پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

یک روزنامه آمریکایی نوشت:

این عربستان واقعی است!

عربستان در تلاش برای القاء این موضوع به کل جهان است که در حال «تغییر و اصلاح» خود است اما از شواهد چیز دیگری بر می آید.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه هافینگتن پست آمریکا در گزارشی نوشت: شاهزاده «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان خیلی اهل عذرخواهی نیست. در سال گذشته، دولت او غیرنظامیان یمن را قتل عام کرد، نخست وزیر لبنان را ربود، 450 میلیون دلار به صورت ناشناس برای خرید یک نقاشی پرداخت و صدها نفر را به خاطر فساد ادعایی بازداشت کرد. اما او علنا از این اقدامات خود دفاع کرد.

اما یک چیز وجود دارد که ولیعهد همیشه مایل است در مورد اسلام و یا حداقل نسخه ای که در کشورش غالب است، بگوید: «ما قربانی هستیم.»

اقدامات بن سلمان در قبال دولت ها، شهروندان و مهم تر از همه سرمایه گذاران، به صراحت بر اسلام هراسی جهانی و بسیاری از ناامیدی های مسلمانان در مورد خشونت هایی که به نام مذهب انجام می گیرد، تاثیر می گذارد. این اقدامات، اسلام را به عنوان یک مشکل، و ولیعهد را به عنوان راه حل جا می زند. و این تابستان به نظر می رسد که لحظه بزرگی برای مبارزه با اسلام بنیادگرایان که ولیعهد می گوید با آن مبارزه می کند، به ارمغان بیاورد: در روز 24 ژوئن، زنان حق قانونی برای رانندگی در عربستان سعودی را خواهند داشت.

اما شعارهای شاهزاده «اصلاح طلب» با واقعیت حکومت او در تضاد است. از 15 ماه مه، دولت او مدافعان حقوق بشر - از جمله برخی از برجسته ترین فعالان عربستان سعودی - را بازداشت کرده اند.

این بازی ولیعهد عربستان، یک بازی قدیمی است که برای تثبیت قدرت انجام می گیرد. «این اعتدال» و «مدرنیزه سازی» در حقیقت برای تثبیت کنترل حاکمان بر مردم صورت می گیرد.

وضعیت در داخل عربستان این چنین است. و در خارج نیز همینطور، مشخص نیست که آیا شعار تغییر ولیعهد به کاهش نظامی گری کمک خواهد کرد یا خیر.

جوامع اسلامی از اندونزی گرفته تا کوزوو عربستان را متهم کرده اند که نفوذش موجب بروز بنیادگرایی شده که قبلا هرگز وجود نداشته است. پس از آنکه ایران به چالش کشیدن نفوذ منطقه ای عربستان را آغاز کرد، عربستان صدور وهابیت و اعتقادات تند خود را تشدید کرد. نفوذ دولت سعودی بر موعظه ها، کتاب ها و مراکز خارج از کشور با بودجه دولت عربستان که تا قبل از 11 سپتامبر کاهش یافته بود، افزایش یافت.

و معلوم نیست که ورود به مداخله مذهبی دولت عربستان سعودی در خارج از کشور و یا نفوذ شخصیت های سعودی در کشورهای دیگر، اسلام را تغییر خواهد داد یا خیر. دلارهای نفتی عربستان سعودی پیش از آنکه به جوامع خودشان وارد شوند، با ترویج خشونت و بیگانگی، مردم را در کشورهایی مانند تونس و پاکستان به سمت گروه های تروریستی سوق می دهند.

تغییر واقعی، نیازمند بازنگری کل اقدامات عربستان است. با سرکوب نخبه ها، تحریک ملی گرایی علیه ایران، و «خائن نامیدن» فعالان، هیچگاه نمی توان شاهد این تغییر واقعی بود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.