حجم عملیات انجام شده طی ماه های اخیر نشان می دهد که گروه تروریستی داعش در استان ادلب با تعداد عناصر زیاد و در چارچوب پیکره سازماندهی شده و مخفیانه حضور دارد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از المیادین، باندهای گروه تروریستی داعش فعالیت خود را به شکل گسترده و بی سابقه در استان«ادلب»به رغم  حمله به بسیاری از مجموعه های وابسته به آن در این استان طی روزهای گذشته آغاز کردند، به طوری که داعش عناصری از گروه «هیأت تحریر الشام» و «جیشادلب الحر» را ربوده و سه نفر از آنها را سر برید.این اقدام را داعش در واکنش به حمله به اردوگاه های نظامی سری اش در نزدیکی روستای«کفرهند» در غرب ادلب انجام داد.

علمیات داعش در استان ادلب پس از گذشت بیش از 4 سال از بیرون کردنش از این استان صورت گرفت. همچنین داعش پس از چند پاره شدن هیأت تحریر الشام(جبهه النصره سابق) و پیوستن صدها عنصر داعشی پس از فرارشان از شرق «حماه» و بازگشت داعشی هایی که از «الرقه» فرار کردند و از ساکنان ادلب هستند، عملیات خود را در این استان از سر گرفت.عملیات داعش باعث شده است که استان ادلب به طور کامل ناامن شده و گروه های مسلح نتوانند در آن امنیت را برقرار کنند.همچنین اقدامات داعش در ادلب باعث گسترش عملیات های قتل، انفجار و حمله های متفرقه به ایست های بازرسی در این استان شود.

ماه های اخیر ده ها منطقه حمله های پی در پی و سازماندهای شده ای را به مقرها و ایست های بازرسی گروه های مسلح مختلف بود که منجر به کشته و زخمی شدن ده ها نفر شد.این حملات  شامل عملیات پاک سازی و انفجارهای متفرقه ای بود که فرماندهان و عناصر گروه های مسلح را هدف قرار داد و بیشتر آنها نیز از هیأت تحریر الشام (جبهه النصره) بودند آن هم پس از آن که تعداد زیادی از عناصر جبهه النصره در پی اختلاف با «ابومحمد الجولانی» رهبر النصره از آن جدا شده و گروه جدیدی به نام «گروه محافظان دین» تشکیل دادند که عناصر و فرماندهان آن وابسته به القاعده هستند.

حجم عملیات انجام شده طی ماه های اخیر نشان می دهد که گروه تروریستی داعش در استان ادلب با تعداد عناصر زیاد و در چارچوب پیکره سازماندهی شده و مخفیانه حضور دارد و می تواند عملیات گسترده ای را علیه گروه های مسلح انجام دهد تا زمینه را برای جمع کردن عناصر خود در منطقه خاصی که بتواند عملیات در آن انجام دهد، مهیا کند.این منطقه نیز به احتمال زیاد غرب استان ادلب باشد که جبهه النصره به یکی از اردوگاه های مخفی داعش حمله کرد و تعدادی از عناصر عراقی تبار آن را دستگیر و تعدادی دیگر را کشت. این عناصر در پی شکست داعش در موصل و آزادی آن توسط ارتش عراق از شهر موصل فرار کرده و با هماهنگی جبهه النصره به ادلب رفتند.

در همین حال، ده ها عنصر داعش در ماه فوریه گذشته در پی محاصره شان در روستای«الخوین» در جنوب شرق ادلب پس از فرار شان از جنگ با ارتش سوریه در ریف شرقی حماه، خود را تسلیم گروه های مسلح کردند اما ماه پیش تعدادی از آنها از یکی از زندانیان گروه «احرار الشام »در شهر «بنش» در شرق ادلب فرار کردند.

 

 

سخنان پوتین درباره سوریه در نشست شانگهای

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: اقدامات هماهنگ شده روسیه و دولت سوریه و شرکای دیگر منجر به تحقق نتایج مهمی در جنگ علیه تروریسم در سوریه شد.

رئیس جمهور روسیه افزود: دولت سوریه به تمامی تعهدات خود پایبند بوده است و آمادگی خود را برای گفتگو نشان داده اند و اکنون اکنون مساله به تصمیم  مخالفان بستگی دارد.

 

 

گفت و گوی بشار اسد با یک روزنامه انگلیسی

به گزارش خبرگزاری سانا، بشار اسد در گفت و گو با یک روزنامه انگلیسی تاکید کرد: انگلیس حمایت علنی و آشکار از سازمان کلاه سفیدها که شاخه‌ای از سازمان تروریستی  جبهة النصره در مناطق مختلف سوریه است، صورت داده و ما این سازمان را ابزاری در دست انگلستان می‌دانیم.

رئیس جمهور سوریه در گفت‌وگو با روزنامه میل آن ساندی  چاپ انگلیس اظهار داشت: انگلیس، فرانسه و آمریکا حمله شیمیایی ادعایی در دوما را مطرح کرده و به دروغ پردازی درباره آن پرداختند. تعدادی از سازمان‌های اطلاعاتی کشورهای اروپایی سعی کردند با سوریه ارتباط برقرار کنند اما سوریه این ارتباطات را متوقف کر زیرا آنها جدی نبودند.

 اسد تاکید کرد: حضور آمریکا، انگلیس و فرانسه در سوریه غیرقانونی است و این حضور را نوعی تهاجم تلقی می‌کنیم چراکه حاکمیت یککشور را نقض می‌کند.

وی تصریح کرد: ما طرف اصلی که با  داعش  می‌جنگد، هستیم و وجب به وجب از خاک کشور را آزاد خواهیم کرد و این امر را وظیفه ملی خود ما است. تنها تصمیم در مورد تحولات سوریه و تحولاتی که در آینده اتفاق خواهد افتاد تصمیم سوری محض است و هیچ کس نباید در مورد آن تردید داشته باشد.

جزئیات گفت و گوی اسد با روزنامه انگلیسی:

خبرنگار:آقای رئیس جمهور..تا مارس 2018 انگلستان 38.4 میلیون پوند برای حمایت از سازمان کلاه سفید ها پرداخت، روسیه انگلستان را به کمک به شبیه سازی حمله دوما متهم کرد، به منظور تان آیا این درست است؟

بشار اسد:البته بدون شک انگلیس، فرانسه و ایالات متحده عین یک سیاست را دنبال می‌کنند. ما بر این باوریم که انگلیس و فرانسه مطیع آمریکا هستند و از آن پیروی می‌کنند. انگلیس حمایت علنی و آشکار در تمام مناطق سوریه به سازمان کلاه سفیدها که شاخه‌ای از سازمان القاعده و گروهگ تروریستیالنصره شمرده می‌شود، داشته و حمایت مالی گزافی از آنها کرده‌ است. ما سازمان کلاه سفید را ابزاری در دست این کشور می‌دانیم لذا به طور حتم این سه کشور این حمله را ساخت و پاخت کردند. ما انگلیس را در این حمله شریک می‌دانیم. زمانی که انگلیس و آمریکا به صورت غیرقانونی در سال ۲۰۰۳ به عراق حمله کرده و میلیون‌ها نفر را کشتند و مسبب ویرانی عظیم در این کشور شدند به علاوه شماری زنان بیوه و معلولان را به جا گذاشتند لذا هر دولتی حق دارد و طبق منطق ترزا می‌(نخست وزیر انگلیس) به انگلیس یا ایالات متحده حمله کند البته اگر آن دولت این امر را موجه و قانونی بداند و قانون بین‌المللی نیز آن را جایز کند. دوما آنها دروغ گفتند. پس از تمام ادعاهایی که به مردم‌شان خوراندند – به افکار عمومی در انگلیس- اما دلایل کارشان را نگفتند. چراکه پس از آزادسازی غوطه جایی که به زعم آنها حمله صورت گرفت روزنامه نگاران خارجی بازدید به عمل آوردند و بعضی آنها مخالف دولت سوریه بودند و از مردم درباره حمله شیمیایی سوال کردند مردم هم جواب دادند: ما شاهد وقوع هیچ گونه حمله شیمیایی نبودیم. لذا آن یک دروغ بود. پس از آزادسازی غوطه شرقی اطلاعات واصله تاکید دارد که آن حمله صورت نگرفته بود. من معتقدم که دولت انگلیس اولا باید وقوع این حمله را ثابت کند و بعد به شناسایی عوامل این حمله بپردازد. در اصل آنها به دنبال تضعیف دولت سوریه بودند.

 اسد گفت: از سراسر جهان افراد مسلح برای کمک به تروریست ها به سوریه آمده است؛ من تصور نمی کنم عناصر مسلح انگلیسی در قید حیات داشته باشیم، زیرا اصولا آنها به سوریه آمده اند تا بمیرند و به قول خود به بهشت بروند، این اعتقاد آنها است.

رئیس جمهور سوریه تأکید کرد:. تعدادی از سازمان‌های اطلاعاتی کشورهای اروپایی سعی کردند با ما ارتباط برقرار کنند اما ما این ارتباطات را متوقف کردیم زیرا آنها جدی نبودند. آنها می‌خواستند با هم تبادل اطلاعات داشته باشیم با آنکه دولت‌هایشان با دولت ما مخالف هستند ؛ ما به این سازمان های اطلاعاتی گفتیم که هر وقت مورد حمایت سیاسی دولت متبوع خود قرار گرفتید و یا به عبارت دیگر مواضع سیاسی شما تغییر کرد، در آن صورت ما آماده همکاری با شما خواهیم بود.

رئیس‌جمهور سوریه درباره مواضع دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا و ترزا می در خصوص مسایل خاورمیانه به ویژه سوریه و تفاوت بین مداخله آنها و مداخله ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه خاطرنشان کرد: تفاوت بین این دو مداخله بسیار زیاد است. روسیه به دعوت دولت سوریه در کشور حضور دارد و همچنین ایران. اما حضور آمریکا و انگلیس در سوریه قانونی نیست بلکه تهاجم علیه سوریه است. مساله مربوط به ترامپ و می نیست بلکه به رژیم‌های غربی و سیاستمداران آن مربوط می‌شود. آنها نظر دیگران را قبول ندارند. سوریه کشور مستقلی است و برای منافع ملی خود کار می‌کند، آنها این واقعیت را قبول نمی‌کنند.

رئیس جمهور سوریه ادامه داد: از این رو از نظر من سیاست غرب سیاست استعماری است که مساله‌ جدیدی نیست. آنها از زمان به وجود آمدن شیوه استعماری کهنه‌شان از ابتدای قرن بیستم سیاست‌شان را تغییر نداده‌اند، حتی در قرن نوزدهم و قبل از آن. آنها تنها نقاب‌هایشان را عوض می‌کنند و نقاب‌های جدید استفاده می‌کنند.

 اسد تصریح کرد: نمی‌توانم خودم را با کسی مقایسه کنم چون در ارزیابی خودم واقعی نخواهم بود. پس باید این سؤال از دیگران بپرسید. نظر مردم سوریه درباره من برای خودم مهم است نه مقایسه با دیگران.

رئیس جمهور سوریه گفت: ما طرف اصلی هستیم که با حمایت روس‌ها و ایرانی‌ها در طول سال‌های گذشته با  داعش  جنگیده و می جنگیم. طرف دیگری نبوده است که حتی به صورت جزئی چنین کاری انجام دهد. اگر خواسته باشید از غرب و ائتلاف نظامی غربی تحت فرماندهی آمریکا صحبت کنید؛ باید گفت که در واقع از داعش حمایت کرده‌اند زیرا هر بار ارتش سوریه به  داعش  حمله کرده یا مورد حمله  داعش  قرار گرفته است، آنها به ارتش سوریه حمله کرده‌اند. در حادثه‌ای که چند روز پیش اتفاق افتاد و  داعش  به ارتش سوریه حمله کرد و البته آنها را شکست دادیم؛ دیدم که آمریکایی‌ها به نیروهای ما در بخش شرقی سوریه حمله کردند.

خبرنگار: برخی به شما به عنوان یک دیکتاتور بین المللی که دستانتان به خون آغشته است،می نگرند. به من بگویید که آیا می توانید دلیلی بیاورید که اینگونه نیست.در هفت سال گذشته صدها هزار نفر از غیرنظامیان کشته،بازداشت،زندانی و یا حتی شکنجه شده اند.

بشار اسد گفت: ماجرایی که شما درباره آن صحبت می کنید لفاظی‌های غربی ها است.آنها می گویند که این یک رئیس جمهور بد است که مردم خود را می کشد.تمام جهان ضد وی هستند اما او برای مدت هفت سال است که در جایگاه خود قرار دارد و با همه در این جهان مبارزه می کند.آیا ما می توانیم خوانندگان مطالب شما را درباره این داستان متقاعد کنیم.بخش های مختلف این لفاظی ها از انسجام برخور دار نیستند.این مطالب واقعی نیستند.

رئیس جمهور سوریه افزود: این رئیس جمهور در جایگاه خود قرار دارد زیرا حمایت مردم خود را دارد.چرا او باید در حالیکه حمایت مردم خود را به همراه دارد مردم خود را بکشد. بنابراین این داستان درست نیست.ما با تروریست ها مبارزه می کنیم و دولت انگلیس،دولت فرانسه و آمریکایی ها و دیگر عوامل شما در این منطقه از این تروریست ها حمایت می کنند.ما با آنها مبارزه می کنیم و ما حمایت عمومی را در سوریه از خود داریم.این موضوع سبب پیشروی های ما شده است.ما نمی توانستیم این پیشروی ها را تنها به خاطر حمایت روس ها و ایرانی ها داشته باشیم.آنها نمی توانند جایگزین حمایت عمومی شوند.دلیل من این است که شاه ایران که عامل غرب بود نتوانست در برابر اعتراضات مردم ایران دوام بیاورد و تمام سیستم حکومتی وی در چند هفته از هم پاشید و او کشورش را ترک کرد.

رئیس جمهور سوریه در ادامه در پاسخ به این سوال خبرنگار که پرسید: با وجود حمایت بسیاری از سوری ها دهها هزار نفر از مردم کشته شده اند و یا زندانی شده اند، گفت: البته شما درباره جنگ صحبت می کنید.هیچ جنگ خوبی وجود ندارد.هیچ جنگ آرامی وجود ندارد.این دلیل آن است که جنگ یک پدیده بد است.زمانی که ما درباره جنگ صحبت می کنیم ،نتیجه طبیعی آن مرگ است و خون در همه جا وجود دارد.مسئله این جنگ نبود.مسئله این بود که چه طرفی از این جنگ حمایت کرد. غرب، غرب از ابتدا از این جنگ حمایت و از تروریست ها حمایت کرد. غرب از القاعده حمایت کرد.البته کشتار وجود داشته است.غرب این جنگ را آغاز کرد.

رئیس جمهور سوریه در ادامه در پاسخ به این سوال خبرنگار که پرسید: غرب مسئول است اما برخی می گویند که رئیس جمهور سوریه باید مسئولیت را هم برعهده بگیرد،گفت: شاید هر فرد سوری باید مسئوولیت را به خاطر آنچه که در سوریه روی داد برعهده بگیرد.این موضوع دیگری است.این موضوعی سوری است.ما درباره این موضوع با غرب صحبت نکرده ایم.این برعهده غرب نیست که به ما بگوید که چه فردی در سوریه مسئوول است.این برعهده غرب نیست که به ما بگوید که رئیس جمهور،دولت یا ارتش یا تروریست ها مسئوول است.این موضوعی سوری است.ما درباره آن تصمیم گیری می کنیم.غرب در جایگاهی نیست که به ما این موضوع را بگوید.این ربطی به آن ندارد اما در یک کشور مستقل دخالت می کند و بدون توجه به روایت هایش و دروغ هایش مسئوول کشتارها در کشور ما است.

 اسد در ادامه در پاسخ به این سوال خبرنگار که پرسید: روسیه تصمیمات زیادی درباره سوریه از جمله نیروهای خارجی، عقب نشینی و توافق با رژیم اسرائیل در جنوب سوریه گرفته است.آنها همچنین درباره سلاحی که شما می توانید داشته باشید و یا نداشته باشید،تصمیم گیری می کنند،آیا روسیه برای شما تصمیم می گیرد،گفت:روس ها برای قوانین بین المللی می جنگند.بخشی از این قوانین بین المللی استقلال کشورهای مختلف است. سوریه یکی از آنها است. سیاست آنها،رفتار آنها،ارزش های آنها درباره دخالت و یا دیکته کردن دستورات نیست.آنها اینگونه نیستند.ما روابط خوبی با روسیه داریم.آنها در مدت روابط با ما تلاش نکرده اند که نظرات خود را حتی اگر اختلاف نظراتی وجود داشته است دیکته کنند.به علت وجود جنگ و خصومت در منطقه ما طبیعی است که اختلاف نظرهایی بین طرف های مختلف بین دولت ما و دولت های دیگر وجود داشته باشد.ممکن است که اختلافات بین روسیه ،سوریه یا ایران، سوریه یا ایران و روسیه وجود داشته باشد.ممکن است که اختلافات بین این دولت ها وجود داشته باشد.این بسیار طبیعی است.اما در پایان تصمیم در سوریه گرفته می شود و آنچه که انجام می شود تصمیمی سوری است.

بشار اسد در پاسخ به این سوال که  چرا روس‌ها موشک‌های اس -300 را که از چند سال پیش وعده دادند، به شما ندانده‌اند؛ درحالی که اسرائیل هر هفته عملا به سوریه حمله می‌کند و چرا روسیه درباره اهداف این حملات هوایی در پس پرده با دشمنان شما هماهنگی می‌کند؟  گفت:روسیه به هیچ وجه با هیچ طرفی علیه سوریه خواه سیاسی یا نظامی هماهنگی نکرده است. زیرا این یک تناقض است زیرا چطور می‌توانند به ارتش سوریه برای پیشروی کمک کنند و همزمان با دشمنان ما برای از بین بردن ارتش ما همکاری کنند؟

 اسد در پاسخ به این سوال که اما آنها معمولا از قبل می‌دانند که این حملات به کجا انجام خواهد شد ، گفت: نه قطعنا این گفته درست نیست. ما جزئیات را می‌دانیم. درخصوص موشک‌های اس – 300 اینکه چرا آن را اعلام کردند و سپس صحبت درباره آن را متوقف کردند، بهتر است از مسئولان روس سوال کنید. این یک اعلام سیاسی بود و آنها تاکتیک‌های خودشان را دارند. اما اینکه آیا آن را خواهند فرستاد یا نه، این یک مسئله نظامی است و درباره آن صحبت نمی‌کنیم.

 اسد در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: از زمان آغاز جنگ، آمریکایی‌ها و هم پیمانانش از تهدید سوریه در مناسبت‌های مختلف و حمایت از تروریست‌ها دست برنداشته‌اند و آنها همچنین در مناسبت‌های مختلف از حمله مستقیم به ما نیز دست نکشیده‌اند اما با این وجود ما در برابر تروریست‌ها پیشروی داشته‌ایم و گفته‌ایم که هر وجب از خاک سوریه را صرف نظر از هرگونه اظهار نظر یا حمله‌ای، آزاد خواهیم کرد. این سرزمین ماست و وظیفه ما. این یک دیدگاه سیاسی نیست بلکه وظیفه ملی است. ما صرف نظر از هرگونه موضع‌گیری نظامی یا سیاسی دشمنان خود در این مسیر گام برخواهیم داشت.

بشار اسد در مورد اینکه آزادسازی کامل سرزمین سوریه چقدر طول خواهد کشید اظهار داشت: این موضوع صرفا به ارتش سوریه، تروریست ها و تحولات جاری در درون کشورمان بستگی ندارد، زیرا اگر این چنین بود من می توانستم تاریخ مشخصی در این خصوص ارائه دهم و در این صورت جنگ ظرف کمتر از یک سال پایان می یافت؛ آنچه که جنگ سوریه را پیچیده کرده دخالت های خارجی است.هر وقت ما پیشروی کردیم، تروریست‌ها حمایت بیشتری از غرب دریافت کردند. به عنوان مثال، ما فقط دو هفته قبل در آستانه دستیابی به آشتی در جنوب سوریه بودیم اما غرب دخالت کرد و از تروریست‌ها خواست تا در این مسیر گام برندارد و درگیری در سوریه طولانی شود لذا معتقدیم که هرگاه پیشروی سیاسی و نظامی بیشتری کسب کرده‌ایم، غرب بویژه آمریکا و انگلیس و فرانسه برای طولانی تر کردن درگیری تلاش کرده‌اند و راه حل را از دسترس سوری‌ها دورتر کرده‌اند اما با این وجود ما این شکاف را بین دو حالت می‌بندیم.

 

پایان ساخت دیوار مرزی ترکیه با سوریه

خبرگزاری آناتولی به نقل از یک مسئول ترک که نخواست نامش را فاش کند اعلام کرد که ترکیه کار ساخت دیوار مرزی با سوریه به طول 764 کیلومتر را به پایان رسانده است.

 

 

حمله تروریست ها به شهرک های محاصره شده فوعه و کفریا

کمیته های مردمی حمله گروه های تروریستی وابسته به  جبهه النصره  به شهرک های محاصره شده «کفریا و الفوعه» را ناکام گذاشتند.

منابع محلی به خبرنگار سانا گفتند: کمیته های مردمی برای جلوگیری از  نفوذ تروریست های  جبهه النصره  از محورهای روستاهای «بنش، رام حمدان والصواغیه» با تروریست ها درگیر شدند.

این منابع ادامه دادند: درپی این درگیری ها حمله تروریست ها ناکام ماند و تعداد زیادی از تروریست ها کشته و زخمی و تروریست ها باقی مانده مجبور به فرار شدند.

خیرگزاری رویترز نیز گزارش داد که دیده بان حقوق بشر، وابسته به مخالفان سوری» اعلام کرد که گروه های مسلح که شهرک های کفریا و الفوعه را در محاصره خود دارند به این دو شهرک حمله جدیدی انجام دادند.

«رامی عبدالرحمن» مدیر این دیده بان تأکید کرد که این حمله که شنبه شب رخ داد شدیدترین حمله به این دو شهرک طی سه سال اخیر بوده است.

در پی این حمله، ارتش سوریه امروز یکشنبه به شدت مواضع گروه های مسلح در روستاهای نزدیک به کفریا و الفوعه و دیگر مناطق استان ادلب را بمباران کرد.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.