ارزش این تجهیزات ۱ میلیارد وون (نزدیک به ۸۹۴ هزار دلار) اعلام شده و با توجه به تلاش‌های سئول برای داشتن همکاری نزدیک با کرۀ شمالی، این نگرانی بوجود آمده است که صادرات این اقلام، منجر به تیرگی روابط این کشور با واشنگتن شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از یورونیوز، کرۀ جنوبی بخشی از تجهیزاتی را که ورود آنها به کرۀ شمالی تحریم است، به این کشور فرستاد.

ارزش این تجهیزات ۱ میلیارد وون (نزدیک به ۸۹۴ هزار دلار) اعلام شده و با توجه به تلاش‌های سئول برای داشتن همکاری نزدیک با کرۀ شمالی، این نگرانی بوجود آمده است که صادرات این اقلام، منجر به تیرگی روابط این کشور با واشنگتن شود.

بر اساس اطلاعات گمرکی که از سوی «چئونگ یانگ‌-سئونگ» از نمایندگان منتقد دولت کرۀ جنوبی منتشر شد، سئول حدود ۱۱۳ تن تجهیزات از جمله فولاد، مس، نیکل و تجهیزات الکتریکی را در ماه‌های ژوئن و ژوئیه به کرۀ شمالی فرستاده است. به گفته این نمایندۀ پارلمان، صادرات این مواد و تجهیزات در چهارچوب تحریم‌های شورای امنیت ممنوع است.

هیچ‌کدام از مقامات گمرک یا وزارت خارجه کرۀ جنوبی حاضر به توضیح در این باره نشده‌اند؛ تنها یک منبع آگاه در وزارت خارجه اعلام کرد که این تجهیزات برای دفتر ارتباطیِ کرۀ جنوبی در خاک کرۀ شمالی فرستاده شده است.

گفته می‌شود این دفتر در چهارچوب تلاش‌های مون جائه‌-این، رئیس جمهوری کرۀ جنوبی برای بهبود روابط با همسایۀ شمالی، در شهر مرزی «کیسونگ» در داخل خاک کرۀ شمالی دایر شده است.

این مقام وزارت خارجه همچنین اعلام کرد که «تمام این مواد و تجهیزات فنی و الکتریکی برای عملیاتی کردن فعالیتها در این دفتر و اطمینان از فراهم آوردن محیط کاری مناسبی برای کارکنان آن فرستاده شده است. این اقلام هیچ سود اقتصادی برای کرۀ شمالی به همراه ندارد و به همین دلیل از نظر ما نقض تحریم‌ها محسوب نمی‌شود.»

پیش از این گمرک کرۀ جنوبی در گزارشی از اقدام سه شرکت این کشور در وارد کردن زغال سنگ کرۀ شمالی با نام غیرواقعی زغال سنگ روسیه خبر داده بود. این سه شرکت، زغال سنگ های کرۀ شمالی را از مسیر روسیه وارد خاک کرۀ جنوبی کرده بودند که نقض تحریم‌های سازمان ملل محسوب می‌شود.

منتقدان دولت «مون جائه-این» بر این موضوع تاکید دارند که در حالی که آمریکا پیونگ‌یانگ را برای توقف برنامه‌های هسته‌ای خود تحت فشار گذاشته و بر این اساس خواستار اجرای دقیق و سختگیرانۀ تحریم‌های ایالات متحده و سازمان ملل است، متحد این کشور یعنی کرۀ جنوبی با تلاش برای افزایش همکاری‌ها با همسایۀ شمالی خود و اقدام به واردات و صادرات اقلام تحریم شده، باعث تیرگی روابط سئول با واشنگتن می‌شود.

اگرچه «کیم جونگ‌-اون» رهبر کرۀ شمالی در دیدار تاریخی خود در ماه ژوئن با رئیس جمهوری آمریکا با غیرهسته‌ای کردن این شبه جزیره موافقت کرد اما بنا بر آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای که روز دوشنبه منتشر شد، هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه پیونگ‌یانگ فعالیتهای هسته‌ای خود را متوقف کرده دیده نمی‌شود.

قرار است هفتۀ آینده بار دیگر «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به کرۀ شمالی سفر کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.