بر اساس نتایج اولیه و همچنین نظرسنجی‌ های پس از رای‌ گیری، کاندیدای چپ‌ گرای انتخابات ریاست‌ جمهوری مکزیک با فاصله قابل‌توجهی از رقبای خود پیروز شده‌ است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، واشنگتن پست گزارش داد: در مکزیک نتایج نظرسنجی که هنگام خروج رای دهندگان از مراکز رای گیری در انتخابات ریاست‌ جمهوری مکزیک انجام شد​، نشان می‌ دهد که «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» معروف به «آمیلو» کاندیدای چپ‌ گرای انتخابات، با فاصله قابل‌ توجهی از رقبای خود پیروز شده‌ است.

آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رهبر حزب «جنبش بازسازی ملی» (مورنا) است که یک حزب چپ‌ گرا محسوب می شود. او همچنین شهردار پیشین مکزیکوسیتی بود.

نتایج منتشر شده حاکی‌ است اوبرادور به آسانی از دو رقیب اصلی خود پیشی گرفته و حزب او نیز به پیروزی‌ های بزرگی دست پیدا کرده‌ است.

انتظار می‌ رود نتایج رسمی، عصر امروز دوشنبه به وقت مکزیک منتشر شود. 88 میلیون شهروند مکزیکی واجد صلاحیت رای دادن در این انتخابات بودند.

نتایج نظرسنجی‌ ها نشان می‌ دهد بین 46 تا 53 درصد از رای‌ دهندگان به آمیلو رای داده‌ اند. نتایج رسمی اولیه از شمارش آرا نیز نشان می‌ دهد که او دست‌ کم 53 درصد آرا را از آن خود کرده‌ است. آرای رقیب اصلی او، «ریکاردو آنایا» از حزب «اقدام ملی» بین 19 تا 25 درصد و آرای «خوزه آنتونیو مید» از حزب «انقلاب سازمانی» (پی آر آی) در حدود 17 درصد است.

«اقدام ملی» ائتلافی از چهره‌های چپ‌ گرا و راست‌ گرا است و «انقلاب سازمانی» یک تشکل میانه‌ رو محسوب می‌ شود.

آنایا و مید شکست خود را پذیرفته اند و «انریکه پنا نیه‌ تو» رئیس‌ جمهور فعلی مکزیک نیز پیروزی اوبرادور را تبریک گفته‌ است.

حزب انقلاب سازمانی در حال حاضر رهبری دولت را در دست دارد. 

آمیلو وعده داده است دست به «تغییرات رادیکال» در روند فعلی دولت و سیاست‌ های کشورش بزند. او در حالی به پیروزی رسیده که اعتراضات و خشم مردم از «فساد»، کارتل‌ های مواد مخدر و خشونت‌ هایی که به آنها دست می‌ زنند رو به افزایش است.

آمیلوی 64 ساله را «ترامپِ مکزیک» نام نهاده اند و می گویند موج نارضایتی ای که او را به قدرت رساند مشابه همان موجی است که ترامپ را در نوامبر 2016 به قدرت رساند. این در حالی است که «دونالد ترامپ» در توییتی به اوبرادور تبریک گفته و برای همکاری با او اعلام آمادگی کرده است. در توییت ترامپ آمده است: «کارهای زیادی است که باید برای منافع آمریکا و مکزیک با هم انجام دهیم.»

رقبای ابرادور او را به عوام گرایی متهم می کنند.

انتخابات مکزیک یکی از خشونت آمیزترین انتخابات در این کشور در دهه های اخیر نام گرفته است. دست کم 130 نامزد انتخابات و فعال سیاسی در دوره مبارزات انتخاباتی امسال جان شان را از دست داده اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.