جدیدترین شماره فصلنامه فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی "حضور" در چهار بخش مقالات، گفتگوها، ادب و هنر ،اخبار و گزارش ها منتشر شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، جستارهایی در تفکر فلسفی امام خمینی، نکاتی درباره بینش تاریخی امام خمینی، انقلاب اسلامی و احیای کارکرده های دین در عرصه جهانی، از جمله مقالات شماره 74 مجله حضور است. در این شماره از مجله حضور مقاله ای از حجه الاسلام والمسلمین سیدعلی خمینی ،نوه حضرت امام تحت عنوان هفت بعد از شخصیت حوزوی امام خمینی منتشر شده است.
جدیدترین شماره فصلنامه فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی "حضور" در چهار بخش مقالات، گفتگوها، ادب و هنر ،اخبار و گزارش ها منتشر شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، جستارهایی در تفکر فلسفی امام خمینی، نکاتی درباره بینش تاریخی امام خمینی، انقلاب اسلامی و احیای کارکرده های دین در عرصه جهانی، از جمله مقالات شماره 74 مجله حضور است. در این شماره از مجله حضور مقاله ای از "حجه الاسلام والمسلمین سیدعلی خمینی" نوه حضرت امام تحت عنوان هفت بعد از شخصیت حوزوی امام خمینی منتشر شده است.
از دیگر مطالب این فصلنامه، "محبوب و ماندگار"، "انقلاب و وحدت"، "امام کوچک"،"گنجینه حماسه های یک ملت"، " آبان 58 پرچالش ترین رویداد انقلاب اسلامی "، " آرای فلسفی آیت الله حاج مصطفی خمینی" می باشد.
حجه الاسلام والمسلمین سیدعلی خمینی هدفش از نگارش " هفت بعد از شخصیت حوزوی امام خمینی " را اینگونه بیان می کند:" غرض از این مقاله آن است که با تبیین شخصیت ذوابعاد امام در علوم سیاسی، امام را چون الگویی در پیش روی حوزه و حوزویون قرار دهد و انتظار امام از حوزه را تبیین سازد. حوزه ها باید خمینی پرور باشند. حضرت امام عقبه ای حوزوی دارد و هیچ گاه نمی توان به تحلیل شخصیت او پرداخت ،الا این که به درستی به این عقبه نگریسته شود."
در ادامه وی به تبیین شخصیت امام از هفت منظر: امام فقیه، امام اصولی، امام فلسفی، امام عارف، امام و اخلاق، امام و کلام، امام و تفسیر پرداخته است.
"حسین صالحی مالستانی" نیز در مقاله " جستارهایی در تفکر فلسفی امام خمینی" می نویسد: بررسی دیدگاه فلسفی امام خمینی با توجه به اثرگذاری بی بدیل ایشان در عرصه های علم و عمل، به عنوان یک ضرورت پژوهشی مطرح است. از نظر امام، فلسفه و حکمت یعنی معرفت و مشاهده حضوری خدا. امام خمینی با پیروی از حکمت صدرایی سراغ فلسفه رفته و از مشاهدات عرفانی در آثار فلسفی خویش سود جسته است.
مقاله "نکاتی درباره بینش تاریخی امام خمینی"، به قلم "دکتر ابوالفضل مروی" نیز مقاله ای تحقیقی است که به تبیین و تشریح موضوع پرداخته است. نویسنده می گوید:" تحلیل های عمیق امام درباره تاریخ، به علاوه گستردگی و عمق مطالعات و بینش وی در زمینه های دیگر به اضافه ویژگی های شخصیتی از قبیل دقت، تیزبینی و تهذیب نفس بررسی دیدگاه های حضرتش را در عرصه های گوناگون ضروری می سازد."
حجه الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی یادگار گرانقدر حضرت امام خمینی(س) نیز در یادداشتی با عنوان گنجینه حماسه های یک ملت به تشریح جایگاه و شخصیت حوزوی و خانوادگی حضرت" آیت الله پسندیده" برادر بزرگ حضرت امام پرداخته است. ایشان در این یادداشت می نویسد: حضرت آیت ا... پسندیده برادر ارشد امام خمینی(ره)، از نزدیک ترین منتسبین حامی انقلاب، وکیل تام الاختیار حضرت امام(ره) و از اصلی ترین پشتوانه های انقلاب، از بدو مبارزات در نهضت اسلامی تا به بار نشستن مجاهدات در نظام جمهوری اسلامی بوده است که هیچ گاه در روزگار غربت و مظلومیت مبارزه، تبعید و زندان ایشان را تنها نگذاشت. او هفت سال زودتر از حضرت امام (ره) چشم به جهان گشود و هفت سال دیرتر چشم از جهان فروبست تا راوی گفتنی ها از تاریخ نانوشته و ناگفته ها از پشت پرده رازها و مکنوناتی باشد که در سینه امام(ره) سربه مهر ماند.
در بخش گزارش ها نیز ترجمه متن چند نامه خارجی، مصاحبه "حسین شیخ الاسلام" از دانشجویان پیرو خط امام با عنوان 13آبان 58 پرچالش ترین رویداد انقلاب اسلامی ، مرجعیتی که بود نهادی که نبود، و مصاحبه" حجه الاسلام و المسلمین مجید انصاری" در رابطه با منشور برادری آمده است. بخشی نیز به بازتاب مصاحبه های پایگاه اطلاع رسانی خبری جماران پیرامون شخصیت آیت الله حاج مصطفی خمینی فرزند گرانقدر حضرت امام اختصاص یافته و مصاحبه" آیت الله موسوی بجنوردی" با عنوان امام کوچک، آرا فلسفی آیت الله حاج مصطفی خمینی از" آیت الله العظمی بیات زنجانی" منعکس شده است.
عصاره فضایل ملت مصاحبه با "داود محمدجانی" نماینده مجلس شورای اسلامی، من از آفتاب چه بگویم؟ مصاحبه با "اسرافیل دمیرتکین" امام جماعت از هلند، آواز مبارک مصاحبه با "حضرت غیرت" شاعر و روزنامه نگار تاجیکستان، انقلاب و وحدت مصاحبه با شریف ظاهر از لبنان، چند قطعه شعر با نام های غریب از "مرتضی امیری اسفندقه"، امام از "صابر امامی"، ما را رها کنید از سید "محمدعلی علوی" و معرفی کتاب از جمله مطالب دوره پاییز 89 این مجله است.
فصلنامه تخصصی حضور که موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) صاحب امتیاز آن است با مدیرمسوولی دکتر "حمیدانصاری" منتشر می شود.
این نشریه با سابقه بیست ساله از دیرپاترین مجلات تخصصی محسوب می شود که بدون وقفه و به طور منظم و همراه ویژه نامه های مختلف منتشر شده است.
کپی شد