منابع رسانه ای گفتند که فرمانده تروریست ها(الجنابی) و عناصرش در دام «النمور» یکی از یگان های نخبه ارتش سوریه افتادند و به طور کامل از بین رفتند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک عربی، یک گروه از افراد مسلح «القاعده»(جبهه النصره) تلاش کردند که به ارتش سوریه در استان «ادلب» پاتک بزنند اما همه آنها توسط ارتش سوریه تار و مار شدند.
برخی منابع رسانه ای اعلام کردند که گروهی از تروریست های القاعده(جبهه النصره) به فرماندهی فردی به نام «ابو احمد الجنابی» تلاش کرد که به مواضع ارتش در غرب شهر«ابوالضهور» در استان ادلب پاتک بزنند.
این منابع افزودند که در ابتدای حمله القاعده همه چیز به دلیل پشتبانی توپخانه ای برای تروریست ها خوب پیش می رفت اما تروریست ها با واکنش ناگهانی ارتش سوریه مواجه شدند که حمله را متوقف و پس از آن آنها را تار و مار کرد.
منابع رسانه ای گفتند که فرمانده تروریست ها(الجنابی) و عناصرش در دام «النمور» یکی از یگان های نخبه ارتش سوریه افتادند و به طور کامل از بین رفتند.
برخی منابع رسانه ای نیز گفتند که یک انفجار شدید در نزدیکی شهرک«عتریب» در مرزهای استان ها ادلب و «حلب» رخ داد و این انفجار یک کاروان از خودروهای نظامی ترکیه را هدف قرار داد.
برخی منابع سوری گفتند که کاروان خودروهای نظامی ترکیه تلاش کرد که به منطقه «تل العیس» در جنوب استان حلب برسد.
یک منبع خبری روسی نیز گفت که کاروان نظامی ترکیه تلاش کرد که به همراه افراد مسلح هیأت تحریر الشام (جبهه النصره) به منطقه تل العیس برسد. این کاروان 100 خودروی نظامی را شامل می شد که 15 تانک گروه های مسلح سوری آن را همراهی می کردند.
منابع خبری روز گذشته از گلوله باران یک کاروان نظامی ترکیه که تلاش می کرد به مواضع ارتش سوریه نزدیک شود خبر دادند. این منابع همچنین تأکید کردند که بالگردهای روسیه نیز این کاروان را بمباران کردند. در پی حمله به کاروان نظامی ارتش ترکیه این کاروان مجبور به عقب نشینی شد.
در همین حال، ارتش ترکیه اعلام کرد که از آغاز عملیات نظامی این کشور در شمال سوریه و به طور مشخص در منطقه «عفرین» تحت عنوان شاخه زیتون تا کنون 712 نفر از افراد مسلح کرد سوریه کشته شدند. این در حالی است که وزارت دفاع ترکیه روز گذشته اعلام کرد که 29 نفر از جمله 5 نظامی ترک و 24 فرد مسلح از گروه های مسلح سوری همپیمان ترکیه در جریان این حمله نظامی تا کنون کشته شده اند.
از سوی دیگر، خبرگزاری آناتولی گزارش داد که در پی اصابت دو راکت پرتاب شده توسط عناصر پ.ک.ک/پ.ی.د از منطقه عفرین سوریه که عملیات شاخه زیتون نیروهای مسلح ترکیه در آن جریان دارد، به شهر« ریحانلی» استان «هاتای» ترکیه دو نفر مجروح شدند.
راکت پرتاب شده به دیوار حیاط یک خانه 3 طبقه در محله «گلتپه» شهرستان ریحانلی از توابع استان هاتای ترکیه اصابت کرد. بر اثر این انفجار یک نفر حاضر در محل وقوع حادثه زخمی و به بیمارستان منتقل شد.
پس از مدتی یک راکت دیگر به یک خانه در همین محله اصابت کرد که در نتیجه آن یک نفر مجروح و به بیمارستان منتقل شد.در پی این حادثه نیروهای پلیس، ژاندارمری و آتش نشانی به محل اصابت راکت اعزام شدند.در برخی از خودروهای پارک شده و منازل مستقر در محل وقوع حادثه خسارت مالی به وجود آمد.تحقیق و بررسی نیروهای امنیتی در محل اصابت راکت پرتاب شده توسط عناصر پ.ک.ک/پ.ی.د ادامه دارد.
برخی منابع رسانه ای ترکیه نیز گفتند که در این حمله راکتی یک دختر 17 ساله کشته شد.
از سوی دیگر،«بکر بوزداغ» معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت ترکیه درباره عملیات شاخه زیتون گفت: منطقه اجرای این عملیات عفرین است. ما هرگز نگفتیم که وقتی این عملیات به هدف خود رسید، ترکیه توقف خواهد کرد. اسم و هدف این عملیات مشخص است. منطقه اجرای عملیات نیز مشخص است. اما مانند عملیات سپر فرات، عملیاتهای مجزای و مستقلی هستند.
وی افزود: البته نباید ترکیه و آمریکا در مقابل یکدیگر قرار گیرند. ما برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی تلاش می کنیم، اما این کار تنها با تلاشهای ترکیه شدنی نیست. در عین حال، آمریکا نیز باید به پرسنل خود که در منطقه حضور دارند هشدارهای لازم برای دوری از درگیری با ترکیه را انتقال دهد.
بوزداغ تصریح کرد: ما می گوییم که هدف عملیات شاخه زیتون، پاکسازی تروریستها و گروههای تروریستی از عفرین است. به صراحت می گوییم که ترکیه به هیچ وجه اجازه تشکیل دولت تروریستی پ.ک.ک در خط مرزی کشور که یکپارچگی خاک و اتحاد شهروندان ترکیه را تهدید کند را نخواهد داد. هیچ کسی نباید چنین انتظاری از ما داشته باشد.
در همین حال، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه و «ولادیمیر پوتین» همتای روس وی طی گفتگوی تلفنی علاوه بر روابط دو جانبه، تحولات اخیر در سوریه به ویژه وضعیت ادلب، عملیات شاخه زیتون در عفرین و کنگره گفتوگوی ملی سوریه در سوچی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
اردوغان و پوتین در این تماس تلفنی نتیجه حاصل در کنگره گفتوگوی ملی سوریه در سوچی را علیرغم مشکلات موجود، دستآوردی مهم ارزیابی کردند.
رهبران دو کشور با اشاره به اینکه اقدام برای تشکیل کمیته قانون اساسی مهترین نتیجه این کنگره است، تاکید کردند که این اقدام علاوه بر مذاکرات آستانه از لحاظ روند ژنو و قطعنامه شماره 2254 شورای امنیت سازمان ملل نیز بسیار مهم است.
اردوغان و پوتین همچنین درباره مشکلات امنیتی در ادلب که منطقه کاهش تنش است، در خصوص شتاب بخشیدن به ایجاد مراکز نظارت توسط ترکیه به توافق رسیدند.
اردوغان همچنین در این تماس تلفنی، پوتین را در جریان عملیات شاخه زیتون قرار داد. رهبران دو کشور با اشاره به اهمیت همکاری و تفاهم متقابل، بر عزم خود برای گسترش روابط دو جانبه در تمامی زمینهها تاکید کردند.
هشدار ماکرون به اردوغان
«امانوئل ماکرون»رئیس جمهور فرانسه به ترکیه هشدار داد که عملیات نظامی این کشور علیه کردهای سوریه در شمال سوریه نباید تبدیل به بهانه ای برای اشغال بخشی از اراضی سوریه شود و آنکارا باید تحرکات خود را با همپیمانانش هماهنگ کند.
ماکرون در مصاحبه با روزنامه «لوفیگارو» که امروز چهارشنبه منتشر شد، گفت که اگر مشخص شود این عملیات در راستای مبارزه با تروریسم احتمالی در مرزهای ترکیه نیست و تبدیل به عملیات اشغال شود،این برای ما یک مشکل اساسی به شمار می رود.
این در حالی است که «جان ایو لو دریان» وزیر خارجه فرانسه روز گذشته-سه شنبه- گفته بود که ترکیه نباید به فکر اشغال دائمی اراضی در سوریه باشد یا جان پناهندگان در مناطق عملیاتش را در معرض خطر قرار دهد.
لودریان که در پارلمان سخن می گفت افزود که فرانسه به ترکیه اطلاع داده است که نمی توان هر گونه عملیات نظامی ترکیه را تأیید کرد که منجر به آزار غیرنظامیان و پناهندگان داخل سوریه شود.
بیانیه پایانی کنفرانس گفتگوی سوری سوری در سوچی
در بیانیه مذاکرات دولت سوریه و مخالفان در سوچی روسیه بر التزام کامل به حاکمیت و وحدت سوریه تأکید شده است و آمده است که مردم سوریه خودشان باید آینده کشورشان را بدون دخالت های خارجی تعیین کنند.
در بیانیه پایانی کنفرانس گفتگوی سوری سوری در سوچی بر احترام و پایبندی کامل به حاکمیت و وحدت و استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه تاکید شده است.
در این بیانیه آمده است:«نمیتوان از هیچ یک از بخشهای خاک سوریه صرف نظر کرد و مردم سوریه همچنان پایبند به بازپسگیری جولان اشغالی با همه ابزارهای قانونی مطابق منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی هستند».
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه(سانا)بیانیه پایانی با تاکید بر التزام کامل به حاکمیت ملی سوریه تاکید کرد که « سوریه باید نقش کامل خود را در عرصه بین المللی و در منطقه به عنوان بخشی از جهان عرب مطابق با منشور ملل متحد و اهداف و اصول آن، ایفا کند».
این بیانیه بر حق مردم سوریه برای تعیین آینده کشورشان به صورت مستقیم و دموکراتیک از طریق انتخابات تأکید میکند و حق انتخاب نظام سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را منحصر به آنها میداند.
در این بیانیه همچنین آمده است: سوریه یک دولت دموکراتیک (غیر فرقه ای) است که بر اساس تکثرگرایی سیاسی، حفاظت از حاکمیت قانون، جداسازی قوا، استقلال قوه قضاییه، برابری کامل بین همه شهروندان و حفظ آزادی های عمومی است.
در این بیانیه آمده است: «دولت متعهد به اتحاد ملی، صلح اجتماعی و توسعه جامع و متعادل با حضور منصفانه در سطح کشور است».
این بیانیه همچنین بر ضرورت تقویت کار نهادهای دولتی، حفاظت از زیرساخت ها و ارائه خدمات عمومی به همه شهروندان تاکید کرد.
این بیانیه بر حفظ ارتش و نیروهای مسلح که وظایف خود را بر اساس قانون اساسی انجام می دهند، از جمله حفاظت از مرزها و شهروندان سوری از تهدیدات خارجی، و همچنین مبارزه با تروریسم تاکید کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: تمام اشکال و انواع تروریسم، افراط گرایی و فرقه گرایی محکوم است و باید به مبارزه با آن پایبند بود و دلایل انتشار آن بررسی شود.
همچنین این نشست بر حفاظت و احترام به حقوق بشر و آزادی ها، به ویژه در زمان بحران، تاکید کرد.
بیانیه پایانی نشست سوری-سوری در سوچی روسیه بر اهمیت حفاظت و حفظ میراث ملی و محیط زیست نسل های آینده، مطابق با موافقت نمامه های بین المللی محیط زیست و اعلامیه های یونسکو در مورد تخریب عمدی میراث فرهنگی تاکید کرد.