آمریکا تهدید کرده است 10 درصد تعرفه تازه بر 200 میلیارد دلار کالای چینی وضع خواهد کرد، چین نیز در واکنش تهدید کرده دست به «اقدام متقابل شدیدی» خواهد زد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد: همانطور که یک سیاستمدار آمریکایی زمانی گفت: یک میلیارد اینجا، یک میلیارد آنجا، و به زودی شما در مورد پول واقعی صحبت خواهید کرد. اکنون که جنگ تجاری آمریکا - چین صدها میلیارد دلار را در خطر قرار داده است، سرمایه گذاران تحت فشار هستند تا نحوه واکنش به این بحران را ارزیابی کنند.

«دونالد ترامپ» رئیس‌ جمهور آمریکا، چین را تهدید کرده است که 10 درصد تعرفه‌ های بیشتر بر واردات معادل 200 میلیارد دلار اجناس چینی وضع می‌ کند.

این تهدید رئیس‌ جمهور آمریکا، به درگیری تلافی‌ جویانه با چین بر سر تعرفه‌ های وارداتی دو کشور دامن می‌ زند.

رئیس‌ جمهور آمریکا در بیانیه‌ ای گفت: «تعرفه‌ های جدیدی که تهدید کرده، اعمال می‌ شوند اگر چین حاضر نشود رفتارش را عوض کند، و همین‌ طور اگر بخواهد تعرفه‌ های جدیدش را که تازه اعلام کرده، اجرا کند.»

دونالد ترامپ در بیانیه‌ اش گفت  آمریکا و چین باید در موقعیت برابر تری قرار داشته باشند.

ساعاتی پیش از این اظهارات، هراس از بالاتر گرفتن جنگ تجاری میان چین و آمریکا به سقوط بازار سهام منجر شد.

معاملات با شاخص اس اند پی 500، 0.9 درصد کاهش یافت و در بازار توکیو، ین در برابر دلار 0.6 درصد افزایش یافت.

اما بعد از امروز سه شنبه چه اتفاقی خواهد افتاد؟

ترامپ گفته است که از مشاوران تجاری‌ اش خواسته است کالاهای چینی دیگری را تعیین کنند که تعرفه‌ های جدید روی واردات آنها وضع شود.

هفته پیش او اعلام کرد که بر 50 میلیارد دلار دیگر از کالاهای چینی وارداتی، تعرفه 25 درصدی می‌ گذارد.

چین هم در پاسخ گفت که برای 659 کالای آمریکایی به ارزش 50 میلیارد دلار، همین میزان تعرفه می‌ گذارد.

از لاستیک هواپیما تا توربین و ماشین‌ های ظرفشویی، کالاهای چینی ای هستند که هدف تعرفه‌ های جدید آمریکا قرار گرفته‌اند.

چین در واکنش اعلام کرد که  روی 34 میلیارد دلار کالاهای آمریکایی - از جمله محصولات کشاورزی، خودرو، و محصولات دریایی - تعرفه وضع می کند. این تعرفه‌ ها قرار است 6 ژوئیه (15 تیر) یعنی بیش از دو هفته دیگر اعمال شوند.

پکن صبح امروز سه‌ شنبه در واکنش به اظهارات تازه رئیس‌ جمهور آمریکا، آنها را «باج‌ گیری» توصیف کرد و گفت «دست به اقدام متقابل شدید» خواهد زد. 

وزارت بازرگانی چین بدون ارائه جزئیاتی گفت که آماده است «از منافع مردم و بازرگانان چینی پشتیبانی» کند: «اگر آمریکا فهرست مورد نظر خود را منتشر کند، چین نیز چاره‌ ای ندارد جز این که در واکنشی قوی و متقابل، چه از نظر کیفی و چه کمی، تلافی کند».

خبرگزاری شین هوا گزارش داده است که تعرفه‌ هایی بر دیگر کالاهای آمریکایی بعدا اعلام خواهد شد.

آمریکا از چین می‌ خواهد از شیوه‌ های تجاری ای که به ادعای واشنگتن، انتقال مالکیت معنوی - از جمله شامل طراحی محصولات و ایده‌ های تولیدی - را به شرکت‌ های چینی تشویق می‌ کند، دست بردارد. 

بسیاری از اقتصاددانان و شرکت‌ های تجاری در آمریکا می‌ گویند احتمال دارد تعرفه‌ ها به برخی از بخش‌ های اقتصادی آمریکا که دولت دونالد ترامپ می‌ خواهد از آنها محافظت کند، در عمل لطمه بزند؛ بخش‌ هایی از اقتصاد که برای تامین قطعات یا برای مونتاژ محصولاتشان به چین نیاز دارند.

«مکس بائوکوس» سفیر سابق آمریکا در چین در دوره اوباما می گوید: «هرگاه تعرفه های دو طرف اعمال شود، آنگاه جنگ تجاری آغاز خواه شد.»

«کریگ واردی» در موسسه بلک راک استرالیا می گوید: «آیا نزاع از اینجا تشدید می شود؟ ما امیدواریم این چنین نشود، اما قطعا خطر وجود دارد. اگر شما در چنین بازاری دست به ریسک بیشتری بزنید، احتمال غرق شدن شما بیشتر است.»

«جیمز سوتر» اقتصاد دانی از ملبورن استرالیا می گوید: «ارزها اصلی ترین دارایی هایی هستند که ممکن است از جنگ تجاری آسیب ببینند و سرمایه گذاران باید از تاثیر ارز خارجی بر دارایی های خود آگاه باشند. اما محاسبه این تاثیر کار دشواری است.»

اقدامات اخیر واشنگتن و واکنش پکن، بر نگرانی‌ ها از وقوع یک «جنگ تجاری» دامن زده‌ است. ترامپ صریحا از آن‌ چه روابط تجاری «غیرعادلانه» چین و نیز کشورهایی اروپایی، کانادا و دیگر متحدان واشنگتن می‌ نامد، انتقاد کرده‌ است. پکن در مقابل می‌ گوید مایل نیست وارد یک «جنگ تجاری» شود، اما «ترسی هم از آن ندارد».

برندگان این جنگ در نهایت شرکت هایی شامل غول های فناوری چین «تنسنت»، «بایدو» و «علی بابا» هستند که بر داخل کشور متمرکز هستند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.