تنش ها میان آمریکا و ونزوئلا در پی پیروزی مادورو در انتخابات ریاست جمهوری افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا، کاردار و یک دیپلمات آمریکایی در این کشور را اخراج کرد.
مادورو در سخنرانی تلویزیونی پس از این اقدام گفت: «به زودی مدارکی درباره رفتارهای توطئه گرانه «تاد رابینسون» و «برایان نارانجو» معاونش در کاراکاس را ارائه خواهیم کرد. تحریم های آمریکا تجاوز علیه کرامت ملی این کشور و باعث آزار و اذیت مردم است.»
رئیس جمهور ونزوئلا از برایان نارانجو، دیپلمات آمریکایی به عنوان نماینده سازمان سیا در ونزوئلا نام برد.
مادورو گفته است که اسناد و مدارکی در اختیار دارد که نشان می دهد دو دیپلمات آمریکایی در حال «توطئه» سیاسی، نظامی و اقتصادی بودند.
رسانه های محلی گزارش کرده اند که تاد رابینسون در حال مسافرت به استان «مریدا» در غرب ونزوئلا بود که از دستور مادورو درباره اخراج خود و معاونش مطلع شد.
تاد رابینسون و معاونش این اتهامات را به شدت رد کرده اند.
«هدر نائورت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اتهامات علیه این دو دیپلمات آمریکایی را رد کرده است.
در همین حال، یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا گفته است، واشنگتن هنوز از طریق کانال های دیپلماتیک دولت ونزوئلا چیزی در این زمینه دریافت نکرده است، اما اگر دیپلمات های ما اخراج شوند، ما نیز اقدامات متقابل انجام خواهیم داد.
رابینسون که به عنوان دیپلمات در کشورهای کلمبیا، بولیوی، السالوادور و جمهوری دومینیکن نیز حضور دیپلماتیک داشته، در مدت حضور کوتاه خود در کاراکاس نیز اقدامات و اظهارات تحریک کننده ای داشته است.
او چند روز پس از ورودش به کاراکاس در ماه دسامبر، مجلس قانون اساسی مادرور را «غیرقانونی» خواند.
او همچنین در اظهاراتی مداخله جویانه بارها خواستار آزادی «جاشوآ هولت» تبعه آمریکایی شده بود.
اما مادورو بارها با این اقدامات رابینسون مدارا کرده بود؛ همانگونه که سلف اش «هوگو چاوز» این کار را کرده بود.
مادورو حتی ماه پیش از رابینسون برای یک ملاقات خصوصی در کاخ ریاست جمهوری به همراه »دیک دوربین» سناتور آمریکایی استقبال کرد.
نارانجو، معاون رابینسون نیز یکی از عالی رتبه ترین مقام های وزارت خارجه آمریکا در ونزوئلا محسوب می شد. وی قبلا در سال 1998 که چاوز رئیس جمهور بود هم در کاراکاس خدمت می کرد.
ونزوئلا و آمریکا از سال 2010 در کشورهای یکدیگر سفیر معرفی نکرده اند و سطح رابطه شان در حد کاردار بوده است.
تنش ها میان آمریکا و ونزوئلا در پی پیروزی مادورو در انتخابات ریاست جمهوری در روز یکشنبه افزایش یافته است؛ انتخاباتی که کاخ سفید آنها را «شرم آور» خوانده است. «مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا در اطلاعیه ای انتخابات ونزوئلا را به ادعای «تقلب» در آن محکوم کرده بود.
آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا و حدود 10 کشور آمریکای جنوبی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا را که نیکولاس مادورو در آن به پیروزی رسید به رسمیت نشناخته اند. منتقدان می گویند انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا با تقلب همراه بوده و کاندیداهای دو گروه مخالف اصلی اجازه حضور در انتخابات را نیافتند.
«پارتریک دودی» آخرین سفیر آمریکا در ونزوئلا می گوید آمریکا در انتقاد از انتخابات ونزوئلا تنها نیست.
مادورو با کسب حدود 68 درصد آرا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور به پیروزی رسید و برای یک دوره شش ساله دیگر در این مقام ابقا شد.
وزارت خزانه داری آمریکا نیز 19 مه (29 اردیبهشت) چند مقام بلندپایه ونزوئلایی را به فهرست تحریم های واشنگتن علیه این کشور افزود. همچنین بنا به دستور اجرایی دونالد ترامپ، شهروندان آمریکایی از خرید و فروش اوراق قرضه ونزوئلا منع شده اند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز پیشتر ونزوئلا را تهدید به حمله نظامی کرده و صراحتا خواستار تغییر دولت در این کشور شده بود.
منتقدان داخلی و غربی دولت کاراکاس می گویند که مادورو عامل تضعیف شدید اقتصاد ونزوئلا بوده اما وی این مسئله را قبول ندارد و معتقد است کشورش دچار یک جنگ اقتصادی تحت هدایت آمریکا شده است.