در حالی امروز دوشنبه رای گیری در خصوص تایید و یا رد صلاحیت پومپئو در صحن سنای آمریکا انجام می گیرد که صداهای مخالف بی سابقه ای علیه او برخاسته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: منابع آگاه اعلام کردند «مایک پومپئو» نامزد معرفی شده دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای تصدی پست وزیر خارجه، در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با مخالفت های جدی روبروست و ممکن است آراء کافی برای توصیه و تایید صلاحیت احراز این سمت در کنگره را به دست نیاورد؛ زیرا همه دموکرات ها و دست کم یکی از نمایندگان جمهوری خواه با وی مخالف هستند.
این در حالی است که انتظار می رود امروز دوشنبه رای گیری در خصوص تایید و یا رد صلاحیت وی در صحن سنای این کشور انجام گیرد. این اولین باری است که پس از سال ها یک کاندیدا برای یک جایگاه رده بالای دولتی - حتی پی از دیدار با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی از این کمیته رای مثبت نمی گیرد.
چهره های کلیدی دموکرات از جمله برخی از کسانی که سال گذشته به ریاست پومپئو بر سازمان سیا رای موافق دادند، این بار مخالف او هستند و سناتور جمهوری خواه «راند پل» از ایالت «کنتاکی» نیز همچنان با ریاست پومپئو بر وزارت خارجه مخالف است.
فشارها از دو جهت بر سناتورها افزایش یافته است. متحدان کاخ سفید بر تبلیغات علیه دموکرات ها از ایالت هایی چون داکوتای شمالی، ایندیانا و میسوری که ترامپ در آنها رای بیشتری کسب کرده، تمرکز کرده اند. اما برخی گروه ها نیز از دیدگاه های تند سیاست خارجی پومپئو و اظهارات منفی وی در خصوص مسلمانان خشمگین هستند.
سناتور دموکرات «کریس کونز» که در میان آخرین نمایندگان دموکراتی بود که از رای منفی خود به پومپئو خبر داد، نیز اعلام کرد نگران آن است که پومپئو به جای تعدیل مواضع ترامپ موجب تحریک هر چه بیشتر غرایز خطرناک وی شود.
او در بیانیه ای گفت: «من این تصمیم را سرسری یا بی ملاحظه نگرفته ام. من نگران این موضوع بودم که پومپئو نتواند در لحظات حساس رئیس جمهور را به چالش بکشد. در خصوص تصمیم های حساس کشوری، پومپئو در قبال قوانین و شرکایمان بسیار بی مبالات است و بیشتر به اقدامات انفرادی و استفاده از زور وابسته است.»
اقدام کمیته سنا الزاما مانع از تایید صلاحیت پومپئو نخواهد شد اما شکستی را برای کاندیدای معرفی شده از سوی رئیس جمهور ثبت خواهد کرد که از زمان تایید صلاحیت «جان بولتون» برای احراز پست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در دوره ریاست جمهوری جورج بوش تاکنون دیده نشده است.
سناتورهای دموکرات که به ریاست پومپئو بر کرسی سیا رای مثبت داده بودند، می گویند دیدگاه های او برای احراز پست وزارت خارجه مناسب نیست.