پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

نیویورک تایمز در سرمقاله خود نوشت:

خواب زده ها بیدار شوند!

هنگامی که رئیس جمهور 40 ساله فرانسه و وزیر خارجه پیشین 80 ساله آمریکا زنگ هشدار را به صدا درمی آورند، خواب زده ها در آمریکا و اروپا باید بیدار شوند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه نیویورک تایمز در سرمقاله امروز خود نوشت: «امانوئل ماکرون» رئیس‌ جمهوری فرانسه در جریان سخنرانی در پارلمان اتحادیه اروپا در «استراسبورگ» اعلام کرد که الگوی دموکراتیک اروپا در جهان منحصر به فرد است و باید از آن در بحبوحه تفرقه در میان کشورهای اتحادیه اروپا حفاظت کرد. وی ادامه داد: «برای مواجهه با خودکامگی و استبداد پاسخ مناسب، استبداد دموکراتیک نیست بلکه اجرای دموکراسی است.»

رئیس‌ جمهور فرانسه کنار گذاشتن دموکراسی را بزرگ‌ ترین اشتباه ممکن قلمداد کرد و از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست از ارزش‌ های آزادی و برابری دفاع کنند. رئیس‌ جمهور فرانسه در اظهارات خود خواهان آن شد که اروپا به دنبال پرهیز از رویکردهای ملی‌ گرا باشد. به گفته او، اتحادیه اروپا باید مکانی امن برای تحقق دموکراسی در جهانی خطرناک باشد. رئیس‌ جمهور فرانسه افزود دموکراسی بهترین فرصت را برای اتحادیه اروپا به منظور مقابله با افزایش ناسیونالیسم در قاره سبز فراهم می‌ سازد.

وی هشدار داد ناسیونالیسم فردگرا در حال ترویج است که این موضوع می‌ تواند فضای جنگ داخلی را در اروپا به وجود آورد.

اما ماکرون به هیچ فردی با اسم اشاره نکرد - نه «ویکتور اوربان» از مجارستان، نه «یاروسلاو کاژینسکی» از لهستان، نه پوپولیست هایی که در انتخابات سراسری ایتالیا پیروز شدند، نه احزاب راست گرا که  با نفرت از مهاجران، ترویج بیگانه هراسی، نادیده گرفتن حاکمیت قانون، نادیده گرفتن مخالفان و مشکوک بودن به همکاری بین المللی در سراسر اروپا پخش شده اند. او همچنین از «دونالد ترامپ» و «ولادیمیر پوتین» رهبران آمریکا و روسیه که به وضوح الهام بخش و الگویی برای اروپاییان راست گرا هستند هم نامی نبرد.

او مجبور به این کار نبود. مبارزه بین ارزش های سنتی دموکراسی لیبرال غرب و نیروهای جدید اقتدارگرایی، عدم تحمل و ناسیونالیسم تبدیل به یک چالش جدی برای امروز شده است. ماکرون در سخنرانی اش گفت: «من نمی خواهم متعلق به یک نسل از خواب زده باشم که گذشته خود را فراموش کرده اند . من می خواهم متعلق به نسلی باشم که مجبور به دفاع از دموکراسی خود است.

در ماه مه گذشته که ماکرون جبهه ملی ارتجاعی فرانسه را شکست داد، امید بود که جریان نابرابری گرایی در اروپا از بین برود. اما پیروزی آسان نخست وزیر اوربان در انتخابات مجارستان در روز 8 آوریل و موفقیت راست گراها در ایتالیا یک ماه پیش  از آن چیز دیگری را نشان داد. در آمریکا نیز ترامپ به دنبال حمله وحشیانه به ارزش ها و سنت های آمریکایی است.

ماکرون گفت تغییرات سیاسی اجتناب ناپذیر است، اما این نباید به معنای رها کردن اصول دموکراتیک باشد.

او گفت: «در واقع، در این دوران دشوار، دموکراسی اروپایی ما بهترین فرصت است. بدترین اشتباه ممکن این است که مدل و هویت مان را رها کنیم.»

او افزود: «ما زمامداری ها در اطرافمان را می بینیم و پاسخ آن دموکراسی استبدادی نیست، بلکه اقتدار دموکراسی است.»

ماکرون هم بدون هیچ نقطه ضعف سیاسی نیست. او هم به دلیل اصلاحات اقتصادی، در داخل کشور با موجی از اعتصابات به چالش کشیده شده است. پیشنهادات او برای همگرایی مالی نزدیک تر در منطقه یورو نیز با پاسخ سرد آلمان روبرو شده است. با این حال، رئیس جمهور فرانسه یکی از رهبران نادر اروپایی است که در آینده اروپا نقشی چشمگیر خواهد داشت؛ به خصوص به این دلیل که انگلیس آماده خروج از اتحادیه اروپا است و رهبری آمریکا نیز رو به افول می رود. به عنوان مثال ماکرون در سخنرانی خود بین اروپا و آمریکایی که معاهده تجارت آزاد و آب و هوایی را رد کرد، یک خط فاصله گذاشت.

ممکن است ماجرا از این قرار باشد که غرب یک واکنش موقتی علیه جهانی شدن، تروریسم، مهاجرت، تحولات اجتماعی و تغییرات تکنولوژیکی که به سرعت در سرتاسر جهان رخ داده است، نشان داده باشد و ماکرون هنگامی که «یک جنگ داخلی خاص اروپایی» را پیش بینی می کند، در مورد بحران سیاسی اغراق می کند. با این حال، در مجارستان، اوربان چهارمین دوره نخست وزیر خود را با شعار ترویج نفرت علیه گروه های غیر دولتی که به مهاجران و پناهندگان کمک می کند، آغاز کرد. در اواخر سال گذشته، اتحادیه اروپا رسما به لهستان هشدار داد که توهین به قوه قضائیه نقض جدی قوانین اتحادیه  اروپا است.

ماکرون گفت هدف او باز کردن یک بحث انتقادی عمومی درباره وضعیت اروپا است. این بحث نباید به اروپا محدود شود. «مادلین آلبرایت» وزیر خارجه پیشین آمریکا ماه جاری هشدار داد که اکنون فاشیسم تهدیدی جدی تر از هر زمان دیگری از زمان پایان جنگ جهانی دوم تا به امروز است و این خطر با ریاست جمهوری ترامپ افزایش یافته است. زمانی که رئیس جمهور 40 ساله فرانسه و وزیر خارجه پیشین 80 ساله آمریکا زنگ هشدار را به صدا درمی آورند، امیدوارند که خواب زده ها بیدار شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.