نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در جهت یافتن راهکاری دیپلماتیک برای نجات برجام، درباره پیشنهاد وضع تحریم‌ های جدید علیه ایران گفت و گو کرده‌ اند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری رویترز به نقل بعضی از دیپلمات‌ ها که نامشان را ذکر نکرده، گزارش داد که نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در جهت یافتن راهکاری دیپلماتیک برای نجات برجام، درباره پیشنهاد وضع تحریم‌ های جدید علیه ایران گفت و گو کرده‌ اند.

به گفته این دیپلمات ها، اتحادیه اروپا در نظر دارد به دلیل نقش موثر ایران در جنگ سوریه و برنامه‌های موشکی این کشور تحریم‌ های سخت‌ تری را علیه ایران وضع کند. این طرح در نشست وزرای خارجه این اتحادیه در نیمه آوریل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در «بروکسل» طرح پیشنهادی درباره وضع تحریم‌ های جدید علیه ایران را مورد بحث قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، طرح اعمال تحریم‌ های بیشتر علیه ایران از سوی کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس پیشنهاد شده است. رویترز این خبر را با استناد به مدارکی که در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته منتشر کرده است.

این خبرگزاری می‌ افزاید پیشنهاد طرح تحریم‌ های سخت‌ تر علیه ایران به دلیل برنامه‌ های موشکی بالستیک ایران و حضور موثر این کشور در جنگ سوریه مطرح شده است.

رویترز گزارش داده که فهرستی از اسامی مقامات ایرانی که در برنامه موشکی ایران و نیز در حمایت از دولت سوریه نقش دارند تهیه شده است.

در صورت تحریم این افراد، آنها از سفر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا منع خواهند شد. همچنین دارایی‌ های احتمالی آنان در اروپا مسدود و شرکت های مستقر در این اتحادیه اجازه مبادلات مالی و تجاری با آنها را نخواهند داشت.

قرار است طرح اعمال تحریم‌ های جدید علیه ایران در نشست ماه آوریل وزرای خارجه اتحادیه اروپا بررسی شود اما برای تصویب چنین طرحی موافقت نمایندگان همه 28 کشور عضو این اتحادیه ضروری است. به گفته منابع رویترز، اتحادیه اروپا قصد دارد تحریم‌ های احتمالی خود را تا قبل و یا در روز نشست وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه که قرار است در 27 فروردین برگزار شود، وضع کند.

طرح پیشنهادی کشورهای عضو اتحادیه اروپا گامی در جهت یافتن راهکاری دیپلماتیک برای نجات برجام است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا تهدید کرده است که کشورش احتمالا از برجام خارج خواهد شد.

زمان بعدی برای تعلیق تحریم‌ های ایران از سوی آمریکا حدود یک ماه و نیم دیگر، در 12 ماه مه (22 اردیبهشت) تعیین شده است. آمریکا گفته است اگر «ایرادهای برجام» رفع نشود، این کشور از این توافقنامه خارج خواهد شد.

پیشتر «باب کورکر» سناتور جمهوری خواه و رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفته بود که انتظار دارد ترامپ در ماه مه از برجام خارج شود. کورکر بعید دانسته بود که متحدان اروپایی واشنگتن بتوانند بر سر یک چارچوب مشترک در قبال اعمال تغییراتی در برجام به توافق برسند.

پیش از این برخی رسانه ها در تاریخ 20 ژانویه به نقل از محافل دیپلماتیک در بروکسل فاش کرده بودند که  آلمان، فرانسه و انگلیس در پی وضع تحریم‌ های جدید علیه ایران هستند. گزارش شده بود که اتحادیه اروپا می‌ خواهد به هر قیمتی برجام را که در سال 2015 از سوی گروه 1+5 و ایران به امضا رسیده، حفظ کند.

«زیگمار گابریل» وزیر خارجه پیشین آلمان در آخرین نشست خود با «فدریکا موگرینی» و همتایان انگلیسی و فرانسوی‌ اش گفته بود: «اگر غرب تنها توافقنامه هسته ای که به خوبی عمل می‌کند را لغو کند، آن وقت علائم ناخوشایندی بطور مثال برای کره شمالی ارسال کرده است.»

رئیس جمهور آمریکا به شرکای اروپایی تا اواسط ماه مه 2018 فرصت داده است تا به قول خود «نواقص فاجعه‌ بار» این توافق‌را رفع کنند.

از دیدگاه دیپلمات‌ های اروپایی، برجام به دلیل اهمیت بسیار زیاد سیاسی آن باید حفظ شود. اتحادیه اروپا معتقد است که اختلافات دیگر با ایران باید در سطوح دیگری مورد بحث قرار گیرند و حل و فصل شوند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.