنرمند و نقاش به همراه همسرم تصمیم گرفتیم دست روی دست نگذاشته و خودمان در حرکتی نیکوکارانه و مبتکرانه طرح رایگان استعدادیابی را در نقاشی و خوشنویسی در سطح شهر برای همشهریان و کودکانی که مستعدند و هنوز کشف نشده اند برگزارکنیم و انتظار داریم مدیران فرهنگی شهر نیز برای گسترش این طرح به ما کمک کنند.
وی با بیان اینکه فراگیری نقاشی در کودکانچقدر میتواند در رشد شخصیت و درک ذهنی آنها موثر باشد، گفت: وجود آکادمی نقاشی و هنر در جامعه مانند آکادمی فوتبال ضروری است تا یک فرد بتواند با تمام سبکهای نقاشی آشنا شود و توانایی های خود را بشناسد اما متاسفانه ما فقط در این زمینه به ورزش اشاره کرده ایم و شاهد فعالیت آکادمی های فوتبال هستیم.
امیری توجه بیشتر مسئولان به هنر و بخصوص اهمیت نقاشی در آموزش کودکان ضروری دانست و اظهار داشت : نیاز به وجود مکانی دایمی برای هنرمندان و ارائه کارهای هنری کاملا محسوس است و از مسئولان فرهنگی درخواست داریم اقدام به راه اندازی یک آکادمی نقاشی در شهر کنند همانطور که ما مدارس فوتبال راه اندازی میکنیم تا استعداد ها را بشناسیم و تقویت کنیم باید آکادمی نقاشی هم داشته باشیم تا یک کودک تمام سطح های کار در نقاشی را ببیند و خود انتخاب کند و مربی استعدادیابی تشخیص دهد یک فرد در چه زمینه و رشته ای موفق تر است.
وی یادآور شد: تشکیل انجمنهای هنری در سطح شهر میتواند خیلی موثر باشد تا اعضا در زمینههای مختلف تبادل نظر کنند و در کارهای عمرانی و زیباسازی شهر کمک رسان مسئولان شهری باشند.
وی که سالهاست با سبک رئال اساتید بزرگی چون کمال الملک و مرتضی کاتوزیان کار میکند، معتقد است: مدارس توجه زیادی به هنر ندارند و زنگ نقاشی به عنوان کم ارزشترین ساعت درسی زیر نظر مربیان بیتجربه برگزار میشود و در اغلب اوقات زنگ نقاشی و هنر به تدریس دروس دیگر اختصاص می یابد.
این مدرس نقاشی افزود: ما ۳۶ هوش داریم و فقط هوش ریاضی و فارسی در مدرسه ها سنجیده میشود و اگر کسی در این دو مورد ضعیف باشد تحقیر می شود.
وی با تاکید بر شناخت دقیق توانایی های افراد گفت: خانواده ها نبابد بدون هدف بچه ها رو به کلاس های مختلف ببرند و این عمل بدون شناسایی استعداد افراد تلاش و هزینه ای بی ثمر در پی دارد.