با نگاهی به صحنه سیاسی آمریکا، که امروز نیز مانند آن روزها در تنش های اجتماعی و سیاسی فراوان فرو رفته است، به سادگی می توان اهمیت پیام مارتین لوتر کینگ را مشاهده کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، دویچه وله گزارش داد: گلوله های مرگباری که «مارتین لوتر کینگ» را هدف گرفته بودند، او را به خاک انداختند، اما رویای او همچنان زنده است و به همه مبارزان صلح و عدالت الهام می بخشد. مارتین لوتر کینگ 50 سال پیش در «ممفیس» به قتل رسید.
چنین روزی، غروب چهارشنبه 4 آوریل 1968 برای سیاه پوستان عدالت جوی جهان لحظه ای فراموش نشدنی است. درست یک دقیقه پس از ساعت 18، مارتین لوتر کینگ بر بالکن مسافرخانه ای در ممفیس هدف گلوله قرار گرفت و به زمین افتاد.
کشیش جوان، اول ماه آوریل برای حمایت از اعتصاب مسالمت آمیز کارگران به ممفیس آمده بود.
او جز وعظ و خطابه سلاحی نداشت و بارها به پیروان و یاران خود توصیه کرده بود که در برابر مخالفان «شرور و بی رحم»، هرگز از هنجار انسانی بیرون نروند و دست خود را به خشونت آلوده نکنند.
در سخنرانی های شیوا و نطق های پرشور خود به یاد مخاطبان می آورد که به عنوان انسان های آزاد حق ندارند در برابر حق کشی، ظلم و بی عدالتی خاموش بمانند. هر شهروند آزاد، خود مسئولیت دارد که به قدر توان از بار رنج هم نوعان خود بکاهد. از همین جا بود که همه شهروندان آمریکا و نه تنها سیاه پوستان را مورد خطاب قرار می داد.
او در آخرین موعظه خود که روز سوم آوریل، یک روز پیش از مرگ، ایراد کرد، با اندوهی از مسیری که طی کرده بود، سخن گفت: «من به بالای قله رسیده ام.»
مارتین لوتر کینگ بیش از هر چیز به خاطر مبارزه در راه احقاق حقوق سیاه پوستان به شهرت رسیده است. نکته مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد اساس فلسفی دیدگاه اجتماعی و نظریات سیاسی اوست.
او مبارزه علیه نژادپرستی را همواره امری اخلاقی و در پیوند با تعهد اجتماعی و پذیرش مسئولیت تمامی افراد جامعه می دید. برای او مبارزه با نژادپرستی بر بنیادی اخلاقی استوار بود که عبارت است از برابری خدشه ناپذیر همه انسان ها و احترام به قدر و منزلت همه انسان ها، تعهد به حرمت و حیثیت همه انسان ها، با هر رنگ و نژاد و دینی.
کینگ به باطن انسان اعتماد داشت و معتقد بود که هر انسان عاقل و بالغ به طور طبیعی طرفدار صلح و آشتی است و از زور و قهر و خشونت دوری می کند. از این رو باور داشت که هیچ تلاش و جنبشی در راه بهبود وضعیت انسان نمی تواند با خشونت همراه شود.
در همین راستا، مارتین لوتر کینگ فقر و محرومیت، بی عدالتی اجتماعی و شکاف طبقاتی را با حرمت و کرامت انسان ناسازگار می دید. از اینجا بود که سخنرانی های اخلاقی او، همواره بُعد اجتماعی شفاف و خلل ناپذیری داشتند. از نظر او، دموکراسی سیاسی، پروژه ای ناتمام است؛ اگر با برابری همگانی و عدالت اجتماعی همراه نباشد.
با نگاهی به صحنه سیاسی آمریکا، که امروز نیز مانند آن روزها در تنش های اجتماعی و سیاسی فراوان فرو رفته است، به سادگی می توان اهمیت پیام مارتین لوتر کینگ را مشاهده کرد. پس بدون دلیل نیست که این روزها به مناسبت پنجاهمین سال قتل کشیش جوانی که رویای دنیایی بهتر را دیده بود، در هر گوشه از آمریکا مراسمی در بزرگداشت او برپا شده است.