رهبران دو کشور ایالات متحده آمریکا و کرۀ شمالی ساعت ۹ بامداد سهشنبه به وقت محلی در جزیرۀ سنتوزای سنگاپور با یکدیگر دست دادند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از المیادین، نخستین دیدار تاریخی میان رهبران کره شمالی و ایالات متحده آمریکا در سنگاپور به پایان رسید.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا پس از دیدار با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی گفت:درباره سلاح هسته ای کره شمالی دو طرف با هم فعالیت خواهند کرد.
دونالد ترامپ و کیم جونگ-اون، بعد از ظهر دوشنبه در سنگاپور و پس از زمانی بیش از دو ساعت گفتگو، سرانجام توافق نامهای را امضا کردند.
دونالد ترامپ در زمان امضای توافقنامه دوجانبه گفت: «امروز روابط خوبی میان ما برقرار شد. ما توانستیم دربارۀ تمام سوژهها صحبت کنیم و خوشحالیم که اکنون میتوانیم این اسناد را مقابل شما امضا کنیم. هر دو طرف از این گفتگوها راضی هستند. موضوعات بسیاری در این توافقنامه مطح شده است. از همه برای تلاشی که در این راستا داشتند، سپاسگزارم.»
او در ادامه گفت: «ما در راستای بهبود شرایط پیش رفتیم، افتخار میکنیم که توانستیم یک خطر بزرگ را حل و فصل کنیم و در این زمینه از آقای کیم بسیار سپاسگزارم. ما امروز پیشرفت بسیار بزرگی داشتیم.»
کیم جونگ-اون نیز گفت: «امروز در این دیدار تاریخی توانستیم گذشته را به کناری بگذاریم و آینده جدیدی را پیش روی خود تصویر کنیم. دنیا از امروز تغییرات جدیدی را در عرصه بینالملل خواهد دید.»
دونالد ترامپ در اولین اظهار نظر خود مقابل رسانهها پس از گفتگوی دو رهبر، اعلام کرد که مذاکرات بهتر از آنچه که او انتظار داشته است، پیش رفته و تنها کاری که باقی مانده، امضا کردن توافق است.
رئیس جمهور آمریکا از همتای کره شمالی خود برای سفر به آمریکا دعوت کرد.
ترامپ پس از امضای سند مشترک در پایان دیدار با رهبر کره شمالی گفت که خلع سلاح هسته ای «بسیار سریع» آغاز می شود و وی«روابط بسیار ویژه ای » با کیم ایجاد کرده است.
خبرگزاری فرانسه نیز اعلام کرد که به موجب سند امضا شده میان ترامپ و کیم آمریکا «تضمین های امنیتی» ارائه می کند و هدف از آن ایجاد روابط جدید میان دو کشور است.
در توافقنامه امضا شده توسط سران کره شمالی و آمریکا ترامپ و کیم بر سر عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح های هسته ای به طور کامل به توافق رسیدند.
در این توافقنامه کیم وعده داده است که شبه جزیره کره را به طور کامل از سلاح هسته ای عاری سازی کند.
همچنین به موجب این توافقنامه پس از نشست سران دو کشور مذاکراتی برگزار می شود که وزیر خارجه آمریکا و یک مسئول از کره شمالی آن را هدایت می کنند.
«مون جائه این» رئیس جمهوری کرۀ جنوبی به همراه شماری از مقامات رسمی این کشور نیز تماشاگر مراسم دیدار رهبران آمریکا و کرۀ شمالی بودند. او در واکنش به دیدار سنگاپور گفت: «من شب گذشته نخوابیدم. من هم در کنار مردم کشورم آرزو دارم که این نشست با موفقیت به پایان برسد و عصر جدیدی از غیرهسته ای شدن کامل، صلح و روابط جدید میان کرۀ شمالی، کرۀ جنوبی و آمریکا آغاز شود.»
کرۀ شمالی اصرار داشته است که در جریان نشست سنگاپور، این کشور و ایالات متحده آمریکا از موقعیت کاملا برابری برخوردار باشند. بنا بر اعلام مقامات برگزار کننده، در جریان مذاکرات نمایندگان دو طرف که پیش از دیدار دو رهبر انجام شد، نمایندگان کرۀ شمالی تاکید داشتند که ایالات متحده آمریکا در این دیدار، جایگاهی برابر با کرۀ شمالی داشته باشد.
آنها میخواستند که این اطمینان حاصل شود که هم در مراسم دیدار دو رهبر و هم در موضوع تامین امنیت، تصویری که از این کشور به جهان ارائه میشود همسطح با تصویری باشد که از آمریکا نمایش داده میشود. به همین دلیل شمار مقامات شرکت کننده در دیدار دو رهبر و حتی شمار رچم هایی که در مراسم دیدار استفاده شد، برابر بوده است. لوگوی این مراسم نیز توسط آمریکا طراحی شده و به تایید کرۀ شمالی رسیده است.
پیش از این رسانه ها گزارش دادند رهبران آمریکا و کره شمالی اعلام کردند که به زودی سند مشترک را در سنگاپور امضا می کنند.
ترامپ نیز گفت که پس از تحقق پیشرفت بزرگ در دیدار با کیم ، دو طرف سند مشترک امضا می کنند.
رهبران دو کشور ایالات متحده آمریکا و کرۀ شمالی ساعت ۹ بامداد سهشنبه به وقت محلی در جزیرۀ سنتوزای سنگاپور با یکدیگر دست دادند.
این دیدار پس از مذاکرات فشرده و طولانی مدت نمایندگان دو کشور ممکن شد. کیم و ترامپ پس از ادای جملاتی کوتاه مقابل خبرنگاران، پشت درهای بسته گفتگویی دو جانبه را با حضور مترجمان آغاز کردند.
پس از گفتگوی رو در روی دو رهبر که تنها با حضور مترجمان انجام شد، جلسه گستردهتری با حضور مقامات دو کشور برگزار گردید. دو رهبر بار دیگر، برای سومین بار از از زمان دیدار، با یکدیگر دست دادند.
پس از مذاکرات رهبران دو کشور که برخی پیشبینی کردهاند مدت آن به دو ساعت نیز برسد، آنها به دیگر مقامات رسمی حاضر در سنگاپور خواهند پیوست و نهار را مشترکا خواهند خورد.
در صورت موفقیت کیم جونگ-اون و دونالد ترامپ در دستیابی به پیشرفت قابل ملاحظهای در حوزه دیپلماسی، آن گاه انتظار میرود که تغییرات مهمی در چشم انداز امنیت در شمال شرق آسیا ایجاد شود.
دست دادن کیم جونگ-اون و دونالد ترامپ تنها چند ثانیه طول کشید و چند کلمهای نیز میان آنها رد و بدل شد. سپس هر دو راهی اتاق جلسه شدند و در مسیر رسیدن به اتاق، در راهروی هتل به یکدیگر لبخند میزدند.
به گزارش یورونیوز ساکنان سنگاپور در این روز دور هم جمع شدند تا دیدن این لحظات تاریخی را در کنار یکدیگر تجربه کنند.
رهبران دو کشور در حضور خبرنگاران با یکدیگر دیدار کرده و به یکدیگر دست دادند. هر دوی آنها ابراز امیدواری کردند که گفتگوهای موثری در پیش داشته باشند و به نتایج مهمی برسند.
دونالد ترامپ گفت: «احساس فوقالعادهای دارم. ما گفتگوهای مهمی خواهیم داشت که فوقالعاده موفق خواهد بود. این باعث افتخار من است و شکی ندارم که ما روابط فوقالعادهای در پیشرو داریم.»
کیم جونگ-اون نیز گفت: «رسیدن به اینجا آسان نبود. برای برگزاری این نشست موانع بسیاری وجود داشت اما ما این موانع را پشت سر گذاشتیم و اکنون اینجا هستیم.»
دونالد ترامپ در یکی از آخرین پیامهای توییتری خود که از سنگاپور منتشر کرد، با اشاره به دیدار تاریخی پیشرو، مخالفان خود را بازندگانی توصیف کرد که همواره سیاستهای او را زیر سوال بردهاند. او با اشاره به آمریکاییهای زندانی در کرۀ شمالی، آزمایشهای موشکی و تحقیقات این کشور اعلام میکند که اکنون همۀ این حوادث متوقف شدهاند. او با اشاره به مخالفانش مینویسد: «آنهایی که از همان ابتدا کارهای من را اشتباه میدانستند، دیگر چیزی نمیتوانند بگویند.»
در همین حال، خبرگزاری دولتی چین در واکنش به نشست سنگاپور اعلام کرد که هیچ کس انتظار ندارد که یک دیدار نیمروزه «تمام اختلافها را از بین ببرد و بیاعتمادی عمیقی که میان دو دشمن قدیمی وجود دارد را برطرف کند.»
چین هشدار داده است که به جای مسابقه برای رسیدن به نتایج، بهتر است مسیری دقیق و مستمر برای مذاکره انتخاب شود.
شن هوا تأکید کرد: «طی کردن مسیر رسیدن به هدف غیرهستهای کردن شبه جزیره و برقراری صلح و رفاه در منطقه، نیاز به صبر و درایت دارد.»
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز اعلام کرد که نسبت به نتایج نشست سنگاپور خوشبین است. او دونالد ترامپ و کیم جونگ-اون را به دلیل «از بین بردن چرخۀ مخاطرات که در سال گذشته نگرانیهای بسیاری را بوجود آورده بود» ستود. او اعلام کرد که سازمان ملل از این گفتگوها حمایت میکند.
آقای گوترش اعلام کرد که سازمان ملل آماده کمکهای انسانی به کرۀ شمالی است. سازمان ملل هم اکنون در تلاش برای تامین بودجه ۱۱۱ میلیون دلاری برای کمک به مردم کرۀ شمالی است و دونالد ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که باید کشورهای آسیایی به جای آمریکا برای تامین این کمک مالی، وارد عمل شوند.
بنا بر اعلام کاخ سفید، دونالد ترامپ روز دوشنبه با مون جائه-این، همتای خود در کرۀ جنوبی گفتگو کرده است. رئیس جمهوری کرۀ جنوبی نقش قابل توجهی در کاهش تنشها در شبه جزیرۀ کره و گام برداشتن پیونگ یانگ در مسیر ضد هستهای شدن ایفا کرده است.
دو رئیس جمهور در جریان این تماس تلفنی تاکید کردهاند که پس از نشست سنگاپور نیز برای حل و فصل اختلافات در کره «هماهنگی نزدیکی» با یکدیگر داشته باشند.
بنا بر گزارش رسانهها، رهبر کرۀ شمالی پس از بازدید طولانی و شبانۀ خود از سنگاپور، تحت تاثیر تمیزی و زیبایی این شهر قرار گرفته است. او به ابراز احساسات مردم واکنش نشان میداده و اهالی شهر را با این بازدید غیرمنتظره شگفت زده کرده است.
او در جریان این بازدید شبانه گفته است که قصد دارد در آینده از دانش و تجربۀ پیشرفت سنگاپور در زمینههای مختلف استفاده کند.
بنا بر اخبار منتشر شده، رهبران دو کشور آمریکا و کرۀ شمالی برای ساعات اقامت در سنگاپور پیش از این دیدار تاریخی، دستورالعمل کاری رسمی ندارند. دونالد ترامپ بامداد دوشنبه در پیامی توییتری، حضور در سنگاپور را اتفاقی ارزشمند توصیف کرد. او نهار را در کاخ ریاست جمهوری این کشور به همراه لی هسین لونگ، نخستوزیر سنگاپور صرف کرد.
کیم جونگ-اون روز یکشنبه پس از ورود به سنگاپور با نخستوزیر این کشور دیدار کرد و شب هنگام نیز به همراه گارد حفاطتی خود، وزیر خارجۀ سنگاپور و جمع قابل توجهی از خبرنگاران برای گردش به ساحل رفت. او حتی با ویویان بالاکریشنان، وزیر خارجۀ سنگاپور عکسی سلفی گرفت که در شبکههای اجتماعی منتشر شد.